Kanzaj Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 Greta ma się doskonale. Wczorajsza wizyta u wujka Jacka - czyli rodzinnego weterynarza potwierdziła, że z sunią wszystko OK, oprócz tuszy. Trzeba dziewczynę odchudzić, co raczej nie będzie trudne, bo od trzech dni trudno Jej usiedzieć na miejscu. Pozdrawiamy Quote
Czarodziejka Posted May 24, 2007 Posted May 24, 2007 Prawie wszystkie schroniskowe sucze mają nadwagę :) Quote
Nanka Posted May 26, 2007 Author Posted May 26, 2007 co słychać u Grety? schudła choć trochę? :lol: Quote
Czarodziejka Posted May 26, 2007 Posted May 26, 2007 Dajcie kobietom czas na wzajemny rekonesans 8) Quote
Kanzaj Posted May 28, 2007 Posted May 28, 2007 Witajcie dogoluby, Greta ma się znakomicie. No może poza momentami, kiedy nadciąga burza :shake: . Wówczas nie ma sposobu, aby powstrzymać ją przed wtargnięciem do mieszkania. Jednak i tu krąży wokół stołu i biega nerwowo. Poza tym nieco się uspokoiła, bowiem przez pierwsze trzy dni chyba w ogóle nie spała, chłonąc całą sobą wolność, czyli biegała, chodziła, tuptała po całym podwórku. Dziś po raz pierwszy poszliśmy na spacer całą bandą, tj.dwa potworki :angryy: :angryy: prowadziły pięć diabełków :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: . Przechodnie omijali nas szerokim łukiem, choć zamiary mamy zwykle pokojowe. Poza tym okoliczni mieszkańcy przywykli już chyba do naszego widoku dwa razy dziennie, kiedy to paradujemy otoczone futrzastą gromadką. Greta powoli dogaduje się ze wszystkimi psiakami, ale koty wciąż są "interesujące" w nieco podejrzany sposób :-o :-o ... Poza tym wszelkie środki lokomocji są dla niej niezwykle pociągające - dziś oprócz samochodu okazywała też zainteresowanie przejeżdzającym pociągiem... Wygląda na to, że kiedyś podróżowała i to sporo. Tymczasem pozdrawiamy :lol: , Greta & Co. Quote
Czarodziejka Posted May 29, 2007 Posted May 29, 2007 Moje też mają zamiłowania do środków lokomcji :razz: Jeżeli drzwi od auta są tylko trochę szerzej otwarte - od razu wszyskie jadą :evil_lol: Wczoraj, kiedy wróciłam z Sabą i Rexem z lecznicy, musiałam wysprzątać samochód po "moich śmierdzielach" :mad: :roll: Kiedy ja szalałam z odkurzaczem, michą z płynem do tapicerki i szczotami, Fokita wlazła przed siedzenie pasażera z przodu, zwinęła się w kłębek i zlała z czernią wycieraczki :diabloti: Ja tu pieczołowicie sprzątam, a ona skubana spokojnie gnije wzmacniając "psie smrody". Ale Foczka jest czyściutka, błyszcząca i nie linieje, jak Rex i Saba. Tylko we wsi tego nie rozumieją - pies śmierdzi i kropka :cool1: Quote
Nanka Posted May 30, 2007 Author Posted May 30, 2007 o, to macie burzometr :lol: my w górach mieliśmy takiego psa, który wyczuwał burzę z daleka, i jak nadchodziła, to wchodził pod stół i się trząsł. od razu wiedzieliśmy, czy mamy iść na wycieczkę, czy nie :evil_lol: Greta widocznie musiała posiedzieć tyle w schronie, żeby trafić na swoich ludzi ;) Quote
Czarodziejka Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 Poczciwe Grecisko...ktoś je wkońcu docenił...:) Quote
Kanzaj Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 Witajcie, to ja Greta! Pozdrawiam wszystkich, którzy tu zaglądają. Jak widać - uwielbiam bawić się piłką! Potem chwila odpoczynku na chłodnej górze piachu (którą ciągle z Maxiem rozwalamy, ku rozpaczy naszej pani :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: ) No i dalej do piłki! Greku - pobaw się ze mną, no już, nie bądź sztywniak! Quote
Nanka Posted June 20, 2007 Author Posted June 20, 2007 pomiziajcie Gretę ode mnie za uszkiem :dog: nie ma jak szczęśliwy pies ;) Quote
Kanzaj Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 Dzisiaj mija miesiąc odkąd jesteśmy razem!:loveu: Pozdrawiamy! Quote
katya Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 To wszystkiego naj na jeszcze wiele miesięcy! :) Quote
szajbus Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 Boże, ale ona radosna. Takiego widoku nam teraz potrzeba! Szczęście w oczach, a w schronie była rozpacz. Jak dobrze, ze to wszystko ma poza sobą. Quote
Czarodziejka Posted June 21, 2007 Posted June 21, 2007 Grecia - masz dostać buzi w kufiory od cioci Czarodziejki :) Kanzaj, tylko całuj, a nie powtarzaj Grecie, że buziaki przesyłam :mad: Odmłodniała...:) Quote
Kanzaj Posted June 21, 2007 Posted June 21, 2007 [quote name='Czarodziejka']Grecia - masz dostać buzi w kufiory od cioci Czarodziejki :) Kanzaj, tylko całuj, a nie powtarzaj Grecie, że buziaki przesyłam :mad: Odmłodniała...:) Ucałowałam! Grecia przesyła lizanie swoim niemożebnie długaśnym jęzorem:eviltong: ! Quote
Ayia Posted June 21, 2007 Posted June 21, 2007 To nie ten sam piesek!! :loveu: podmienili ja do zdjecia specjalnie.. ja wam to mowie :evil_lol: Quote
Kanzaj Posted June 21, 2007 Posted June 21, 2007 Ayia napisał(a):To nie ten sam piesek!! :loveu: podmienili ja do zdjecia specjalnie.. ja wam to mowie :evil_lol: Pewnie, że podmienili - w końcu mają tam kilka "na pokładzie":razz: :evil_lol: :Dog_run: :Dog_run: :Dog_run: :Dog_run: :Dog_run: :Dog_run: Quote
Czarodziejka Posted June 22, 2007 Posted June 22, 2007 Ja mam od niedawna sztuk 5 + 2 koty. Może któraś z was chce maleńką sunię? Białą w łatki? Chyba szczenna... I czemu nie widzę entyzjazmu? :mad: Quote
Kanzaj Posted June 22, 2007 Posted June 22, 2007 Czarodziejka napisał(a):Ja mam od niedawna sztuk 5 + 2 koty. Może któraś z was chce maleńką sunię? Białą w łatki? Chyba szczenna... I czemu nie widzę entyzjazmu? :mad: No to my jednak jesteśmy lepsi - jeśli chodzi o ilość :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: !!! Ja mam w domu też tylko 2 koty (:diabloti: :diabloti: wcielone) i 7 (!!!) psiaków :mad: :angryy: :diabloti: :evil_lol: :eviltong: :megagrin: :sg168: (w tym jedna sunia mojej Mamy). Quote
Kanzaj Posted June 22, 2007 Posted June 22, 2007 Czarodziejka napisał(a):Co tak nagle demografia skoczyła? Cóż - staliśmy się nałogowymi czytelnikami "Dogomanii"...:p Quote
Recommended Posts