Marycha35 Posted March 26, 2013 Posted March 26, 2013 Jotesko pięknie dziękuję za pozdrowienia i Helenki widok, pycha:):):) A info kasiorkowe oczywiście przesłałam do zainteresowanych wpłatami i sama sobie zapisałam;) Quote
agusiazet Posted March 26, 2013 Posted March 26, 2013 Skarpeta im. Talcott, która pomaga starszym pieskom, przyznała 150 zł pomocy dla Szarika. Proszę o podanie mi na PW danych do przelewu, to jak najszybciej przeleję pieniążki. Quote
dziuniek Posted March 26, 2013 Posted March 26, 2013 rencia42 napisał(a):Zapisze sobie.Taki dom oczarkowy to moje marzenie. Może na dobry początek;) Bluś z Warszawy, piękny, łagodny owczarek niemiecko-belgijski. Zaczyna ślepnąć, na spacerach plączą mu się nogi. Ktoś skazał go na dożywocie w schronisku. Czytelnicy tego wątku lubią owczarki, może ktoś podaruje mu godną starość. O BLUSIU TU Owczarki w Polsce mają prawdziwie pieski żywot. Ludzie je biorą, potem porzucają, a to duże psy i genetycznie zaprogramowane na dysplazję (też przez błąd człowieka w zbyt bliskim krzyżowaniu), ciężko potem leczyć je i rehabilitować. Będę podczytywać wątek, ciekawa byłam Czarnej Andy. Quote
joteska Posted March 27, 2013 Author Posted March 27, 2013 [quote name='agusiazet']Skarpeta im. Talcott, która pomaga starszym pieskom, przyznała 150 zł pomocy dla Szarika. Proszę o podanie mi na PW danych do przelewu, to jak najszybciej przeleję pieniążki.[/QUOTE] o rany ! jak się cieszę:multi::multi::multi:, przekazałam Iwonce info, bardzo Ci agusia dziękujemy:loveu::loveu::loveu: wet z uwagi na bardzo duży stopień zniszczenia stawów i skostnień więzadeł wokół stawów odradza wkłucia dostawowe i raczej będzie u niego wskazana akupunktura, taka jaka była u Kasi. zwykle cykl zabiegów to 5 dni ( każdy 50zł) i jeszcze koszty dojazdu osoby, która to wykonuje ale myślę, że warto. Niebawem będziemy klecić bazarek z przeznaczeniem również na Szariczka :) [quote name='dziuniek']Może na dobry początek;) Bluś z Warszawy, piękny, łagodny owczarek niemiecko-belgijski. Zaczyna ślepnąć, na spacerach plączą mu się nogi. Ktoś skazał go na dożywocie w schronisku. Czytelnicy tego wątku lubią owczarki, może ktoś podaruje mu godną starość. O BLUSIU [SIZE=3][B][URL="http://www.psyzpalucha.pl/index.php?option=com_sobi2&sobi2Task=sobi2Details&catid=2&sobi2Id=1022&Itemid="]TU[/URL] [/B][/SIZE] Owczarki w Polsce mają prawdziwie pieski żywot. Ludzie je biorą, potem porzucają, a to duże psy i genetycznie zaprogramowane na dysplazję (też przez błąd człowieka w zbyt bliskim krzyżowaniu), ciężko potem leczyć je i rehabilitować. Będę podczytywać wątek, ciekawa byłam Czarnej Andy.[/QUOTE] zgadzam sie z tą opinią, owczarki to najpopularniejsza i najbardziej skrzywdzona w Polsce rasa, rozmnażana na handel, najtańszy system alarmowy pozostawiany bez jedzenia i picia, kończący żywot w schronach lub w rowie, najgorsze jest to, że one bardzo źle znoszą schronisko i brak kontaktu z człowiekiem i szybko odchodzą Blus jest piękny, serce sie kraje:shake: dla dziuneczki podaję link do filmu by co nie co więcej o andzie się dowiedzieć ;) [URL="http://uwaga.tvn.pl/54335,wideo,326078,pomaganie_daje_radosc,pomaganie_daje_radosc,reportaz.html"]http://uwaga.tvn.pl/54335,wideo,326078,pomaganie_daje_radosc,pomaganie_daje_radosc,reportaz.html [/URL][URL]http://uwaga.tvn.pl/53005,wideo,298818,koty_do_przygarniecia,koty_do_przygarniecia,reportaz.html[/URL] Quote
