Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 3 weeks later...
  • Replies 239
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dziś Kasia miała cięzką operację usunięcia guza listwy mlecznej. Iwona jednak podjęła ryzyko i walkę o jej pełne wyzdrowienie. Duża cieżka operacja. Kasia marnie jeszcze, operacja byla po poludniu i musiala byc w specjalnej pozycji by odciążyć Jej chory kregoslup. Trzymajcie prosze kciuki! suczynka jest bardzo dzielna

Posted

Zapisuję sobie. Kilka historii czytałam, zaglądam też na profil Chaty na fb. Jolu, fajnie, że powstał ten wątek. Będę intensywnie myśleć (i liczyć), jak mogłabym pomóc. Jak coś realnego wymyślę - napiszę.

Posted (edited)

bardzo cięzka operacja Kasi zaowocowała niestety komplikacjami, rana podkrawiała kilka dni bo Kasi ma chorą watrobę i zaburzone krzepnięcie, przy próbie zatrzymania krwawienia farmakologicznie pojawila sie zakrzepica jednej tylnej łapki, potem walka o łapkę... na szczęście Iwonce udalo sie w ciagu doby zwalczyć zakrzep aescinem ale były chwile grozy.
Iwona do tego miala szkolenia jeżdziałam więc do Kasi by pomóc jej wstac i trzymac przy dreptaniu, wysadzić na siusiu. Jestem dumna, ze to suczydełko która ufa tylko Iwonie zaufalo tez mi na tyle by wstać i dac sobie zmienić opatrunki. Jest słaba ale ma wolę zycia :)

moje słonko Kasia, wie, ze ciotka ją kocha :)

UWAGA kochani pilnie potrzebne sa materace do łóżek dziecięcych lub grube gąbki do spania, miski metalowe i smycze tasmowe dla starszych psów CHACIE ZWIERZAKA bedziemy wdzięczni za każda pomoc ♥

Szarik stary onek potrzebuje kapsułek CORTAVET HA kapsulki z kwasem hialuronowym, ma poważne problemy z chodzeniem http://animalia.pl/produkt,17552,173,canine-feline-cortaflex-corta-vet-ha-w-kapsulkach-60-szt.html Szarik musi miec jeszcze ednen swój materac bo ustępuje miejsca babciom ciągle i w końcu układa sie na podłodze. Z tylna prawa łapką jest źle, staje sie niewładna.

Szarik spi, to onus na ostatnim planie na zdjęciu

Edited by joteska
Posted (edited)

Bardzo chora jest Gaja, od kilku miesięcy nie przybiera na wadze, miala pelną diagnostykę, nawet cystoskopie pęcherza, nic absolutnie nic w badaniach a psina słaba, wczoraj pojawiły sie objawy neurologiczne:shake: Gaja dziś pojechala do dr Olkowskiego neurologa, jest podejrzenie uszkodzenia kręgosłupa lub rdzenia szyjnego. Młoda sunia a widac, ze jest słaba i znika w oczach...dziś powolutku wyprowadzilam ją na siusiu, nie chce za dużo pić, jeść je ale Iwona z obserwacji uważa, że ma zaburzenia przełykania. Nie ma powiększonych węzłów. Czekam na wieści co wykarzą konsultacje, taka młoda sunia a chora, najgorsze, że nie wiadomo na co. Przy tym jest kochana, spokojna, bezkonfliktowa...

Edited by joteska
Posted

Matko, gdzie nie zajrzę dzisiaj, to smutne wieści :roll:
Biedna Gajunia :shake:
Niech w końcu uda się postawić jakąś diagnozę :modla:

Z Szarikiem tez widzę coraz gorzej :shake:
Poddam pod głosowanie w SKARPECIE zakup dla niego tego CortaVet Ha

Dobrze, że choć kryzys u Kaśki został pokonany :thumbs:

Jotesko, poproś Iwonę przy okazji, żeby dopytała w lecznicy, czy pieniądze z bazarku dla Cezarego dotarły (za pierwszą fakturę - 288zł)

Posted

agusiazet napisał(a):
Wspaniała kobieta, wspaniały dom i wspaniałe psy. Nie mogę podjąć się wpłacania stałej deklaracji, ale od czasu do czasu:smile: \poproszę o konto i dane do przelewu na PW.

