Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam 3 letniego psiaka mieszanca owczarka belgisjkiego z niemieckim w domu jest grzeczna i posłuszna problem zaczyna sie na spacerze a dokładniej na początku spaceru bo jak już się po spacerku zmęczy to jest grzeczna. Zawsze gdy tylko wyjdziemy po za podwórko zaczyna ciągnąć na smyczy i nie słucha tego co się do niej mówi najgorzej jak spotkamy po drodze psa to już masakra wtedy... a po za tym to czasami goni samochody jak już wracamy ze spacerku i jest zmęczona (bo zawsze ją spuszczam ze smyczy na polance i się z nia bawie) jest grzeczna no wyjatki się zdarzają jak spotka jakiegoś psa którego nie lubi. Nie wiem czy da się ją jeszcze jakoś "sprostować" moja ciocia mówi że nawet szkolenie jej nic nie da ;/ może macie jakieś pomysły?

Posted

dosc ciezki pzypadek... wiem, ze takie szkolenie wskazane jest zaczynac juz od najmlodszych lat, ale skoro twoj piesio ma juz 3 lata to ma przysfojone pewne zachowania... trudno jets wyszkolic takiego psa , ale nei jest to niemozliwe, a twoja ciocia neimaracji profesjonalne szkoleniez pewnoscią by pomoglo.. ja na tresuze nie znam sie tak bardzo.. wiec radzenie co i jak pozostawiam innym dogomaniakom ;-)

Posted

Witaj!
Skąd jesteś?
Jeśli możesz odpowiedz mi na pytania:
1.czy uczyłas psa komend: siad, leżeć, do mnie itp?
2.co robisz z psem na spacerach?

Nie uważam, że to musi być trudny problem. Wszystko da się z psem wypracować jesli się chce i jest się kansekwentnym. Tu masz o tyle lepiej, że geny belga i ONka wspierają uczenie się :)

Posted

Feronek napisał(a):
Witaj!
Skąd jesteś?
Jeśli możesz odpowiedz mi na pytania:
1.czy uczyłas psa komend: siad, leżeć, do mnie itp?
2.co robisz z psem na spacerach?

Nie uważam, że to musi być trudny problem. Wszystko da się z psem wypracować jesli się chce i jest się kansekwentnym. Tu masz o tyle lepiej, że geny belga i ONka wspierają uczenie się :)

Jestem ze wsi (Laskowice) uczyłam uczyłam xD tylko aportować nie umie bo ciężki z niej orzeszek do zgryzienia i nie dałam rady jej tego nauczyć ale wystarcy mieć 2 zabawki i po kłopocie:P na spacerkach chodze na polanke spuszczam ją ze smyczy i rzucam jej zabawki itp. troche biegam jak mi sie chce:P