joteska Posted March 27, 2013 Author Posted March 27, 2013 (edited) chciałabym przedstawić Wam [B]Rozalię,[/B] od niedawna mieszkankę Chaty, to wspaniała i łagodna sunia nastawiona bardzo na człowieka, została oddana na starość przez rodzinę po śmierci swojego pana do bydgoskiego schroniska ... takie potwory nie zdają sobie sprawy, ze nie tylko łamia na zawsze serce takiemu starszemu psu, skazują na zagryzienie i najgorszy koniec... z kanapy na beton za kratami [IMG]http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/155289_499131503457069_1611048739_n.jpg[/IMG] [IMG]http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/253684_513213138715572_803173462_n.jpg[/IMG] Od lewej Rozalia, Sara i Szariczek Edited March 27, 2013 by joteska Quote
DONnka Posted March 28, 2013 Posted March 28, 2013 (edited) [SIZE=3][B]CortaVet HA 60x200 mg dla Szarika od SKARPETY OWCZARKOWEJ już w drodze [/B][/SIZE]:multi: Ostatecznie zamówiłam tu: [B][URL="https://www.mksklep.pl/account_history_info.php?order_id=8664"]https://www.mksklep.pl [/URL][/B]Koszt leku ten sam: 180 zł. Trzeba było jedynie dopłacić do kuriera 15 zł (to taki mały gift dla Szarika ode mnie :oops:) Na animalii musielibyśmy czekać na dostawę około 2 tygodni, bo nie mają go w magazynie :roll: Proszę o potwierdzenie na wątku skarpetowym jak lek dotrze do celu (link mam w podpisie) [B]I niech Szarika postawi na łapy[/B] :modla: Edited March 28, 2013 by DONnka Quote
wolf122 Posted March 28, 2013 Posted March 28, 2013 Muszę się w końcu zmobilizować i wybrać do tej cudownej Chaty,jej Mieszkańców a przede wszystkim osobiście poznać Królową :loveu:;):cool3: Quote
agusiazet Posted March 28, 2013 Posted March 28, 2013 Przelałam dla Szarika 150 zł wsparcia od Skarpety im. Talcott, proszę o potwierdzenie na wątku jak przyjdą. I zdrowiej Szariczku:) Quote
Marycha35 Posted March 28, 2013 Posted March 28, 2013 Rozalia taki śliczny smutek! Durne ludziska, ech... Quote
agusiazet Posted March 28, 2013 Posted March 28, 2013 Wszystkie psiska tutaj takie piękne, że nie chce się wierzyć, że ktoś ich nie chciał. Pewnie dlatego, ze stare i chore, ale ja mojego staruszka Sonego nigdy bym nie oddała nikomu! Quote
czarna anda Posted March 31, 2013 Posted March 31, 2013 hejka :) dziekuje bardzo bardzo skarpecie Talcott za 150 :) doszlo !!!! zastanawiam sie czy kupic nastepny Cortavet ktory u mnie przydaje sie conajmniej kilku :) czy kupic szaremu karme na stawy bo ta ktora mielismy nistety juz sie skonczyla :) u mnie goracy okres .. Kaska wciaz dochodzi do siebei po operacji znow komplikacje - zarapial wezelek - czyli nic w srodku .. wciaz saczy sie wydzielina - Kaska przez operacje jeszcze gorzej si eporusza - lezenei 2 tygodnie dalo jej popalic .... Stara Sara podupada mocno na lapy - to jej kolejna przypadlosc oprocz niewidolnosci watroby .... Sowka z Dymin we wtorej jest operowana - guz listwy mlecznej ... rzecz powszednia u nas.... no i mamy nowego mieszkanca - Suka wyciagnieta z transportu ktory zmierzal prosto do wojtyszek ... starsza oneczka o imieniu Malta .. na czesc mojej pierwszej suki :) jest kochana :) w nastepna sobote wjezdza ostatnio mieszkaniec bo zamykam wrota :) przyjezdza suak z Radomia od Kasi Gromskiej Czika .. stara oneczka ze sporym guzem listwy mlecznej ... coz dzien jak codzien ... napisze wieczorem wiecej bo teraz niesiety zmykam do weterynarza... swieta nie swieta u nas dzien powszedni ... Quote
czarna anda Posted March 31, 2013 Posted March 31, 2013 [quote name='wolf122']Muszę się w końcu zmobilizować i wybrać do tej cudownej Chaty,jej Mieszkańców a przede wszystkim osobiście poznać Królową :loveu:;):cool3:[/QUOTE] Krolowa ... :) chyba stara wilczyce :) Quote
