Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cambel napisał(a):
Hihh wiem, że niebieskie, ale znowu rózowe elementy :shake:

Daj mi jakąś najładniejszą fotę Jackiego, oprócz tej, co masz w bannerze, bo mi sie szukać nie chce... I Tigerka też. :cool:...

...a coś dostaniesz... ;)

Hihi :D
O jejciu juz jakiejs szukam :multi::multi:

• Replies 6.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

flowerteen napisał(a):
A nie wiem :D I tak i tak ślicznie wygląda :eviltong:

Hihi :multi::multi::multi::multi:

Hmm Kamila moga byc takie?

Łłiiiiii wlasnie przyszedl kliker :multi::multi:

Posted

Dziękuje za fotki :loveu: Pewnie, że mogą być!

Ooo będziecie się klikerowo szkolić? My już jakiś czas temu zaczęlyśmy, i idzie całkiem dobrze, megi o wiele łatwiej przyswaja nowe komendy ;) Z tym, że jako kliker służy nam zakrętka od kubusia :evil_lol:

Posted

Cambel napisał(a):
Dziękuje za fotki :loveu: Pewnie, że mogą być!

Ooo będziecie się klikerowo szkolić? My już jakiś czas temu zaczęlyśmy, i idzie całkiem dobrze, megi o wiele łatwiej przyswaja nowe komendy ;) Z tym, że jako kliker służy nam zakrętka od kubusia :evil_lol:

To sie ciesze :D
Oo nie pomysalam o tym :diabloti:
Hihi ja niewiem jak sie zabrac do ego szkolenia tzn co mam go n auczyc :D Bo takie podstawowe zec zy juz umie:D Chcialabym go nauczyc zeby sie zatrzymywal na zawolanie a nie pedzil dalej xD

Posted

Myślę , że to później...Przywoływanie do nogi ;)
Na początku zacznij może od targetowania (mm wiesz co to? :eviltong:), pies powinien załapać o co chodzi w klikaniu... ;) My przynajmniej tak zaczynałyśmy.

Posted

Cambel napisał(a):
Myślę , że to później...Przywoływanie do nogi ;)
Na początku zacznij może od targetowania (mm wiesz co to? :eviltong:), pies powinien załapać o co chodzi w klikaniu... ;) My przynajmniej tak zaczynałyśmy.

:-o
Niewiem co to :oops::roll:
Prosze o wytlumaczenie:evil_lol:

Posted

Pinczerek-Jacky napisał(a):
:-o
Niewiem co to :oops::roll:
Prosze o wytlumaczenie:evil_lol:

Hmm tak najprościej...
Targetowanie polega na tym, że pies ma dotknąć danego przedmiotu (np. drewnianej łyżki, ja używałam flamastra) nosem lub łapą.

Sam ma się domyślić, o co chodzi, że ma trącić dany przedmiot nosem, ja mojej Megi nie musiałam do tego nakłaniać, z początku blisko dawałam przedmiot, potem stopniowo troszkę dalej, kiedy już sie domyśliła. Oczywiście za każdo dotknięcie jest klik, i nagroda.
Dalszą częścią jest dotykanie przez psa naszego palca, zamiast jakiegoś przedmiotu.
Targetowanie jest przydatne, np. w naprowadzaniu psa, pokazując mu gdzie ma isć palcem, kiedy on będzie próbował go dotknąć, idąc we właściwym kierunku.

Mam nadzieję, ze troszkę Ci ułatwiłam :oops:

Posted

Cambel napisał(a):
Hmm tak najprościej...
Targetowanie polega na tym, że pies ma dotknąć danego przedmiotu (np. drewnianej łyżki, ja używałam flamastra) nosem lub łapą.

Sam ma się domyślić, o co chodzi, że ma trącić dany przedmiot nosem, ja mojej Megi nie musiałam do tego nakłaniać, z początku blisko dawałam przedmiot, potem stopniowo troszkę dalej, kiedy już sie domyśliła. Oczywiście za każdo dotknięcie jest klik, i nagroda.
Dalszą częścią jest dotykanie przez psa naszego palca, zamiast jakiegoś przedmiotu.
Targetowanie jest przydatne, np. w naprowadzaniu psa, pokazując mu gdzie ma isć palcem, kiedy on będzie próbował go dotknąć, idąc we właściwym kierunku.

Mam nadzieję, ze troszkę Ci ułatwiłam :oops:

Dzieki :multi:
Bardzo mi ulatwias :)
Dzieki jeszcze raz:*

BlackSheWolf napisał(a):
oo a co chcesz Kinga uczyć Jackiego ? :D

No a jak hihi :D

Posted

Pinczerek-Jacky napisał(a):
Dzieki :multi:
Bardzo mi ulatwias :smile:
Dzieki jeszcze raz:*

Nie ma za co, polecam się na przyszłość ;)
Uff myślałam, że nic z tego nie zrozumiesz, tak niejasno to napisałam :evil_lol:

Posted

Cambel napisał(a):
Nie ma za co, polecam się na przyszłość ;)
Uff myślałam, że nic z tego nie zrozumiesz, tak niejasno to napisałam :evil_lol:

Hihi jak bede potrzebowc to skorzystam :cool3:

Posted

Cambel napisał(a):

:oops:

O jejciu :-o
Sliczny :multi::multi:
Dziekuje :loveu::loveu::loveu:

Gonitwa napisał(a):
wróciłam! Jestem! Witam się!

My tez cie witamy :D

Posted

Gonitwa napisał(a):
Zapraszamy do się. Zdjęcia z wyjazdu- jest się z czego ponabijać;)

Bylam widzialam :D I z niczego sie nie dalo nabijac super fotki ;)

Rybc!a napisał(a):
Ale fajna galeria!
Jacky jest słodki, bardzo przypomina mi psa mojego kolegi, Binga.
Zapraszam do mnie.

Witam :)
Dziekujemy za komplementy :loveu:
Zaraz do was wpadniemy :)

Posted

Gonitwa napisał(a):
Jak nie dało- a porządek w naszym namiocie? Zapomnieliśmy schować jedną puszkę;) I ją na zdjęciach widać;)

Hyhy to :D No co pelnoletnia jestes :D

Posted

Gonitwa napisał(a):
Ja jestem- i miałam reszty pilnować:diabloti: A co zrobiłam? Przyłączyłam się:evil_lol:

Haha :D
A co sie bedziesz patrzec :diabloti::evil_lol::evil_lol: