Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czy to konto jest nadal aktualne ??
Proszę napiszcie.
Asia

Neris napisał(a):
zakładam nowy wątek stricte informacyjny, przez tamten nie da się przebić

Pogryziony przez inne psy, pełen ran, krwawiący, obolały, leżę na poboczu drogi przy hurtowni obok Pomiechówka...

Wielkanoc... przechodzą ludzie, idą do kościoła. Czy ktoś się pochyli? Pomóżcie...
NIKT

Szósty dzień mojego piekła.
Nie mam już sił walczyć... A ci panowie z hurtowni widzą mnie przecież ze swojej budki...

Co oni mówią? "Koszmarny smród, nie mogę tego znieść, trzeba coś zrobić". Ten koszmarny smród to ja. Rany gniją, sączy się krew i ropa, krążą nade mną stada much. To już niedługo...

Ratunek nadszedł wczoraj około 22. Ochroniarze zadzwonili w końcu do wetki mówiąc że nie mogą znieść smrodu i pies musi zniknąć.
Pół nocy trwało obmywanie ran z krwi i ropy, wyciąganie larw much żerujących na martwej tkance.
Prawdopodobnie złamana jest tez żuchwa.
Dzisiaj rano pies wyszedł już ze wstrząsu, ale ciągle jest w fatalnym stanie.
Niestety moja wetka nie ma szpitalika ani nawet przychodni w której możnaby psa przchować dłużej, a już na pewno nie ma go tam jak porządnie zdiagnozować. Co robić?
W nocy nikomu nie przyszło do głowy robić zdjęcia, postaram się tam podjechać i obfotografować już opatrzonego psa.

Prosimy o pomoc finansową na leczenie psa, numer konta
Agnieszka Korzeniewska
Czarnowo 4
05-180 Pomiechówek
75-10600076-0000401030082024

Aukcja Allegro dla Synka:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=188457017

• Replies 2.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Według mnie je trzeba leczyć tak jak rodzinę ONków - imaverolem i polleną. I spalić budy. Ale w schronie nie ,a chyba takiej mozliwości.

Posted

Synek to pies ideał. IDEAŁ!!!!!!!!!!!

ABSOLUTNIE pozbawiony agresji do psów i ludzi.
Bezproblemowy.

Dzisiaj nudził się w domu, kazał się wypuścić na dwór, poszedł do kojca i zasiedlił budę. W budzie jest lepiej! Więcej widać świata niż w domu.

Ale chwila, chwilunia! W domu jest ŁÓŻKO! Dobra, wracamy do domu. I hyc na łóżko Agnieszki. Że co? Że jestem wiekszy niż Agnieszka i cięższy sporo? I co z tego? Ja jestem PIES.

Synek budzi posłuch samą swoja "osobą". Dzisiaj po ogrodzie brykały dwa szczeniaki, które generalnie mają w nosie inne psy, podgryzają, podskakują, żadnego szacunku do starszych. Matka musi je solidnie skarcić zanim okażą poddanie. Podbiegły do Synka, on tylko zadarł ogon i SPOJRZAŁ i już obydwa leżały wystawiając osikane brzuchy. A on wcale nic od nich nie chciał, nie okazał nejmniejszej agresji.

Z mniej przyjemnych rzeczy - ta tylna nóżka o której wpominałam wcześniej jest jednak uszkodzona, ale to jest bardzo stara zmiana. Synek nie ma więc lewej przedniej łapki, a prawa tylna jest półsprawna. Zaledwie się nią podpiera.

Musi trafić na najlepszego Ktosia.

Robię rozliczenie finansów Synka, poszły wszystkie cegiełki na Allegro, ale nie wpłynęła jeszcze kasa za wszystkie.
Nie jestem pewna czy Dogo już działa jak trzeba, na wszelki wypadek poczekam do jutra i wstawię rozliczenie.