czarna anda Posted March 31, 2013 Posted March 31, 2013 Od popniedzialku Kasia ma zamowiona akupunkture - bedzie jej potzrebna seria czyli 5 potem przerwa i nastepne 5 - wyskakujemy z gotowki bo Pani od rehabilotacji chce polowe do reki w gotowce zeby mopgla dojezdzac ... coz taki lajf... ale wierze gleboko ze akupunktura pomoze Kasi - zawsze sie spradzala w takich sytuacjach zastanawiam sie czy aby Szaremu nie zrobic przy jednej wizycie - nagram wam filmik jak chozda najstarsze Chacine czyli Szary i Kaska tylko nie umie wstawic poprosze jaleczke o wstawienie ale tpo jutro ") Quote
Marycha35 Posted March 31, 2013 Posted March 31, 2013 Jasna cholera, faktycznie świąteczny czas świątecznym, a choroby nie wybierają. Lecę sępić, kasiorrrka się przyda:) Zdrówka dla zwierzyny życzę, duuuuużo!!! Quote
Raczyna Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 przepraszam że tak długo, to mój pierwszy bazarek i nie chciałam odstawiać chałtury Quote
kasiaprodex Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 Dziekuję za zamieszczenie zdjęcia Wiktorii. Wreszczcie się doczekałam. Quote
DONnka Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 [quote name='czarna anda']Od poniedzialku Kasia ma zamowiona akupunkture - bedzie jej potzrebna seria czyli 5 potem przerwa i nastepne 5 - wyskakujemy z gotowki bo Pani od rehabilotacji chce polowe do reki w gotowce zeby mopgla dojezdzac ... coz taki lajf... ale wierze gleboko ze akupunktura pomoze Kasi - zawsze sie spradzala w takich sytuacjach zastanawiam sie czy aby Szaremu nie zrobic przy jednej wizycie - nagram wam filmik jak chozda najstarsze Chacine czyli Szary i Kaska tylko nie umie wstawic poprosze jaleczke o wstawienie ale tpo jutro ") Trzymam kciuki za Kaśke i resztę geriatrii :loveu: :thumbs: Iwona, czy CortaVet HA, który zamówiłam dla Szarika dotarł do celu ??? Ten kurier jakiś strasznie niekumaty był :roll: Musiałam prosić joteskę, żeby go pokierowała, bo nie mógł trafić Quote
DONnka Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 [quote name='Raczyna']przepraszam że tak długo, to mój pierwszy bazarek i nie chciałam odstawiać chałtury Super !!! Dzięki Raczyna :) No to lecimy ... Quote
wolf122 Posted April 2, 2013 Posted April 2, 2013 Krolowa ... :smile: chyba stara wilczycę :smile: oj :mad: kocham Wilczycę i wilki ,słowo :bluepaw: jakem wolf :lol::cool3:;):loveu: Quote
Raczyna Posted April 2, 2013 Posted April 2, 2013 [quote name='wolf122']oj :mad: kocham Wilczycę i wilki ,słowo :bluepaw: jakem wolf :lol::cool3:;):loveu: kumpel mi zaglądał przez ramię i słyszę jak mamrocze "o, teściowa" Quote
joteska Posted April 2, 2013 Author Posted April 2, 2013 Raczyna, kobieto ale sie napracowałaś bazarku :splat:, jesteś wielka:loveu: :multi::multi::multi: pieknie dziękujemy!!! ciocia Kasia czy znasz Wiktorię? mi sie ona ciagle myliła z Diunka, one sa bardzo podobne do siebie tylko Wiki ma bardziej zdecydowany charakterek;) a obie przytyulaśne DONnka:loveu:. cortavet HA mało kumaty kurier ale po wskazówkach skojarzył miejsce i po błocie dowiózł , Szariczek juz go dostaje:multi: niestety u Szarika wystąpił krwiomocz:shake: i dostał antybiotyk, Iwona musi mu zrobić jeszcze badania by wykluczyć złogi- kryształy, taki nie wyraźmy był ostatnio to to oprócz bolącego kręgosłupa i stawów jeszcze to było... wolfie nasz mega wilkowaty a która wilczyce Ty tak kochasz bo nie załapałam?:evil_lol: a te teściowe to jakieś są do siebie podobne;) Quote
Recommended Posts