Agusiu kochana ślicznie dziękuję w imieniu Chacinych:iloveyou::Rose: , dopiero doczytałam :smile: już wysylam dane, każdy grosz jest na wagę kruchutkiego zycia tych psiaczków

Beta&Czata napisał(a):
Zapisuję sobie. Kilka historii czytałam, zaglądam też na profil Chaty na fb. Jolu, fajnie, że powstał ten wątek. Będę intensywnie myśleć (i liczyć), jak mogłabym pomóc. Jak coś realnego wymyślę - napiszę.

dziękuję Elu:loveu:

DONnka napisał(a):
Matko, gdzie nie zajrzę dzisiaj, to smutne wieści :roll:
Biedna Gajunia :shake:
Niech w końcu uda się postawić jakąś diagnozę :modla:

Z Szarikiem tez widzę coraz gorzej :shake:
Poddam pod głosowanie w SKARPECIE zakup dla niego tego CortaVet Ha

Dobrze, że choć kryzys u Kaśki został pokonany :thumbs:

Jotesko, poproś Iwonę przy okazji, żeby dopytała w lecznicy, czy pieniądze z bazarku dla Cezarego dotarły (za pierwszą fakturę - 288zł)

Gajunia polepszyła sie na sterydach, prawdopodobnie będzie potrzebny rezonans głowy i odcinka szyjnego rdzenia, dr Olkowski bedzie ją jeszcze drugi raz konsultował

Z Szarikiem jest gorzej, dlatego zamieściłam błaganie o pomoc od Skarpety bo sprawa jest pilna, od siebie zamówiłam mu materac i drugi na miejscówkę dla innej starowinki, ale w Chacie jest więcej psiaków, które powinny mieć swoje materace oddzielnie by czuć sie komfortowo

Pieknie DONnko dziękujemy za bazarek dla Cezarego:multi::multi::multi:, juro zadzownię do lecznicy, spytam i potwierdzę :) dowiem sie też ile dokładnie długu jeszcze zostało
Marzku:loveu::loveu::loveu: jesteś kochana, nie wiem co by owczary poczęły bez Ciebie

Posted

no, wreszcie się dokopałam do wątku

jutro popołudniu zrobię bazar książkowy, w pierwszej kolejności na dług Cezarego, wszystko co będzie na plus będzie na potrzeby reszty ofiarków :)

Posted

Joteska mnie uprzedziła i sama poprosiła SKARPETĘ o pomoc dla Szarika :)
Przegłosowaliśmy i mamy zgodę Rady :multi:
A zatem SKARPETA zamówi Szarikowi CortaVet Ha
(60 kapsułek) - najtaniej znalazłam za 180 zł. Zna ktoś tańsze źródło ???
Na jaki adres mam zamówić ?

Posted

ojej ile tu gości :) bardzo się cieszę, że jesteście, dziękuję za dobre slowo :)
DONnko, już wysyłam Ci adres dostawy do Chaty , super, Skarpeta jak zwykle niezawodna:sweetCyb:
ceny cortavetu sa zbliżone , ten z kwasem hialuronowym (HA) jest droższy niestety ale skuteczniejszy
nie znam innych pewnych źródel, z tego sklepu zamawiałam co podałam z linku i są solidni w dostawach

z dobrych wieści HELENKA Ruskiej Wsi po długim oczekiwaniu i nieudanej adopcji pojechała dziś do DS :lol: długo czekaliśmy na odpowiedni domek, niedaleko Iwonki i jest:multi::multi::multi:
teraz proszę Was bardzo o trzymanie kciuków by sie Hela sie dobrze zaaklimatyzowała
Iwona to osoba o wielkim sercu i mądrości, kocha Helę jak własne dziecko, bardzo trudno ciężko było Jej podjąć decyzję by oddać do adopcji tak niesamowicie słodką i wierną sunię, która uratowała , wyleczyła, wypiściła i ukochała. Pomimo to dala Helci szanse na życie z własnymi ludźmi. Jeśli Hela by tam źle sie czuła Iwonka zabierze Ją z powrotem i już na pewno nikomu nie odda.

Posted

Czy Gaja jest starszym psem? Poprosiłabym o wsparcie dla niej Skarpetę im. Talcott, która wspiera starsze pieski w potrzebie. Tylko jest wymóg, żeby pies był powyżej 8 roku życia. Jak nie Gaja to może inny staruszek opisany na tym wątku?

Posted (edited)

Heleno powodzenia:):):) I serdeczności dla Pani Iwony:)
Dziewczynki a czy można przekazać 1% na rzecz Pani Iwony? A ewentualne jednorazowe wpłaty na jaki adres? Jest na FB? Rozsyłam po znajomych info i takie otrzymałam pytania:)

Edited by Marycha35
Posted

joteska napisał(a):
od siebie zamówiłam mu materac i drugi na miejscówkę dla innej starowinki, ale w Chacie jest więcej psiaków, które powinny mieć swoje materace oddzielnie by czuć sie komfortowo

Ogladałam fotki - te materace to typowe psie posłania, czy takie piankowe materacyki, jakie wkłada sie do dziecinnych łóżeczek?

