Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mój puszcza dopiero jak musi zaczerpnąć oddech bo za długo wisi na obroży w powietrzu. Widzisz, dużo gadasz jak to się znasz, na połowę pytań osób z tego wątku nie odpowiadasz, nie jesteś w stanie wskazać psów które przygotowałeś. Jesteś mało wiarygodny. Jak dla mnie jesteś kolejną osobą która zachłysnęła się metodami pozytywnymi na fali ich popularności i myśli, że to jedyna słuszna metoda. Owszem, jest bardzo skuteczna ale korekty czasami bywają niezbędne i nie można zarzucać im kompletnego braku słuszności.

Jak podduszam? proste. Zaóżmy że mój lab łapie mojego mini kundla i gryzie, kundel się nie stawia tylko piszczy. Podnoszę laba za obrożę tak, że przednie łapy ma w górze a obroża jest na gardle, nadal trzyma mojego kundla w pysku więc trzymam z tak ściśniętą obrożą przez chwilę, aż mojemu labowi zaczyna brakować powietrza więc puszcza kundla, wtedy ja puszczam jego. Póki co to najlepsza metoda.

• Replies 168
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ale kurde, takie rzeczy się wie, a skoro przygotowujesz takie psy zawodowo to na zleceniu powinieneś mieć dane :razz: Uważam mojego psa za dobrze wychowanego, w jego wypadku tego typu agresja to nic nazdwyczajnego i gdy nie zaniedbam pracy nad nim i socjalu jest naprawdę fajnie, ale po co ja to piszę? Przecież wiesz :diabloti:

Posted

[quote name='pshemcod']Przecież znasz się lepiej ode mnie I nie wiesz co to Tryptofan .?[/QUOTE]

Biję się w pierś i zaraz się z tego wyspowiadam. Wstyd i hańba! Bardzo jest mi teraz źle z tego powodu.

Znam się lepiej od ciebie? Cóż, nie wiem, gdzie coś takiego napisałam, ale czytając twoje posty, jak się we wszystkim mieszasz, ale koniecznie chcesz udowodnić, jakim ty to nie jesteś zaje*istym szkoleniowcem, behawiorystą i co tam jeszcze - mogę odnieść takie wrażenie. Może w takim razie napisz jak się nazywasz, jestem pewna, że jesteś znany, skoro szkolisz psy zarówno na dogoterapeutów, PT, jak i do polowań :) Na pewno też masz swoją stronę internetową, skoro taki z ciebie MISTRZ.

Posted

Najlepiej zignorować takie zachowanie. Można też użyć tak jak mówisz - sygnał zapowiedzi braku nagrody .

już wiem kto szkolił babkę z ON który dziś wisiał na mojej bramie a mój pies darł się w panice. A Pancia stała i paczała jak ONeczek skacze po mojej bramie...poszła jak ja odciągnełam moje 12kg brytana usadziłam na dupie zasłoniłam sobą.

PS: nie ma się co upierać że korekta pomoże każdemu psu (zwłaszcza że większość ludzi szarpie kolczatkami bez ładu i składu:-o) ale są i psy którym nie pomogą jedynie smaczki...

Posted

Oh, to nie poznamy twojego nazwiska? Wiesz, szkoleniowcy raczej się z tym nie kryją, tym bardziej tacy wybitni i wszechstronni.

Omijasz niewygodne wiadomości i to tylko mnie utwierdza w przekonaniu, że jesteś jedynie internetowym krzykaczem :)

Nie znam twoich metod wychowawczych, bo się nie przedstawiłeś, nie podałeś strony internetowej, więc nawet nie jestem w stanie się dowiedzieć, jakie metody stosujesz, chodzi mi jedynie o twoje podejście pt: "to ja, narcyz się nazywam" :)

Posted

Ależ ja nie chcę się z tobą umawiać :lol: Chcę jedynie zauważyć, że jeśli już szkoleniowcy udzielają się na forum, to podpisują się swoim nazwiskiem i nie boją się tego :lol: W końcu ich nazwiska i tak krążą po internecie.

Posted

Nie wiedziałam, że wymienialiśmy jakiekolwiek poglądy. Wyrażam tylko wątpliwość na twoją rzekomą wielką wiedzę w pracy z psami i dałam ku temu już kilka powodów :) Prościej mówiąc - według mnie najzwyczajniej ściemniasz, chcąc zabłysnąć nie wiem przed kim i nie wiem po co. I to nie ma nic wspólnego z poglądami.

Posted

najpierw, że nie można stosować korekt, potem zmiana, że jednak tak.

ale szczerze mówiąc, to takie porady przez internet 'zrobiłbym tak i tak', bez żadnej znajomości szczegółów mnie bawią. gdybym np ja mojego psa wyskakującego do innego psa złapała za obrożę, to uzyskałabym efekt odwrotny :) raz popełniłam taki błąd, psy się wąchały, mojego chciałam zabrać, złapałam za obrożę i przestało być miło :)

Posted

tia, danych swoich nie, imienia i stopnia wyszkolenia żadnego psa nie, to może chociaż nazwa szkoły jaką prowadzisz? jakikolwiek konkret by się przydał, bo póki co to z Twoich wypowiedzi nic dobrego dla Ciebie nie wynika.

Posted (edited)

...................................................................................................................................................

Edited by pshemcod
Posted (edited)

...................................................................................................................................................

Edited by pshemcod
Posted (edited)

Edited by pshemcod
Posted

[quote name='pshemcod']Nie mam zamiaru nikomu udowadniać .
Chcesz wyszkolenie psa, to niech będzie mój .
Rasa : cavalier king charles spaniel., imię :Ari
Stopień : Pies towarzyszący stopnia III nadany przez związek kynaologiczny w polsce, terapeuta .
Zrozum to w końcu, że ja nie pamiętam ludzi którzy u mnie byli . Nie prowadzę żadnej szkoły - uczę indywidualnie .
A kto ma mnie znać to zna - więc żadnej szkoły mieć nie muszę i też nie muszę się ogłaszać .[/QUOTE]
tia, a ja mam owczarka kaukaskiego imieniem Józef z IPO III:cool3: ja tam nie wiem, jak można nie pamiętać psów, które się wyszkoliło. no chyba, ze wyszkoliłeś ich co najmniej 100, wtedy faktycznie pamięć może zawieść i wszystkich możesz nie pamiętać, ale parę imion z pewnością da się zapamiętać i pochwalić, że np. 6 grudnia 2012 w Warszawie wyszkolony pod Twoim okiem owczarek niemiecki o imieniu takim i takim zdał PT 1 na ocenę bardzo dobrą.
także póki co Twoje słowa nie mają żadnych konkretów pod sobą, nawet żadnego konkretnego opisu metody nie podajesz, tylko ogólniki.

Posted (edited)

Edited by pshemcod