Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Piękny Grall, a taki biedny :placz:
Dziewczyny on rzeczywiście podobny do haszczaków lub grenlandów.
Próbowałyście go ogłaszać na Szpicach w Potrzebie lub w gr 5.

Może ktoś z miłośników Szpiców coś by poradził.
Zdróweczka życzę pięknemu Grallowi :lol:

Posted

Super, bardzo dziękuję ona03 :loveu:

Grall jest właściwie wszędzie, ale jego problemem jest zdrowie.
To wielkie zobowiązanie troszczyć się o tego psa.

Posted

Przeczytałam wszystko. Muszę na spokojnie przemyśleć. Ale tak na szybko to brakuje mi tutaj jakiś stałych deklaracji finansowych. może gdzieś przeoczyłam? Jeśli tak, to podrzućcie mi Cioteczki post, żebym nie błądziła.

Czy Grall dysponuje jakimś budżetem?
Jakie są miesięczne stałe koszty utrzymania psiaka?

Tak trochę wcisnęłam się Wam ;), ale skoro już jestem, to postaram się nie ograniczyć jedynie do podnoszenia wątku. Serdecznie pozdrawiam wszystkie Ciotki, szczególnie te, które są na posterunku od pierwszych stron.
Chwała Wam za to!!!

Posted

Cały czas jestem i sprawdzam, czy ktoś coś konkretnego napisał. I już chyba sobie zostanę. Takiej wdzięcznej mordy i takiej kupy nieszczęścia nie zapomina się łatwo :shake:

Posted

terra napisał(a):
Nie wiem.:shake:
Oprócz opłaty za hotelik potrzebuje pokłady, maści i specjalistyczną karmę.
Razem: duuużo.
Ale to dokładnie wie mar.gajko.

Grall jest pod opieką mar.gajko.
Żadnych stałych deklaracji finansowych na wątku nie było.
Są natomiast osoby, które pomagają finansowo jak mogą.
Czyli żadnych konkretów nie napisałam, czekamy na mar.gajko.

Posted

No to czekamy na mar.gajko.

Ale Ona nie wie, że my tutaj czekamy!!!:shake:
Ja się boję, że dziewczyna została z kłopotami sama, nie ma pieniędzy na opiekę nad Grallem, nie ma szans na ds.

Jeśli faktyczne okaże się, że sytuacja jest ciężka to bierzemy się Ciotki do roboty! Ściągamy na wątek inne psie baby i kombinujemy. Razem na pewno trochę popchniemy, przecież nie zaszkodzimy.

Śliczny jest Grall i ta morda kochana!

Posted

[quote name='LACRIMA']No to czekamy na mar.gajko.

Ale Ona nie wie, że my tutaj czekamy!!!:shake:
Ja się boję, że dziewczyna została z kłopotami sama, nie ma pieniędzy na opiekę nad Grallem, nie ma szans na ds.

Jeśli faktyczne okaże się, że sytuacja jest ciężka to bierzemy się Ciotki do roboty! Ściągamy na wątek inne psie baby i kombinujemy. Razem na pewno trochę popchniemy, przecież nie zaszkodzimy.

Śliczny jest Grall i ta morda kochana!

Zaznaczam i popieram.. Pies jest boski

Posted

Wpłaciłam na konto Gralla 82,30 zł.
Na powyższą kwotę złożyły się wpłaty z bazarku ciuszkowego i kwiatowego od:
agnezs , 25,90 zł.
Kara, 10,90 zł.
Jo37, 20 zł.
Aska7, 25,50 zł.
================
Razem 82,30 zł.

Bardzo wszystkim Cioteczkom dziękuję za pomoc Grallowi :loveu:

Posted

Chciałabym jakoś pomóc. Jeśli oczywiście pomoc jest potrzebna.
Szkoda, że ten hotel tak daleko ode mnie (jakieś 300 km na pewno)

Macie może jakieś ostatnie zdjęcia Gralla?

Posted

[quote name='LACRIMA']Chciałabym jakoś pomóc. Jeśli oczywiście pomoc jest potrzebna.
Szkoda, że ten hotel tak daleko ode mnie (jakieś 300 km na pewno)

Macie może jakieś ostatnie zdjęcia Gralla?

Oczywiście, że pomoc jest potrzebna.
My wszystkie działamy na odległość.
Dom dla Gralla to cud, ale cuda się zdarzają. Ale też trzeba mieć jasność ,że nigdy może go nie być i trzeba psa utrzymać w hoteliku do końca jego dni.
Tym do tej pory zajmowała się mar.gajko. Trzeba jej pomóc.
Zdjęć świeżutkich nie ma póki co.

Ogłoszenia:
cały czas mam Gralla na alegratce, kupsprzedaj, kupie psa i kilku innych.
Dzisiaj zrobię allegro i może jeszcze coś.

Trzeba ogłaszać gdzie się da, bo samo dogo nie wystarczy.

Posted

Oj jak dobrze z tym allegro! Ale świeże zdjęcia Gralla tutaj tez by się przydały. Ściągnęłybyśmy na wątek trochę świeżej krwi (tzn Ciotek) i może tym samym nowe pomysły.
Przeczytanie tego całego wątku może i trwa trochę, ale obraz, który dzięki temu mam jest powalający!

Terra daj link na allegro, jak zrobisz.

A masz może kontakt z mar.gajko? Ona jest tutaj potrzebna!
Żeby cokolwiek zrobić musimy działać z opiekunem psa.

Posted

[quote name='DorkaWD']mar.gajko pojawi się na dogo wkrótce ;) Mając tyle na głowie co ona, trudno się dziwić, że już na forum czasu brak.

OK. Czekamy spokojnie. Mar.gajko powie nam jaka pomoc jest potrzebna.

Posted

Pomoc taka co i wszędzie, kasa kasa kasa .. kasa na podkłady, kasa na hotel , kasa na maśc itd :shake: ...

potrzebne wszelkiego rodzaju i wszędzie gdzie sie da ogłoszenia dla Gralla ...

irytujące jest to ze Grall w zasadzie , poza dodatkową "higieną " i odpowiednią karmą nie wymaga chyba nie wiadomo czego ,
nie jest agresywny, ale bardzo przyjacielski, zawsze miło wita ludzi na spacerze . Jest radosny NIe ciągnie , nie ujada na inne psy - przynajmniej ja nigdy nie widziałam takich sytuacji A i tak nikt nie potrafi dostrzec w tym psie tego wszystkiego :shake: ( oczywiście mówie o osobach szukających psa dla siebie )

bardzo bym chciała zastac pusty boks Gralla i wiedziec ze w koncu ma kogoś przy sobie na stałe :-(

a allegro jest piękne :loveu:

moze znalazłby sie ktos kto zasponsoruje wyróznienie? :oops:

Lacrima, jesli chciałabys o cos konkretnego spytac mar gajko to moge jej przekazac pytanie, byc moze beda z nia sie dzis widziec .

Posted

Ale ruch na wątku Gralla, jak nigdy.:lol:
Dziękuję wszystkim za pomoc i zaangażowanie :loveu:
Razem damy radę. :lol:

Makrela bardzo dziękuję :loveu:

Posted

Allegro faktycznie piękne, takie szlachetne w swojej treści. Czy treść jest nowa i pierwszy raz teraz wystawiana?

Od mar.gajko chciałabym się dowiedzieć jaka pomoc jest jej potrzebna. Konkretnie. Kasa jest potrzebna zawsze, wszędzie i każdemu. To wiem sama.

Czy mar.gajko ma pomysł na tego psa?

Czy jest jakikolwiek odzew na wystawiane ogłoszenia adopcyjne i ulotki, które ktoś tutaj drukował a inni rozprowadzali? Nic na ten temat nie jest pisane.
Ten wątek bardzo mnie zastanowił. Początkowy zapał i wielkie zaangażowanie stopniowo przekształcało się w krzyk rozpaczy, beznadzieję sytuacji, a później była już tylko rezygnacja i nic nie znaczące wpisy, tak dla zasady.

Ruszmy się wszyscy. Nie jest prawdą, że nic nie można zrobić. I nie oczekujcie ode mnie złotego środka. Wszyscy tutaj razem go znajdziemy, tylko musimy po prostu w to wierzyć. I jednak trochę pogłówkować.

Ile to już trwa? Jakoś ze dwa lata chyba!
Rezultat się liczy, wysiłki właściwie nikogo nie obchodzą.