Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Tootiki']Jakby co, przypominam, że autorką tego wzruszającego tekstu o Synusiu jest Hakita! :razz: Ja wczoraj przeczytałam ten tekst czekając na taksówkę... no i taksówka musiała czekać, bo mi się makijaż dokumentnie rozmazał...
Synuś wracaj do zdrowia, my tu wszyscy za Ciebie mocno kciuki trzymamy!

Posted

Czekam na zdjęcia Rudego, mają być do mnie wysłane mms-em.
Rudy przeżył noc, ciągle nie wiemy czy nie ostatnią. Mocznik i kreatyninę ma na zastraszającym poziomie. Podobno babeszia uszkadza nerki, więc trzeba się tylko modlić żeby nie udzkodziła ich trwale. Rudy nie je, nie pije, jest odżywiany kroplówkami. Podobno nie cierpi, to pocieszające.

Synuś przespał kolejną noc i ładnie sam prosił o wypuszczenie. Kuśtyka na 3 łapkach i kładzie się na słoneczku. Ładnie je, wylizuje miskę i prosi o jeszcze, ale na razie dostaje 3 porcje mięsa dziennie, był wychudzony więc musi dostawać po trochu.
Widziałam że ma zaropiałego siurka mam nadzieję że antybiotyk podziała również na to.

Posted

Synusiu, zdrowiej, oby tak dalej!!! Neris, przekaż wetce, że gorąco ja pozdrawiamy, jest wspaniałą kobietą! :loveu: Tobie kłaniam sie w pas ;)
Dzwoniłaś wczoraj, ale ja późno wróciłam...

Rudy :thumbs: :thumbs: :thumbs: Biedaczek...

Posted

fidelek2 napisał(a):
A co do drugiej aukcji to zdanie należy do Neris - jak tylko Ona będzie chciała to ja taką aukcję wystawię ponownie ;)

Ale wtedy to można wystawić również i dla Rudaska, jak myślicie?

Ja bym była za aukcją dla obu chłopaków. Historia Rudego nie jest tak dramatyczna, więc może poruszyć mniej osób, a jak będą na jednej aukcji, to Synek i jego traumatyczne losy "pociągną" ich obu :) Wiem, że to wyrachowanie, ale ludzi trzeba mobilizować do działania wszelkimi sposobami. Uważam, że w tym wypadku cel uświęca środki :)

Posted

Trzymam kciuki za obu chłopaczków...Moja sunia miała babeszję....Żyły pękały od kroplówek...przeszliśmy wszyscy piekło ale udało się, przeżyła...Wierzę, że im a zwłaszcza Rudemu też się uda...Brak mi słów,żeby opisać to, co czuję po przeczytaniu historii Synka...Ja nie mam złudzeń jacy są ludzie...Tu gdzie mieszkam, pewnie tak samo by się zachowali idąc dumnie do kościoła...Wątpię czy ktoś pochyliłby się nad człowiekiem a co dopiero nad zwierzęciem...:-( I nigdy w naszym kościele nie słyszałam kazania, jak powinno się traktować zwierzęta i o tym, że powinno się je kochać....

Posted

jnk napisał(a):
Ja bym była za aukcją dla obu chłopaków. Historia Rudego nie jest tak dramatyczna, więc może poruszyć mniej osób, a jak będą na jednej aukcji, to Synek i jego traumatyczne losy "pociągną" ich obu :)...

Z jednej strony masz rację... z drugiej zaś, może to zostać odczytane jako pewnego rodzaju "nadużycie". Osobiście jestem sceptycznie nastawiony do aukcji typu "2 in 1" :razz:.

>Alpina, znaczna część Allegrowiczów zachowuje się zgodnie z zasadą "owczego pędu".
Wystarczy, że ktoś zalicytuje jako pierwszy... potem powinno być "z górki".
Za chwilę osobiście zweryfikuję te teorię ;).

Jeszcze uwaga techniczna... na początku opisu zdjęcie pieska...hmm, przysiągłbym, że na wspomnianym zdjęciu jest kotek :roll:.
WATEK, zamiast Wątek... dla osób nie zaznajomionych z dogo, wygląda to przynajmniej dziwnie. Moim zdaniem lepiej napisać np. "link do dyskusji na forum"

Posted

Neris napisał(a):
Trzeba zamknąć tę aukcję... już piszę do Weroniki. Fidelek pilotuje tę sprawę od początku i nejlepiej żeby tak było.

W takim razie wstrzymam się z licytacją...

Posted

Neris napisał(a):

Trzeba zamknąć tę aukcję... już piszę do Weroniki. Fidelek pilotuje tę sprawę od początku i nejlepiej żeby tak było.

Chcę poprowadzić tą sprawę do końca więc dajcie mi ją skonczyć.

Zgadzam sie z Neris.

Posted

gallegro napisał(a):
Z jednej strony masz rację... z drugiej zaś, może to zostać odczytane jako pewnego rodzaju "nadużycie". Osobiście jestem sceptycznie nastawiony do aukcji typu "2 in 1" :razz:.

Możnaby mówić o nadużyciu, gdyby pieniądze zebrane na aukcji Synka zostały podzielone na Synka i Rudego. Ja jako osoba licytująca nie miałabym nic przeciwko temu, ale szanuję fakt, że ktoś wysyłający pieniądze dla psa X może poczuć się oszukany, jeśli z tych pieniędzy skorzysta również pies Y. Natomiast jeśli w opisie aukcji jest mowa wyraźnie o tym, że licytujemy na leczenie dwu psów - czemu nie? Ale w gruncie rzeczy nie upieram się przy swoim zdaniu. Ważne, żeby zebrać jak najwięcej pieniędzy. Sposób ich pozyskania jest sprawą drugorzędną, a decyzja i tak należy do Neris i Fidelka.

To co, aukcja Weroniki będzie zamknięta? Bo nie wiem, czy rozsyłać linki do niej, czy czekać na drugą aukcję Fidelka.