Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Greta ma się doskonale. Wczorajsza wizyta u wujka Jacka - czyli rodzinnego weterynarza potwierdziła, że z sunią wszystko OK, oprócz tuszy. Trzeba dziewczynę odchudzić, co raczej nie będzie trudne, bo od trzech dni trudno Jej usiedzieć na miejscu. Pozdrawiamy

• Replies 314
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witajcie dogoluby, Greta ma się znakomicie. No może poza momentami, kiedy nadciąga burza :shake: . Wówczas nie ma sposobu, aby powstrzymać ją przed wtargnięciem do mieszkania. Jednak i tu krąży wokół stołu i biega nerwowo. Poza tym nieco się uspokoiła, bowiem przez pierwsze trzy dni chyba w ogóle nie spała, chłonąc całą sobą wolność, czyli biegała, chodziła, tuptała po całym podwórku.
Dziś po raz pierwszy poszliśmy na spacer całą bandą, tj.dwa potworki :angryy: :angryy: prowadziły pięć diabełków :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: . Przechodnie omijali nas szerokim łukiem, choć zamiary mamy zwykle pokojowe. Poza tym okoliczni mieszkańcy przywykli już chyba do naszego widoku dwa razy dziennie, kiedy to paradujemy otoczone futrzastą gromadką.
Greta powoli dogaduje się ze wszystkimi psiakami, ale koty wciąż są "interesujące" w nieco podejrzany sposób :-o :-o ...
Poza tym wszelkie środki lokomocji są dla niej niezwykle pociągające - dziś oprócz samochodu okazywała też zainteresowanie przejeżdzającym pociągiem... Wygląda na to, że kiedyś podróżowała i to sporo.
Tymczasem pozdrawiamy :lol: , Greta & Co.

Posted

Moje też mają zamiłowania do środków lokomcji :razz: Jeżeli drzwi od auta są tylko trochę szerzej otwarte - od razu wszyskie jadą :evil_lol:
Wczoraj, kiedy wróciłam z Sabą i Rexem z lecznicy, musiałam wysprzątać samochód po "moich śmierdzielach" :mad: :roll:
Kiedy ja szalałam z odkurzaczem, michą z płynem do tapicerki i szczotami, Fokita wlazła przed siedzenie pasażera z przodu, zwinęła się w kłębek i zlała z czernią wycieraczki :diabloti:
Ja tu pieczołowicie sprzątam, a ona skubana spokojnie gnije wzmacniając "psie smrody". Ale Foczka jest czyściutka, błyszcząca i nie linieje, jak Rex i Saba. Tylko we wsi tego nie rozumieją - pies śmierdzi i kropka :cool1:

Posted

o, to macie burzometr :lol:
my w górach mieliśmy takiego psa, który wyczuwał burzę z daleka, i jak nadchodziła, to wchodził pod stół i się trząsł. od razu wiedzieliśmy, czy mamy iść na wycieczkę, czy nie :evil_lol:

Greta widocznie musiała posiedzieć tyle w schronie, żeby trafić na swoich ludzi ;)

• 3 weeks later...
Posted

Witajcie, to ja Greta! Pozdrawiam wszystkich, którzy tu zaglądają.
Jak widać - uwielbiam bawić się piłką!

Potem chwila odpoczynku na chłodnej górze piachu (którą ciągle z Maxiem rozwalamy, ku rozpaczy naszej pani :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: )

No i dalej do piłki!

Greku - pobaw się ze mną, no już, nie bądź sztywniak!

Posted

[quote name='Czarodziejka']Grecia - masz dostać buzi w kufiory od cioci Czarodziejki :)
Kanzaj, tylko całuj, a nie powtarzaj Grecie, że buziaki przesyłam :mad:

Odmłodniała...:)

Ucałowałam! Grecia przesyła lizanie swoim niemożebnie długaśnym jęzorem:eviltong: !

Posted

Ayia napisał(a):
To nie ten sam piesek!! :loveu: podmienili ja do zdjecia specjalnie.. ja wam to mowie :evil_lol:

Pewnie, że podmienili - w końcu mają tam kilka "na pokładzie":razz: :evil_lol: :Dog_run: :Dog_run: :Dog_run: :Dog_run: :Dog_run: :Dog_run:

Posted

Czarodziejka napisał(a):
Ja mam od niedawna sztuk 5 + 2 koty.
Może któraś z was chce maleńką sunię? Białą w łatki? Chyba szczenna...
I czemu nie widzę entyzjazmu? :mad:

No to my jednak jesteśmy lepsi - jeśli chodzi o ilość :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: !!! Ja mam w domu też tylko 2 koty (:diabloti: :diabloti: wcielone) i 7 (!!!) psiaków :mad: :angryy: :diabloti: :evil_lol: :eviltong: :megagrin: :sg168: (w tym jedna sunia mojej Mamy).