Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Neris napisał(a):
w Nowym Dworze Mazowieckim jest lecznica Mastiff - dwoje lekarzy stamtąd mogę polecić do niezbyt skomplikowanych rzeczy.

Pod Pomiechówkiem pani Małgorzata Szmurło - ma ogromną wiedzę, ale w tej nowej przychodni żacnyh możliwości diangostycznych więc wysyła z badaniami do Warszawy a potem je interpretuje.

dzieki !
Zalezy mi na sprawdzonych wetach, bo niedawno kupilismy dzialke i wyjezdzamy tam na cale wakacje.
W razie problemow chce miec sprawdzonego weta, bo do mojej lecznicy bede miala 70 km.

Czy ci lekarze przyjezdzaja na wizyty domowe ?

Posted

Neris napisał(a):
Pani Małgosia do mnie przyjeżdża, ale trzeba mocno prosić :cool3:. Z Mastiffa bez problemu ale troszkę sobie za to liczą.

dzieki :-)

Posted

Tęsknota...

To dziwne kiedy palce pamiętają jeszcze dotyk jego sierści.
Kiedy nimi poruszę - prawie czuję jak ta jedwabna sierść przesypuje się między moimi palcami.

Mógł jeszcze żyć, ale coś zrobiłam źle. Tylko nie wiem co...

Posted

Neris - nie wolno Ci tak mysleć !!!! ja wiem, ze to trudne bo ja cały czas mam wrazenie, ze to ja zawiniłam i dlatego Beruś nie żyje :( mogłam zabrać go do innego weterynarza....mogłam sie nie zgodzic na operacje....mogłam....ale nie zrobiłam tego :( ale Ty zrobiłas dla Synka wszystko co bylo w ludzkiej mocy !!!!!

Posted

Neris nie zadręczaj się . Zrobiłaś dla Synka bardzo dużo- dałaś mu MIŁOŚĆ, której tak bardzo potrzebował, DOM o którym marzył ,poczucie bezpieczeństwa i wiele innych rzeczy. TO NAJWAŻNIEJSZE. Byłaś jego światełkiem , dzięki TOBIE poczuł się potrzebny, kochany , miał dla kogo żyć na tym świecie, pokazałaś mu najlepszą stronę człowieka i o tym zawsze musisz pamiętać.Ja wiem jak ciężko jest po stracie zwierzęcia.... , jak człowiek szuka swojej winy, ale czasami nie wiemy jakie choróbska się czają gdzieś w głębi zwierzęcych ciałek i czasami przegrywamy tą nierówną walkę... Trzymaj się jesteśmy z Tobą Neris , chociaż wirtualnie , ale zawsze.... Pozdrawiam.

Posted

Byłeś wielki i zawsze taki będziesz w naszej pamięci. Synku, możesz - z tej chmurki, na której się wylegujesz - dać jakiś znak Neris, żeby przestała się zadręczać? Ty najlepiej wiesz, jak było

Posted

Widzisz Droga Neris...to wątek Synusia sprawił ,że jestem częstym gościem na dogo. Zaglądałam tu bardzo często...ponieważ.....Ty sama wiesz najlepiej... takich mądrych oczu jak oczy Synka nie spotyka się często. To był "PIES" . Proszę Cię.... nie zadręczaj się pytaniami co zrobiłaś źle...a czego może nie zrobiłaś. Rozumiem Twoje obawy....ponieważ straciłam już kilku przyjaciół w swoim życiu i zachowywałam się identycznie. Ale to nie pomaga....uwierz. Zrobiłaś dla niego tak dużo.....dałaś mu tak wiele.....Miłość. A może On żył po to tylko....aby Go ktoś pokochał? A teraz ...... jest kochany i szczęśliwy za TM. I myślę ,że jedyna "rzecz" jakiej mu brakuje to...Ty. A po za tym .....szaleje po zielonych łąkach , na czterech łapkach , ze zdrowymi nerkami :)
I pewnie drze japę ile wlezie..... a razem z nim wszyscy nasi kochani przyjaciele ,którzy przeszli już na Drugą Stronę......
-Bąbel....
-Malwinka...
-Diadem...
-Iskra...
-Barma....
-itd,itd,itd..........................
Trzymaj się Neris.... dla innych ,które Cię potrzebują
Syneczku...(*)(*)(*)

Posted

najpiękniejszej i najmądrzejszej japy na świecie :) Teraz ją drze na przelatujące anioły nad jego majestatem :) Ciekawe co na to wszyscy święci.... podejrzewam ,że w niebie zabraknie zatyczek do uszu :)

Posted

Moja pierwsza historia na dogo...siedziałam całą noc czytałam i ryczałam...później cichaczem niemal codziennie zaglądałam co u Syneczka nowego...:-(

Posted

Synku, choć minęło już tyle dni, nie mogę Ciebie zapomnieć...
trafiłam na wątek przypadkiem, czytałam regularnie.... zdjęcia, opowieści Neris.... niemalże namacalny Ty... brak mi tutaj Ciebie...

Neris, dałaś mu najwspanialszy dom na świecie... kochał, był kochany i szczęśliwy