Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kochana ciotka Terra nei da o Gralliku zapomnieć.

Doopka dużo lepsza, ale musiał dostac sterydzik.
Grallik znowu, któegoś dnia postanowil się "zabawić" na mieście, i w nocy opuścił kojec, mało tego opuścił nawet hotel i posesję. Rano po sytwierdzeniu, że delikwenta brak, p. Tomek darł się Graaaaaaalik, Graaaaaal, i ... zza ogrodzenia z norki, którą sobei wykopaliśmy w kupie trocinek wylazł Gral, radośnie podskoczyl i podążył na śniadanko. Ponieważ raczej szybko domku nie znajdziemy, a lubimy pobiegać, Grallik jest po spacerkach puszczany luzem po posesji (tak jak kiedyś biegała luzem Sonieczka) i sobei biega i podskakuje. Raz zapuściwszy sie w krzaczki, dostał strzała od kota Kajtka. Potem wraca grzecznie (sam!) do kojca i spożywa kolacyjkę, myjemy pupkę, robimy kupkę i idziemy spać, no przważnie idziemy spać, chyba, że nas wędrówkowe chęci nachodzą.

Posted

Ha...powsinoga jedna:loveu:. Dobrze, że wraca (do domu:-().
Ale nie ma co rozpaczać, kochane cioteczki troszczą się o niego tak, jak nie troszczy się wielu właścicieli psów w domach.
Czy Grall jest kastrowany? Skąd u niego zapędy włoczęgowskie?
Czy to cecha rasy?:hmmmm:

Ten kto pokocha Gralla i da mu dom, odnajdzie Graala.:cool1:

Posted

terra napisał(a):

Czy to cecha rasy?:hmmmm:

Z tego co mi się wydaje to nasz Garll jeżeli nie jest w 100% to przynajmniej ma dużo cech psa grenlandzkiego - więc więcej nie trzeba nic mówić:evil_lol:.

Posted

W tym problem, że on nie jest wykastrowany.
Miał być przy amputacji ogona, ale summa summarum wet odradził amputację, przy zachowaniu maximum higieny. Potem się omskło; a teraz nie bardzo można.

Posted

Myszu napisał(a):
A tak całkiem poważnie to całe szczęście że nie odchodzi nigdzie daleko albo jeżeli to robi to dobrze że wraca - kochane, wierne psisko.

Ja myślę, że on nie chce nigdzie iść. Ot, pobiegać. Wszystko z nudów, może;).

Posted

Nowych , żadnych.

Doopka lepsza. Co dzień, po spacerach sobie biega luzem - jako REZYDENT - ma ten przywilej ;).

Jest uchachany, wszystkich zaczepia nochalem i podskakuje.

No ... sama słodycz.

Posted

Grall, jak już pisałam, po wszytskich spacerach psiaków, jest wypuszczany na posesję i sobie biega, podskakuje, wąszy. Radośnie podbiega do wszytskich uśmiecha się, zaczepia, trzeba wyprzytulać, łebek podrapać.
Wczoraj jak tak sobei biegał, od Luizy to do mnie, to pogłask, to przytulanko, podleciał pomyziać się z p. Tomkiem, pomyział się i słyszę takie mruczenie od strony p. Tomka: :"taki pies, taki fajny, taką krzywdę mu zrobili";
On jest pzrecudowny, Grall oczywiście, takie ekspozje radości i czułosci z jego strony, takie uśmiechy.
On jest taki spokojny psychicznie. Nie wiem jak to określić, ale on cieszy się tym co ma.

Posted

Dlaczego tak mało osób zagląda na wątek? :mad:
Taki piękny pies i można się nim chociaż pozachwycać.

Chodź Grallu, będziemy spacerować;)

Posted

Dziewczyny, widziałyście na "Przygarnę psa" ten wątek:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=106579 ?

To ma być bida nad bidy.. Kojec z ciepłą budą, towarzystwo innych psiaków, wyrozumiała pani..
Może to byłby dom dla Gralla?

Ja nie wklejam, bo nie czuję się na tyle 'w temacie'. To wy znacie Gralla i wy same pomyślcie czy to mogłby być dom dla niego.
Ale mnie osobiście niewiele psiaków wzruszyło tak jak Grallik.. Jak przeczytałam tamten wątek to do głowy wpadł mi tylko On. Może tą panią też 'ruszy'..

Przemyślcie to i w razie czego wklejcie Gralla. Trzymam kciuki z CAŁYCH SIŁ!