McDzik Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 Zależy co masz na myśli mówiąc wychowanka? Diana jest importowana z hodowli Lwia Dolina, ale mieszka w hodowli Oaza Wschodu i jej szczeniaki będą miały właśnie przydomek oazowy .. Diana jest leonbergerem, a te szczeniaki to mastiffy angielskie. Quote
McDzik Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 dadiii napisał(a):sliczne sa :D:D:D:D :loveu: Dzięki :loveu: Quote
McDzik Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 Nella jest z Oazy Wschodu, Diana tam mieszka, ale jest sprowadzana z innej hodowli :) Ja Diane czasem wystawiam.. narazie 4 razy ją wystawiałam, w planach jeszcze jedna wystawa z jej udziałem - Lublin. Quote
Sweet Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 http://i22.photobucket.com/albums/b332/spanielka/IMG_2480.jpg jakie słodziaki:D Piekne fotki:D I diana tez:D:D Quote
Dorkaa Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 McDzik napisał(a):Nella jest z Oazy Wschodu, Diana tam mieszka, ale jest sprowadzana z innej hodowli :) Ja Diane czasem wystawiam.. narazie 4 razy ją wystawiałam, w planach jeszcze jedna wystawa z jej udziałem - Lublin. Takie butyy :) Quote
McDzik Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 No takie, takie :P ----- dzieki Matrunia ;* --- A tu macie jeszcze takie coś: Quote
McDzik Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 Też mnie to urzekło :) Nie mogłam się powstrzymac od zdjęcia ..:) Quote
KaRa_ Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 Hodowca nie umie zrobić psa normalnej budy? bo te deski połamane mi jej nie przypominają:roll: Quote
McDzik Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 To nie buda skarbie, tylko domek letniskowy odkupiony od kogoś innego wczesniej, więc hodowca nie miał na to wpływu, tylko odkupił, 'zabił' drzwi i kazał wyciąc w nich taką dziurę, żeby psy miały wejście - w środku jest cieplutko i wysłane słomą, także mają fajnie. Jak ci coś nie pasuje to może wymyśl coś lepszego dziecinko i wyślij mu projekt mailem. Quote
KaRa_ Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 McDzik napisał(a):To nie buda skarbie, tylko domek letniskowy odkupiony od kogoś innego wczesniej, więc hodowca nie miał na to wpływu, tylko odkupił, 'zabił' drzwi i kazał wyciąc w nich taką dziurę, żeby psy miały wejście - w środku jest cieplutko i wysłane słomą, także mają fajnie. Jak ci coś nie pasuje to może wymyśl coś lepszego dziecinko i wyślij mu projekt mailem. Po pierwsze nie dziecinko bo z deczka starsza jestem;) A po drugie mówisz,że to hodowla a wygląd hodowli na prawde dużo znaczy dla przyszłych właścicieli w jakich warunkach są szczeniaki, psy w nich mieszkające. A co do budy można o wiele ładniej zrobić i tanim kosztem;) Quote
McDzik Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Ale ja już nie mam na to wpływu, a poza tym psy są piekne, linia profesjonalnie dobrana i jakoś setkom ludzi, którzy kupowali szczeniaki i byli tam jakaś dziura w drzwiach nigdy nie przeszkadzała w wyborze psa, bo i tak będzie mieszkał u nich, nie? Poza tym z tego co wiem, to jak się zrobi cieplej, to będzie tam generalny remont całej zagrody ... Głównie podłoża, zostaną też dorobione większe fundamenty pod tą siatkę i nowy teren do zagrody dla szczeniaków. I w ogóle dużo nowych rzeczy, to i może te drzwi trochę zostaną podreperowane.. z resztą sama się o to mogę dopomnieć, bo może się zgłoszę, żeby coś pomóc sprzątać przy remoncie, jak już tam będę.. A taka mniejsza 'normalna' buda też tam jest - pod zadaszeniem. Quote
KaRa_ Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 McDzik napisał(a):Ale ja już nie mam na to wpływu, a poza tym psy są piekne, linia profesjonalnie dobrana i jakoś setkom ludzi, którzy kupowali szczeniaki i byli tam jakaś dziura w drzwiach nigdy nie przeszkadzała w wyborze psa, bo i tak będzie mieszkał u nich, nie? Poza tym z tego co wiem, to jak się zrobi cieplej, to będzie tam generalny remont całej zagrody ... Głównie podłoża, zostaną też dorobione większe fundamenty pod tą siatkę i nowy teren do zagrody dla szczeniaków. I w ogóle dużo nowych rzeczy, to i może te drzwi trochę zostaną podreperowane.. z resztą sama się o to mogę dopomnieć, bo może się zgłoszę, żeby coś pomóc sprzątać przy remoncie, jak już tam będę.. No to super, bo póki co estetycznie nie wygląda ale jak ma być remont to dobrze, bo szczeniaki powinny być w jak najbardziej sanitarnych warunkach. Dla mnie np. jest ważne jak żyją psy w hodowli, bo po tym można tez zobaczyć stosunek właściciela do tego;) Quote
McDzik Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 No w sumie coś w tym jest, ale w zimie to nie bardzo było jak, jeszcze właściciel to starszy pan... A teraz jak będzie cieplej troche (dziś zasypało sniegiem!) to się weźmie jakiś młodszych ludzi do pomocy, ja też się chętnie zgłoszę, tam troche rzeczy do wymiany jest... a szczeniaki urodziły się w domu i tam były przez pierwsze półtora miesiąca bodajże, także wiesz.. Quote
Sweet Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Hej Madzia:) Co sie dzieje z Kinga że nie daje zadnych fot swoich psiaczków??? A co u ciebie?? pozdrawiają ada i kabiś:D Quote
Martunia Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Witam późnym wieczorkiem. :hand: No właśnie, co się Kinga nie odzywa? Cicho jakoś bez niej. :eviltong: A no i witam Mc. :) Też się dość rzadko odzywasz. :eviltong: Quote
McDzik Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 O przepraszam, ostatnio co drugi post tutaj jest mój - a odzywam się często, tylko na wątkach wystawowych - bo za półtora tygodnia debiut na ringu mojego Arniego! :) A z Kingą nie mam kontaktu, więc nie mam pojęcia co się z nią dzieje i dlaczego akurat do mnie się z tym zwracacie? Chyba macie jej gg. Quote
Sweet Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 No bedziemy za Arniego kciuki trzymac:D:D hihi;) Napewno mu dobrze pójdzie:) A bo wiem ze ty sie z kingą kolegujesz wiec myslałam ze wiesz co sie dzieje... Quote
Martunia Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 No właśnie ja również tak myślałam... :razz: W takim razie trzymam kciuki za Arniego. Quote
McDzik Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Nie mam pojęcia co z nią, serio..... No trzymajcie, trymajcie, bo ja to wszystko czarno widze ^^ .. Bestia mała sie nie daje na ringówce wyprowadzić, kupiłam mu nawet ta z podkładką wreszcie.. i na zewnątrz normalnie łazi w niej, bo zaczełam ją na spacery zabierać zamiast smyczy, ale w domu to jest masakra ;/ Ściąga przez głowe i zwiewa... A wystawa jest na hali! Jak mi tam zwieje to ja nie wiem... Quote
Sweet Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Oj... ale i tak trzeba wierzyc ze sie uda:) ja tam w niego wierze:) napewno bedzie dobrze;):) Wierze w arnisia:) Quote
Recommended Posts