Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Z góry przepraszam za "podartość" narzuty, ale jeden taki z 3 łapami ją załatwił...

Tak wyglądają nasze popołudnia

I jeszcze dziewczynę sobie przygruchał...

UWAGA!!!!!!! Ten pies wbrew pozorom ŻYJE!

• Replies 2.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zamiast pracochłonnego stawiania kojców dla najbardziej rozrabiających podopiecznych proponuje coś takiego:
:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

a dla tych bardziej ruchliwych takie cuś coby się wybiegać mogły:evil_lol: :evil_lol:

Posted

To stronka o Susan Butcher-najbardziej chyba znanej i utytuowanej kobiecie maszerce.Cztery razy wygrała legendarny Iditarod-jeden z najtrudniejszych wyscigów psich zaprzęgów.

Zdjecia przedstawiają jej hodowle psów zaprzęgowych.

Adres stronki :
http://www.galenfrysinger.com/iditarod_alaska.htm

Przepraszam za offtopa ale jak Neris wspomniała o kojcach to jakoś tak przyszła mi na myśl ta psia karuzela:evil_lol:

Posted

Szukamy domu... była dzisiaj pani, ale obejrzeć tylko. Ja wbrew pozorom NIE MAM zoo...

Oświadczam wszystkim, że Synek jest blondynką! Dzisiaj kicia Marysia wskoczyła na szafę i tam sobie siedziała, a potem postanowiła swoim zwyczajem zrzucać na podłogę co popadnie. Wtedy ja jej gderam a ona miauczy.
Synek na miauczenie zerwał się z kanapy, podleciał do szafy i usilował włożyć głowę ZA. I wyraźnie twierdził, że kot jest ZA szafą...

Posted

Neris napisał(a):
Szukamy domu... była dzisiaj pani, ale obejrzeć tylko. Ja wbrew pozorom NIE MAM zoo...

Oświadczam wszystkim, że Synek jest blondynką! Dzisiaj kicia Marysia wskoczyła na szafę i tam sobie siedziała, a potem postanowiła swoim zwyczajem zrzucać na podłogę co popadnie. Wtedy ja jej gderam a ona miauczy.
Synek na miauczenie zerwał się z kanapy, podleciał do szafy i usilował włożyć głowę ZA. I wyraźnie twierdził, że kot jest ZA szafą...

:lol: co za gapa!

Posted

[quote name='Polarna Legenda']To stronka o Susan Butcher-najbardziej chyba znanej i utytuowanej kobiecie maszerce.Cztery razy wygrała legendarny Iditarod-jeden z najtrudniejszych wyscigów psich zaprzęgów.

Zdjecia przedstawiają jej hodowle psów zaprzęgowych.

Adres stronki :
http://www.galenfrysinger.com/iditarod_alaska.htm

Przepraszam za offtopa ale jak Neris wspomniała o kojcach to jakoś tak przyszła mi na myśl ta psia karuzela:evil_lol:
w całej rozciągłości - potwierdzam.........
Dla mnie to wzór hodowli :p

Posted

[quote name='Neris']Ale te psy są tam na łacuchach, to naprawdę takie warte naśladowania?
W chwili obecnej mamy w domu cztery husku i jednego labradora. Jakoś jeszcze to ogarniamy i psy żyją w zgodzie. Ale mamy świadomość, że większa ilość psów zaprzęgowych skutkuje czasową koniecznością odizolowania i unieruchomienia. Jest to niezbędne dla utrzymania porządku w stadzie. Oczywiście - wszystkie psiaki muszą mieć odpowiednią ilość ruchu, o co systematycznie dbamy.
Adoptowana przez DOGO Sama nie wie, w naszym domu, co to łańcuch ale musi wiedzieć jakie jest Jej miejsce w stadzie.
Dlatego, myślę, czasowe unieruchomienie psa ( przy systematycznym zapewnieniu mu odpowiedniej ilości ruchu ) nie jest rzeczą naganną. Służy wyszkoleniu psiaka i uświadomieniu mu miejsca w stadzie. W stadzie, w którego skład nie tylko wchodzą pieski ale cała rodzina. W naszym przypadku - nas, dorosłych dwoje, trójka dzieci i pięć psiaków.
A będzie nas więcej :eviltong: :eviltong: :eviltong:

Posted

[quote name='troglodytes']W chwili obecnej mamy w domu cztery husku i jednego labradora. Jakoś jeszcze to ogarniamy i psy żyją w zgodzie. Ale mamy świadomość, że większa ilość psów zaprzęgowych skutkuje czasową koniecznością odizolowania i unieruchomienia. Jest to niezbędne dla utrzymania porządku w stadzie. Oczywiście - wszystkie psiaki muszą mieć odpowiednią ilość ruchu, o co systematycznie dbamy.
Adoptowana przez DOGO Sama nie wie, w naszym domu, co to łańcuch ale musi wiedzieć jakie jest Jej miejsce w stadzie.
Dlatego, myślę, czasowe unieruchomienie psa ( przy systematycznym zapewnieniu mu odpowiedniej ilości ruchu ) nie jest rzeczą naganną. Służy wyszkoleniu psiaka i uświadomieniu mu miejsca w stadzie. W stadzie, w którego skład nie tylko wchodzą pieski ale cała rodzina. W naszym przypadku - nas, dorosłych dwoje, trójka dzieci i pięć psiaków.
A będzie nas więcej :eviltong: :eviltong: :eviltong:
Zgodzę sie z Tobą, pod warunkiem, że nie ma innego wyjścia jak w schronisku, ale żeby dla własnej próżności i ambicjii nabrać sobie tyle psów, aby nie mieć czasu się nimi odpowiednio zająć i dlatego przywiązywać łańcuchem do budy, to już nie wygląda dobrze. :shake: Lepiej kupić sobie pluszowe pieski one nie wymagają takiego wysiłku i ŁAŃCUCHA