Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Moja suczka miała w styczniu pierwsza cieczkę, a od wczoraj zauważyliśmy dziwne zachowanie. Opiekuje się dwoma małymi misiami, nosi je w pysku, liże, nawet na dwór wychodzi z jednym z nich w zębach. Kiedy schowaliśmy maskotki, biega po domu jak oszalała, weszy w każdym kącie, drapie pazurkami szafy w poszukiwaniu "dzieci". Co powinnam zrobić w takiej sytuacji?:placz:

Posted

Dziękuje za podanie stronki, jestem własnie w trakcie czytania. Jedni twierdzą
żeby zabierać suce zabawki, a inni że nie, bo powoduje to tylko dalsze stresowanie i tak już zestresowanej suki. Co o tym sądzicie?

Posted

Jesli macie jakieś doswiadczenia z ciążą urojoną swoich yoreczek to bardzo proszę o informacje czy długo to może trwać. Leczenie hormonalne raczej nie byłoby wskazane, poniewaz sutki są nie powiększone i mleka nie ma (jeszcze?). Jedynie "tłamsi" małego szczurka (wielkości małego yoreczka) a kiedy go chowamy to szuka i piszczy. Zwiekszylismy dawkę spacerów, ale po powrocie jest to samo. Suczka ma 14 m-cy i waży 3 kg

Posted

Z doświadczenia z moją sunią wiem że ciąża urojona może trwać 2-3 tygodnie.
Na sutki stosowałam okłady z altacetu ,ważne jest ograniczenie suni czułości bo to jej nie służy.Musi minąć ,pomyśl nad sterylizacją jeśli nie chcesz rozmnażać swojej pupilki.Ciąża urojona będzie się powtarzać niestety :shake: