Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Times New Roman]Chcesz trenować obedience na najwyższym poziomie? Marzą Ci się występy na zawodach? [/FONT]

[FONT=Times New Roman]Chcesz lepiej poznać swojego psa i nawiązać z nim naprawdę głęboką relację? Chcesz aby Twój pies pracując z Tobą radośnie merdał ogonem? Dołącz do Klubu Sportowego TEAM SPIRIT Obedience! [/FONT]

[FONT=Times New Roman]Uwaga! Przyjmujemy TYLKO prawdziwych zapaleńców! [/FONT]

[FONT=Times New Roman]Napisz na: [/FONT][FONT=Times New Roman]animag.eu@gmail.com[/FONT][FONT=Times New Roman] w celu uzyskaniu większej ilości informacji. [/FONT]

[FONT=Times New Roman]Miejsce treningów: Warszawa (Ursynów)[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Treningi prowadzi Magdalena Łęczycka. Kilka najważniejszych faktów:[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Magda w zawodach startuje od 2007r. Miłością do obedience zaraziła ją Beata Karpeta, która pierwsza pokazała, że najważniejsza jest więź z psem, współpraca, pełne zaangażowanie. Później Kaja (owczarek belgijski groenendael) przygotowywała bazując na wiedzy zdobywanej na seminariach IPO, obozach obedience i kursach behawioralnych. Przez kilka lat prowadziła na Akademii Rolniczej Studenckie Koło Kynologów pod okiem prof. Monkiewicza. W 2008 r. obroniła na Wydziale Biologii i Hodowli Zwierząt pracę magisterską o szkoleniu psów. Od roku jest vice-prezesem Stowarzyszenia Behawiorystów i Trenerów COAPE. Trenuje obediencowy klub szkoły „Dogadajcie się” OBI TEAM. Wraz z narzeczonym założyła szkołę dla psów „Animag” i klub agilitowo-obediencowy Team Spirit.[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Kilka słów o sobie:[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Z Kajem przeszłam długą drogą odpracowując niejeden problem (wygaszenie aportu drewnianego, niechęć do aportu metalowego, „zawąchiwanie”, szczekanie, rozpraszanie się, zrywanie pozycji, podgryzanie aportu i inne) - dzięki zdobytej w ten sposób wiedzy jestem w stanie pomagać w przygotowaniu różnych psów do zawodów obedience. Kocham to, co robię, i poświęcam temu cały mój czas, energię, zapał. Sport to nie tylko moja pasja, to wręcz styl życia.[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Aby jeszcze lepiej szkolić psy, regularnie jeżdżę do Szwecji na prywatne treningi obedience. Od zawsze interesowało mnie połączenie efektywności wykorzystania teorii uczenia się i wiedzy na temat psiego behawioru. Moje treningi bazują na wykorzystaniu pozytywnego wzmocnienia – nie zobaczysz tu kolczatki czy szarpnięć. Zależy mi na tym, aby pies nie tylko wykonywał ćwiczenia szybko i precyzyjnie, ale i radośnie [/FONT]

[FONT=Times New Roman]Czy mi się to udało? Zobacz: [/FONT]

[FONT=Times New Roman]1,5 roczny Zuko (Australian Kelpie, klasa 0)[/FONT]
[FONT=Times New Roman][FONT=Verdana]www.youtube.com/watch?v=MdO76aDy9DQ[/FONT][/FONT][FONT=Times New Roman][FONT=Verdana] [/FONT][/FONT]

[FONT=Times New Roman][FONT=Verdana]www.youtube.com/watch?v=XcB2LMZB3ak[/FONT][/FONT]
[FONT=Times New Roman]Kaj (groenendael, klasa międzynarodowa)[/FONT]

[FONT=Times New Roman][FONT=Verdana]www.youtube.com/watch?v=U_1dnbFtKX0[/FONT][/FONT]
[FONT=Times New Roman]Lola (border collie, klasa 0 )[/FONT][FONT=Times New Roman][FONT=Verdana]www.youtube.com/watch?v=i0HxjvkXt94[/FONT][/FONT]