zuziahh Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 Witajcie około 2 miesięcy temu przygarneliśmy na DT ok 2 letniego psiaka ze schroniska Rex pomału się klimatyzuje,ale martwi mnie agresja w stosunku do ludzi rwie się do wszystkich którzy są w zasiegu jego wzroku Kiedy do nas trafił akceptował wszystkich, nie było problemów,w domu jest kochanym miziakim ale kiedy wychodzi na spacer diabeł w niego wstępuje wszyscy sąsiedzi się o boją.Rex nie potrafi chodzić na smyczy nie skupia uwagi,próbowałam odwracać jego uwagę smakołykami ale on ma je w nosie nie zwraca na nie uwagi liczy sie tylko to żeby dopaść przechodnia.Podpowiedzcie jak z nim pracować,ja z mężem dajemy radę go utrzymać ale dzieciaki mają duży problem i boję sie żeby komuś krzywdy nie zrobił.Rex jest psiakiem w typie owczarka Quote
Beatrx Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 na już to wychodzenie tylko i wyłącznie w kagańcu. do tego codzienne ćwiczenia z zakresu posłuszeństwa. na chodniku, wśród ludzi pies krótko przy nodze, na smyczy, dopiero jak gdzieś do kawałka trawy dochodzicie to możecie mu smycz poluzować, tak żeby się załatwił, ale z dala od ludzi. a co do rad to najlepiej spotkajcie się z dobrym szkoleniowcem, bo agresja do ludzi to zbyt poważna sprawa, żeby radzić jak z nią działać przez internet. tu trzeba psa zobaczyć, jak się zachowuje, jakie podłoże mają te ataki i dopiero wtedy działać. napisz, skąd jesteście to ktoś poleci kogoś w waszej okolicy. Quote
zuziahh Posted February 14, 2013 Author Posted February 14, 2013 Jesteśmy z okolic Słupska mamy w Słupsku szkołę dla psów i tak się zastanawiam szkolenie czy może behawiorysta Quote
Beatrx Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 do tej szkoły K2 chcesz iść? wydaje się sensowna. a behawiorystów, którzy nie mogą się pochwalić żadnymi osiągnięciami lepiej unikać. Quote
Recommended Posts