Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Kopuję z fb

15.02.2013
dzwoni Ola , sunia w typie ONki z punktu wymiotuje, nie wiadomo co jej jest, jej stan nie jest dobry...
pilnie potrzebna pomoc weterynaryjna! nie ma na co czekać, szybka decyzja - jadę. To co zobaczyłam na miejscu przyprawiło mnie o płacz..
w kojcu ledwo na nogach wyczerpana, przerażona, sunia ....

Bierzemy ją.....próbujemy ja wsadzić do samochodu, bidulka piszczy jest przerażona!
W samochodzie zachowywała się cichutko, leżała...
W lecznicy tylko narazie sugestie... choroba nerek, cukrzyca.... ropomacicze :(
Sunia jest mlodziutka - 1,5- 2 latka
16.02.2013
Coca ma ropomacicze - właśnie jest operowana :( a co później ???
DOKAD JA ZABIERZEMY ?????

Niestety po otwarciu okazało się,że Coca ma przekrwione jelita:( Weterynarze nie wykluczają u suni PARWO :(
To również mogą być toksyny....

Sunia panicznie boi się smyczy, sznurka - musiała być strasznie bita. Trafiła do Punktu wraz z rozszarpaną kurą...Widocznie weszła komuś na posesję i porwała kurę - za co dostała lanie....

Kontakt
782 241 515 / 782 341 515
fundacja@zwierzeca-arkadia.org

BOŚ BANK
33 1540 1128 2081 9100 7566 0001
Fundacja "Zwierzęca Arkadia"
ul. Sarenek 10B
43-215 Jankowice tytułem: COCA

Edited by Lobaria
  • Replies 102
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Avilia napisał(a):
Zaznaczam - można zmienić wiek - szacowany jednak na 1,5 - 2 lata.

BŁAGAMY o wsparcie....To kolejne zwierzę które mamy w lecznicy :(

Zmieniłam na młodziutka. Oby to nie było parwo..

Posted

__Lara napisał(a):
Nie wiedziałam nic o niej, kolejna tragedia :((((((((((((

Ja też nie, dowiedziałam się zupełnie przypadkowo...

Ona jest w lecznicy, nic więcej nie wiem.

Posted

Sunia w lecznicy, noc przespała, cały czas jest na lekach, bo cały czas istnieje ryzyko parwo. Jest obserwowana.
Panicznie boi się smyczy, sznurka - musiała być strasznie bita :(

Ja tego jeszcze nie pisałam, ale sunia trafiła do Punktu wraz z rozszarpaną kurą...Widocznie weszła komuś na posesję i porwała kurę - za co dostała na pewno takie manto, że aż nie chcę o tym myśleć :( Niestety - w gminie Pszczyna tak się właśnie "karci" i wychowuje psy :( To nie pierwszy taki przypadek...

Posted

Avilia napisał(a):
Sunia w lecznicy, noc przespała, cały czas jest na lekach, bo cały czas istnieje ryzyko parwo. Jest obserwowana.
Panicznie boi się smyczy, sznurka - musiała być strasznie bita :(

Ja tego jeszcze nie pisałam, ale sunia trafiła do Punktu wraz z rozszarpaną kurą...Widocznie weszła komuś na posesję i porwała kurę - za co dostała na pewno takie manto, że aż nie chcę o tym myśleć :( Niestety - w gminie Pszczyna tak się właśnie "karci" i wychowuje psy :( To nie pierwszy taki przypadek...

Pewnie błąkała się, bidulka głodna...

Posted

Kopiuję z fb, aby info było na bieżąco

[h=5]Sunia dobrze przespała noc-wymiotowała i miala brzydka kupe co dalej moze wskazywac na parwo...
[/h][h=5]Jutro ma planowane znów badanie krwi...[/h]

Posted

Kopiuję z FB, dziewczyny donoszą:

‎18.02.2013
Kochana wetka mowi ze coca dalej jest na lekach przeciwbolowych jest na antybiotykach.Operacje zniosła dobrze i wyglada nie zle :)..parwo dalej nie wykluczone... jutro bede wyniki krwi...poniewaz pojawil sie kolejny problem...coca nie zalatwia sie...nie chce oddawac moczu i kału,na 2h spacerze potrafi sie niezalatwic:(( przyczyny moga byc rozne:( coca nie toleruje dotyku od tylu tzn badanie temperatury(dostaje szalu)! podejrzewamy ze sunia zostala skopana w okolicach kregoslupa i miednicy...jutro wetki beda wiedzialy wiecej

Pozostale info:
więc nasza Coca źle nie wyglada :) gdzieś tam otwiera sie na człowieka, bylysmy dzisiaj na spacerku :) grzecznie idzie na smyczy i jest wpatrzona w swojego towarzysza:) kochana pysia :)

Posted

Melduję się u bidulki na wezwanie Avilia
Kolejna ONka ... :(
Nie wiem, czy to tylko moje wrażenie, czy skrzywdzonych ONków faktycznie jest najwięcej :shake:
Rozumiem, że dziewczyna najbardziej potrzebuje wsparcia na leczenie
SKARPETA OWCZARKOWA gotowa jest wypłacić na ten cel 200 zł
Najlepiej byłoby, gdybyśmy mogli wpłacić bezpośrednio do lecznicy, ale jeśli to byłby problem, to możemy także na konto fundacyjne
Czekam na info odnośnie wpłaty
Kciuki zaciskam za wyniki RTG :thumbs: