Behatka Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 Moja suczka miała w styczniu pierwsza cieczkę, a od wczoraj zauważyliśmy dziwne zachowanie. Opiekuje się dwoma małymi misiami, nosi je w pysku, liże, nawet na dwór wychodzi z jednym z nich w zębach. Kiedy schowaliśmy maskotki, biega po domu jak oszalała, weszy w każdym kącie, drapie pazurkami szafy w poszukiwaniu "dzieci". Co powinnam zrobić w takiej sytuacji?:placz: Quote
madziasto4 Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 Może ten temat pomoże... http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=8762&highlight=ci%C4%85%C5%BCa+urojona Quote
Behatka Posted April 13, 2007 Author Posted April 13, 2007 Dziękuje za podanie stronki, jestem własnie w trakcie czytania. Jedni twierdzą żeby zabierać suce zabawki, a inni że nie, bo powoduje to tylko dalsze stresowanie i tak już zestresowanej suki. Co o tym sądzicie? Quote
Sara_i_Aris Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 Może nie żeby zabierać, ale wybierać się z nią na dłuższe spacery, zająć ją czymś ciekawym. Nie wiem czy takie zabranie zabawki nie zestresuje jeszcze bardziej suczki :shake: Quote
Behatka Posted April 15, 2007 Author Posted April 15, 2007 Jesli macie jakieś doswiadczenia z ciążą urojoną swoich yoreczek to bardzo proszę o informacje czy długo to może trwać. Leczenie hormonalne raczej nie byłoby wskazane, poniewaz sutki są nie powiększone i mleka nie ma (jeszcze?). Jedynie "tłamsi" małego szczurka (wielkości małego yoreczka) a kiedy go chowamy to szuka i piszczy. Zwiekszylismy dawkę spacerów, ale po powrocie jest to samo. Suczka ma 14 m-cy i waży 3 kg Quote
daria1 Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 Z doświadczenia z moją sunią wiem że ciąża urojona może trwać 2-3 tygodnie. Na sutki stosowałam okłady z altacetu ,ważne jest ograniczenie suni czułości bo to jej nie służy.Musi minąć ,pomyśl nad sterylizacją jeśli nie chcesz rozmnażać swojej pupilki.Ciąża urojona będzie się powtarzać niestety :shake: Quote
Behatka Posted April 18, 2007 Author Posted April 18, 2007 Jesteśmy już po. Uff.......... Następnym razem będę wiedziała jak postepować.Dziękuję Yorkie i darii1 za pomoc. Quote
Recommended Posts