Kincia Posted August 13, 2007 Author Posted August 13, 2007 Cambel napisał(a):Hihh wiem, że niebieskie, ale znowu rózowe elementy :shake: Daj mi jakąś najładniejszą fotę Jackiego, oprócz tej, co masz w bannerze, bo mi sie szukać nie chce... I Tigerka też. :cool:... ...a coś dostaniesz... ;) Hihi :D O jejciu juz jakiejs szukam :multi::multi: Quote
Martunia Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 Pinczerek-Jacky napisał(a):Nie lepsze rozowe :D:D?:evil_lol: A nie wiem :D I tak i tak ślicznie wygląda :eviltong: Quote
Kincia Posted August 13, 2007 Author Posted August 13, 2007 flowerteen napisał(a):A nie wiem :D I tak i tak ślicznie wygląda :eviltong: Hihi :multi::multi::multi::multi: Hmm Kamila moga byc takie? Łłiiiiii wlasnie przyszedl kliker :multi::multi: Quote
Cambel&Megi Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 Dziękuje za fotki :loveu: Pewnie, że mogą być! Ooo będziecie się klikerowo szkolić? My już jakiś czas temu zaczęlyśmy, i idzie całkiem dobrze, megi o wiele łatwiej przyswaja nowe komendy ;) Z tym, że jako kliker służy nam zakrętka od kubusia :evil_lol: Quote
Kincia Posted August 13, 2007 Author Posted August 13, 2007 Cambel napisał(a):Dziękuje za fotki :loveu: Pewnie, że mogą być! Ooo będziecie się klikerowo szkolić? My już jakiś czas temu zaczęlyśmy, i idzie całkiem dobrze, megi o wiele łatwiej przyswaja nowe komendy ;) Z tym, że jako kliker służy nam zakrętka od kubusia :evil_lol: To sie ciesze :D Oo nie pomysalam o tym :diabloti: Hihi ja niewiem jak sie zabrac do ego szkolenia tzn co mam go n auczyc :D Bo takie podstawowe zec zy juz umie:D Chcialabym go nauczyc zeby sie zatrzymywal na zawolanie a nie pedzil dalej xD Quote
Cambel&Megi Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 Myślę , że to później...Przywoływanie do nogi ;) Na początku zacznij może od targetowania (mm wiesz co to? :eviltong:), pies powinien załapać o co chodzi w klikaniu... ;) My przynajmniej tak zaczynałyśmy. Quote
Kincia Posted August 13, 2007 Author Posted August 13, 2007 Cambel napisał(a):Myślę , że to później...Przywoływanie do nogi ;) Na początku zacznij może od targetowania (mm wiesz co to? :eviltong:), pies powinien załapać o co chodzi w klikaniu... ;) My przynajmniej tak zaczynałyśmy. :-o Niewiem co to :oops::roll: Prosze o wytlumaczenie:evil_lol: Quote
Cambel&Megi Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 Pinczerek-Jacky napisał(a)::-o Niewiem co to :oops::roll: Prosze o wytlumaczenie:evil_lol: Hmm tak najprościej... Targetowanie polega na tym, że pies ma dotknąć danego przedmiotu (np. drewnianej łyżki, ja używałam flamastra) nosem lub łapą. Sam ma się domyślić, o co chodzi, że ma trącić dany przedmiot nosem, ja mojej Megi nie musiałam do tego nakłaniać, z początku blisko dawałam przedmiot, potem stopniowo troszkę dalej, kiedy już sie domyśliła. Oczywiście za każdo dotknięcie jest klik, i nagroda. Dalszą częścią jest dotykanie przez psa naszego palca, zamiast jakiegoś przedmiotu. Targetowanie jest przydatne, np. w naprowadzaniu psa, pokazując mu gdzie ma isć palcem, kiedy on będzie próbował go dotknąć, idąc we właściwym kierunku. Mam nadzieję, ze troszkę Ci ułatwiłam :oops: Quote
BlackSheWolf Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 oo a co chcesz Kinga uczyć Jackiego ? :D Quote
