Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wygląda gorzej żeby mogło wyglądać lepiej... usunięta jest cała martwa tkanka. Wiem, widać KOŚĆ. Boję się bo ciągle nie wiadomo czy mięśnie dobrze narosną itp...

Posted

ja sobie w ogóle nie wyobrażam,jak organizm nadbuduje taki brak:( no ale nie mnie to osądzać.skoro wetka robi na to nadzieje,znaczy ze są szanse:D:D:D:Dja sie nie znam:] czyli jeśli ta łapka zarośnie to Syncio itak nie będzie jej używał??będzie chodził na trzech czy da rade jednak ją uzywać?:]

Posted

Kurcze, no nie najlepiej to wyglada... Straszne braki ma w miesniach na tej lapce :( No ale trzymam za Synka kciuki. Nawet jesli lapki nie da sie uratowac i tak bedzie wspanialym psem :) Wbrew pozorom psy na 3 lapach radza sobie niejednokrotnie lepiej niz na 4 ;)

Posted

Anashar napisał(a):
Wbrew pozorom psy na 3 lapach radza sobie niejednokrotnie lepiej niz na 4

Trzeba pamiętać, że dobrze na 3 łapach radzą sobie psy małe, a szczególnie te, które łapę straciły w szczenięctwie. Duże i dorosłe mogą mieć bardzo poważny problem z dostosowaniem się do zmienionego środka ciężkości ciała :( Synek nie jest ani całkiem młody, ani całkiem mały, niestety :(

Posted

ojć...to niefajnie:( no to trzymam kciukasy za rekonstrukcje łapki:D

jnk:niemoge Ci odpisać na wiadomość bo mam problemy jakieś:/ ale dzięki:Dpotem się skontaktuje z którąś:D chcę zacząć pomagać ale nie wiem czy wydole z czasem:( a to raczej ważna kwestia:]

Posted

Po pewnym czasie, niezbędnym na przywyknięcie do braku łapy również duże psiaki dobrze sobie radzą.
Jedyna różnica, że trzeba pamiętać, by nie były otyłe. Nieco szybciej się męczą. Na początku problemem są schody, ale bardzo szybko i ta sprawa nie sprawia kłopotu. Miałam sporo "do czynienia" z dużymi psiakami na trzech łapkach.
Mam jednak spore nadzieje, że Synuś łapkę zachowa.....

Posted

Właśnie dostałam maila od wetki, że podejrzewa że to nie koniec zmian martwiczych, cholera jasna, ile ona mu może tego mięśnia wycinać? Pisze że usiłuje nie dopuścić do powiększenia otworu bo jak kość wyschnie to będzie dramat.