Kasia Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 Synku zdrowiej i miej się lepiej!!! My cały czas wierzymy w to, że wszystko będzie dobrze. Cały czas trzymamy kciuki!!! Quote
Wiedźma Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 [quote name='halbina']Zróbmy dla niej specjalny dyplom "Weterynarz Dogomanii"... powiesi sobie w gabinecie może... :loveu: :loveu: :loveu: Genialne! A co myślisz o nowym wątku, zatytułowanym np. "Lekarze Dogomanii"? Bo przecież oprócz kilku tych, którzy minęli się z powołaniem, jest mnóstwo wspaniałych wetów, zaangażowanych w swoją pracę ponad przeciętność! Nie mój pomysł, więc nie popełnię plagiatu, ale może Ty albo maciaszek? Quote
Wiedźma Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 Do zdjęć Synusiowych nie zajrzę, mam bujną (znajomi twierdzą, że rozbuchaną) wyobraźnię, ale skoro pani doktor nie podjęła decyzji o amputacji, to mam nadzieję, że uda się jej ocalić łapinę biedną. Quote
dorota412 Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 :cry: o Matko Boska, toz to lysa kostka, jak to zarosnie:shake: byle nie bolalo, tyle juz zniosl, taki dzielny:-( Quote
asiak Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 o cholipka, te zdjęcia.....:placz: kurcze jestem tak zła na tych co zrobili to Synusiowi, że najchętniej bym ich :mad: Synusiu kochany przesyłam milony ciepłych myśli..... zdrowiej psinko :loveu: Neris dla Ciebie i pani wet ogromne wyrazy uznania i pokłony:modla: :modla: :modla: Quote
nata od jadzi Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 tragedia... na każdej serii zdjęć ta łapka wygląda gorzej :( w tej sytuacji pozostaje tylko zaufać wetce, że wie co robi... no i najważniejsze że go nie boli Quote
BoWa Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 Czy łapa będzie bezwładna, tzn, będzie nią ruszał czy tylko ew. podpierał? Quote
t_kasiek Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 Żeby tylko go to bardzo nie bolało...a czy on wogóle czuje. Przecież gdzie są jakieś nerwy - to tylko goła kostka..... :( :( :( Quote
maciaszek Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 A ja Wam powiem, że, oglądnęłam zdjęcia dość dokładnie ("brzydliwa" nie jestem) i myślę, iż, pomimo powiększenia się rany i wystającego sporego kawałak gołej kości, łapa wygląda lepiej (niż na porzednich zdjęciach). Przynajmniej widać świeżą krew, narastającą tkankę i że coś tam się dzieje. Będzie dobrze :) !!!! Mam nadzieję, że zarośnie. Nie wiem tylko czy mięśnie na kości się odbudują, nie znam się na tym. No i łapa pewnie nie będzie sprawna, ale będzie !!! Quote
Neris Posted April 19, 2007 Author Posted April 19, 2007 Synke jest już w nowym opatrunku z którego wysącza się na zewnątrz cosik. No i teraz będzie mam nadzieję lepiej... Jego prawa TYLNA łapka jest prawie o połowę cieńsza od przedniej. Albo miał jakiś uraz, zwichnięcie, albo nie wiem co - bo nie ma zgrubień ani zniekształceń na kościach, ale co on musiał w życiu przejść... Quote
maciaszek Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 [quote name='Wiedźma']Genialne! A co myślisz o nowym wątku, zatytułowanym np. "Lekarze Dogomanii"? Bo przecież oprócz kilku tych, którzy minęli się z powołaniem, jest mnóstwo wspaniałych wetów, zaangażowanych w swoją pracę ponad przeciętność! Nie mój pomysł, więc nie popełnię plagiatu, ale może Ty albo maciaszek? Neris, co o tym myślisz? Na razie, takie me zdanie, trzeba się skupić na wykonaniu pięęęęęknęęęęgooo dypolomu :) A o wątku "lekarze dogomanii" spokojnie pomyśleć. Quote
Hakita Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 Biedna ta łapinka Synusiowa...:-( Wygląda dość przerażająco... Ale mam nadzieję, żę będzie już tylko lepiej... Quote
Neris Posted April 19, 2007 Author Posted April 19, 2007 Te dyplomy to super pomysł... od kiedy się tu przeprowadziłam, a jeszcze nie znałam Dogomanii, wetki zawsze pomagały mi ratować bezdomniaków... jak z płaczem wbiegłam niosąc na rękach potrąconego psa to bez dyskusji się nim natychmiast zajęły. Synek nie bedzie miał nerwów na przedniej stronie łapy, będą biegły tylko z tyłu. Sądzę że będzie się tylko podpierał... Quote
Celina12 Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 Tak dyplomy to bardzo pomysł... Synuś Kochanie zdrowiej...życzę ,żeby jak najmniej bolało :-( Quote
kaLOlina Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 synek zdrowiej...milion cieplych mysli:):):) !!!! Quote
lupe Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 O widać, ze lapka ma szanse. Duzo czerwonego jest....Znalam podobny przypadek i faktycznie lapeczka sie odbudowala ladnie..oczywiscie z pomoca odpowiedniego leczenia, dla mnie biala magia. Badzmy dobrej mysli. Wielki uklon w strone Wetki. Synek zdrowiej i zdrowiej. Cieple fluidy dla Ciebie i oczywiscie Neris, ktora tyle serca wklada w to wszystko. Quote
k_c Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 Kochany Syneczku trzymam kciuki :-( Nie tracę nadziei że będzie dobrze Quote
madzia828 Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 ja też cały czas mocno trzymam kciuki za Synka:thumbs: bedzie dobrze Quote
*zaba* Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 Wystawilam bazarek,tylko tyle moge zrobic :( http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=61101 Synus lapka ma szanse :) bedzie ok !! Quote
stupid-girl Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 musi być dobrze - tylu ludzi zaangażowanych i tyle ciepła. Łapka wygląda masakrycznie, ale tyle czerwonego świadczy, że coś sie z nią dobrego zaczyna dziać. Moj wet (tzn mojego psa) zawsze mowi - ze trzeba ratowac poki sie da bo amputacje zawsze mozna bedzie zrobic. Poza tym zwierzeta maja nadludzka zdolnosc regeneracji, zdrowienia a w razie (tfu-tfu) kalectwa przystosowania sie do nowej sytuacji. Z Synkiem musi byc dobrze - innej opcji nie ma :mad: Quote
Neris Posted April 19, 2007 Author Posted April 19, 2007 Tak, musi być dobrze... za Rudego, Beniaminkę i tych których nie udało się uratować... Synek musi wydobrzeć. Quote
solito Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 Kochani, proszę, zajrzyjcie do małej suni, może jej też będziecie mogli pomóc?!:placz: :placz: :placz: Quote
solito Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 Neris! Co Twoja pani doktor by mogła powiedzieć na łapeczki tej suni?! Ta biduleńka ma tylko jedną zdrową łapkę!:placz: :placz: :placz: Quote
justynavege Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=4959741#post4959741 zapraszam na bazarek dla Synka dziękuję Beamicha za pomoc :) Quote
Recommended Posts