Kincia Posted August 13, 2007 Author Posted August 13, 2007 Cambel napisał(a):Hmm tak najprościej... Targetowanie polega na tym, że pies ma dotknąć danego przedmiotu (np. drewnianej łyżki, ja używałam flamastra) nosem lub łapą. Sam ma się domyślić, o co chodzi, że ma trącić dany przedmiot nosem, ja mojej Megi nie musiałam do tego nakłaniać, z początku blisko dawałam przedmiot, potem stopniowo troszkę dalej, kiedy już sie domyśliła. Oczywiście za każdo dotknięcie jest klik, i nagroda. Dalszą częścią jest dotykanie przez psa naszego palca, zamiast jakiegoś przedmiotu. Targetowanie jest przydatne, np. w naprowadzaniu psa, pokazując mu gdzie ma isć palcem, kiedy on będzie próbował go dotknąć, idąc we właściwym kierunku. Mam nadzieję, ze troszkę Ci ułatwiłam :oops: Dzieki :multi: Bardzo mi ulatwias :) Dzieki jeszcze raz:* BlackSheWolf napisał(a):oo a co chcesz Kinga uczyć Jackiego ? :D No a jak hihi :D Quote
Cambel&Megi Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 Pinczerek-Jacky napisał(a):Dzieki :multi: Bardzo mi ulatwias :smile: Dzieki jeszcze raz:* Nie ma za co, polecam się na przyszłość ;) Uff myślałam, że nic z tego nie zrozumiesz, tak niejasno to napisałam :evil_lol: Quote
Kincia Posted August 13, 2007 Author Posted August 13, 2007 Cambel napisał(a):Nie ma za co, polecam się na przyszłość ;) Uff myślałam, że nic z tego nie zrozumiesz, tak niejasno to napisałam :evil_lol: Hihi jak bede potrzebowc to skorzystam :cool3: Quote
Kincia Posted August 13, 2007 Author Posted August 13, 2007 Cambel napisał(a): :oops: O jejciu :-o Sliczny :multi::multi: Dziekuje :loveu::loveu::loveu: Gonitwa napisał(a):wróciłam! Jestem! Witam się! My tez cie witamy :D Quote
Gonitwa Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 Zapraszamy do się. Zdjęcia z wyjazdu- jest się z czego ponabijać;) Quote
Rybc!a Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 Ale fajna galeria! Jacky jest słodki, bardzo przypomina mi psa mojego kolegi, Binga. Zapraszam do mnie. Quote
Kincia Posted August 13, 2007 Author Posted August 13, 2007 Gonitwa napisał(a):Zapraszamy do się. Zdjęcia z wyjazdu- jest się z czego ponabijać;) Bylam widzialam :D I z niczego sie nie dalo nabijac super fotki ;) Rybc!a napisał(a):Ale fajna galeria! Jacky jest słodki, bardzo przypomina mi psa mojego kolegi, Binga. Zapraszam do mnie. Witam :) Dziekujemy za komplementy :loveu: Zaraz do was wpadniemy :) Quote
Gonitwa Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 Jak nie dało- a porządek w naszym namiocie? Zapomnieliśmy schować jedną puszkę;) I ją na zdjęciach widać;) Quote
Kincia Posted August 13, 2007 Author Posted August 13, 2007 Gonitwa napisał(a):Jak nie dało- a porządek w naszym namiocie? Zapomnieliśmy schować jedną puszkę;) I ją na zdjęciach widać;) Hyhy to :D No co pelnoletnia jestes :D Quote
Gonitwa Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 Ja jestem- i miałam reszty pilnować:diabloti: A co zrobiłam? Przyłączyłam się:evil_lol: Quote
Kincia Posted August 13, 2007 Author Posted August 13, 2007 Gonitwa napisał(a):Ja jestem- i miałam reszty pilnować:diabloti: A co zrobiłam? Przyłączyłam się:evil_lol: Haha :D A co sie bedziesz patrzec :diabloti::evil_lol::evil_lol: Quote
Gonitwa Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 No ba;) A potem trzeba było sprzątać... A beki były nieziemskie! Quote
Kincia Posted August 13, 2007 Author Posted August 13, 2007 Gonitwa napisał(a):No ba;) A potem trzeba było sprzątać... A beki były nieziemskie! No niestety :D Hihi :D:D Quote
Cambel&Megi Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 Pinczerek-Jacky napisał(a):O jejciu :-o Sliczny :multi::multi: Dziekuje :loveu::loveu::loveu: :oops: Nie ma za co... ;) chcesz awatar do kompletu? :cool: Quote
Recommended Posts