Posted (edited)

Raczyna napisał(a):
no, wreszcie się dokopałam do wątku
jutro popołudniu zrobię bazar książkowy, w pierwszej kolejności na dług Cezarego, wszystko co będzie na plus będzie na potrzeby reszty ofiarków :smile:

Raczyna aniele stróżu, dobra z Ciebie kobieta:loveu: dziękujemy!

Ewa Marta napisał(a):
Jotesko, odwaliłaś kawał dobrej roboty:smile: Pięny, przejrzysty wątek, gratuluję! Będę zaglądała:smile:

Witaj Ewuniu :lol:

agusiazet napisał(a):
Czy Gaja jest starszym psem? Poprosiłabym o wsparcie dla niej Skarpetę im. Talcott, która wspiera starsze pieski w potrzebie. Tylko jest wymóg, żeby pies był powyżej 8 roku życia. Jak nie Gaja to może inny staruszek opisany na tym wątku?

Agusiu, Gaja własnie jest dość młoda sunią ocenianą na 3-4 lata a wygląda teraz na 10:shake: na tm wątku w wielkiej potrzebie jest jeszcze India z pałeczką ropy błękitnej poduszek łapek i Szarik- moim zdaniem powinien mieć dostawowe wkłucia by go uruchomić na wiosnę:roll: jest jeszcze Gala, ma bardzo chore serce i bierze sporą dawkę dzienną vetorylu a to nietani lek oraz Sara Mara z chorą watrobą, na specjalnej karmie i diecie, no i Kasia- rana pooperacyjna wciąż podkrawia i jesli to nie ustanie musi być ponowna operacja z z ponwnym podwiązaniem naczynia, które było w okolicy usuniętego guza i części mięśnia, tez z chorą watrobą, same geriatryczki pryczki

Edited by joteska
Posted (edited)

Marycha35 napisał(a):
Heleno powodzenia:):):) I serdeczności dla Pani Iwony:)
Dziewczynki a czy można przekazać 1% na rzecz Pani Iwony? A ewentualne jednorazowe wpłaty na jaki adres? Jest na FB? Rozsyłam po znajomych info i takie otrzymałam pytania:)

Dla Marychy naszego promyka dogowego pozdrowienia od Heli z domku

na jednorazowe podaję namiary Iwonkowe na pw lub:
07 1370 1109 0000 1701 4838 7300
Fundacja Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt – Viva!
ul. Kawęczyńska 16 lok. 42A, 03-772 Warszawa
Koniecznie z dopiskiem „Psy Iwony”

[FONT=tahoma]Na 1% dla Chaty Zwierzaka użyczyła swoje konto FUNDACJA AZYLU KOCI ŚWIAT
Nazwa OPP: FUNDACJA AZYLU KOCI ŚWIAT
Numer KRS: 208157
[/FONT]
[FONT=tahoma]Kątne 59, 05-190 Nasielsk[/FONT]

z dopiskiem Chata Zwierzaka

Edited by joteska
Posted

Beat2010 napisał(a):
Joteska, wspaniały wątek, będę zaglądać

Witaj Beatko:loveu: zapraszamy :)

memory napisał(a):
Ogladałam fotki - te materace to typowe psie posłania, czy takie piankowe materacyki, jakie wkłada sie do dziecinnych łóżeczek?

Witaj memory :) tak dokładnie, to sa takie materacyki do łóżeczek dziecięcych bo one psiaki najbardziej je lubią, sa miękkie i dość grube, czasem podbierają sobie miejscówki:evil_lol:
na tych mniejszych typowych dla psów posłaniach lezą drobne kundelki ale i one wpychają się miedzy owczary na te grubsze i wygodniejsze, dla starych kości i po warunkach schroniskowych to wielki komfort zatem podbieranie miejscówek psów i kotów to główne zajecie chacinych ;) jest ich po prostu za mało

Posted

joteska napisał(a):
Raczyna aniele stróżu, dobra z Ciebie kobieta:loveu: dziękujemy!

Witaj Ewuniu :lol:

Agusiu, Gaja własnie jest dość młoda sunią ocenianą na 3-4 lata a wygląda teraz na 10:shake: na tm wątku w wielkiej potrzebie jest jeszcze India z pałeczką ropy błękitnej poduszek łapek i Szarik- moim zdaniem powinien mieć dostawowe wkłucia by go uruchomić na wiosnę:roll: jest jeszcze Gala, ma bardzo chore serce i bierze sporą dawkę dzienną vetorylu a to nietani lek oraz Sara Mara z chorą watrobą, na specjalnej karmie i diecie, no i Kasia- rana pooperacyjna wciąż podkrawia i jesli to nie ustanie musi być ponowna operacja z z ponwnym podwiązaniem naczynia, które było w okolicy usuniętego guza i części mięśnia, tez z chorą watrobą, same geriatryczki pryczki

To ja poproszę o wsparcie dla Szarika i dam znać, czy piesek otrzyma wsparcie:)