terra Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 Wstawiłam Gralla do wątku: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=6326184#post6326184 Quote
mar.gajko Posted July 11, 2007 Author Posted July 11, 2007 No zobaczymy, chociaż Grallik to raczej Grenlanda bardziej przypomina. A swoją drogą, w Gdańsku zdaje się, kilka husków jest w schronie i dziewczyny i chłopcy. Quote
mar.gajko Posted July 27, 2007 Author Posted July 27, 2007 Dzisiaj weszłam to da Grallika przez małego yorczka. I tak sobie pomyślałam, że może szczęściem dla Gralla było, że był w Ligocie,a nie mial "kochających właścicieli" i go nie uśpili. Bo tak jest, radosny, uśmiechnięty, zadbany i ma przed sobą szansę, a nie igłę w żyłę i nicość. Gralliku! Ten co cię zna i widział wie: WARTO!!!!! Odsikiwać, wyciskać kupy. WARTO!!! Quote
Monia70 Posted July 30, 2007 Posted July 30, 2007 [quote name='mar.gajko']Tu trzeba wygajać i wysuszać. quote] Mam sparalizowanego pieska, który nie trzyma sioo a kooo czasem tez zostaje na pupie.Uważam , że najlepszy jest Sudocrem lub Penaten lub szpitalna maść na odparzenia. Jestem tu pierwszy raz i czytam, że używacie podkładów.Podpowiadałam na innych wątkach(nie wiem czy ktoś skorzystał) jak można kupić taniej podkłady(ja tak robię). Trzeba miec starszą osobę(dziadek, babcia, sąsiadka) i na tą osobe lekarz rodzinny musi wypisać zapotzrebowanie na podkłady Seni lub Tena Lady.Z tym zapotrzebowaniem idzie się do wlaściwego biura RUM , tam podbijaja pieczątką i już do apteki.Przysługuje 60 szt. na miesiąc.Czyli podkład wychodzi za jakieś 45 groszy.Bo owe 60 sztuk na tę receptę kosztuje 27 zł. Warto znaleźć babcie i pójść do lekarza. Od dzis będę trzymać kciuki za Gralika Quote
mar.gajko Posted August 8, 2007 Author Posted August 8, 2007 [quote name='mar.gajko'] To moje szczęście jest, pięknościowate. Tyle wierności, miłości w oczach. Tyle oczekiwania i nadziei... Quote
jola od jadzi Posted August 8, 2007 Posted August 8, 2007 Dopiero teraz trafiłam na ten wątek...Grall jest piękny!!! Mar.gajko napisz, proszę, gdzie można na niego wpłacać pieniążki, bo nie znalazłam nic(a może niedokładnie czytałam),chętnie wpłacę jakiś grosik, a może też inni dogomaniacy, jak zobaczą nr konta też się dorzucą? Quote
mar.gajko Posted August 8, 2007 Author Posted August 8, 2007 Grallik jest pod opieką naszego Stowarzyszenia www.amicus.malopolska.pl tam jest nr konta. Mówiąc szczerze najbardziej się boję zimy. On teraz w lecie leży sobie na podkładach higienicznych, jest suchy, czysty. Ale w zimę te podkłady nie dadzą ciepła; a kołdry, czy nawet słoma szybko się zmoczy i zbrudzi. Sama nie wiem co będzie. Quote
jola od jadzi Posted August 8, 2007 Posted August 8, 2007 mar.gajko, wystarczy tylko ten adres? NIESIEMY POMOC BEZDOMNYM ZWIERZAKOM Nr konta: BPH SA: 81 1060 0076 0000 3200 0100 5719 Quote
mar.gajko Posted August 8, 2007 Author Posted August 8, 2007 Zależy od Banku; Stowarzyszenie przyjaciół Zwierzą AMICUS ul. Na Polach 27/8 31-344 Kraków i nr konta...... Quote
mar.gajko Posted August 8, 2007 Author Posted August 8, 2007 To ja DZIĘKI! Koniecznie dopisz "dla Gralla" i podaj adres na przelewie. Wszystkim co pomagają Grallikowi wysyłamy "czterolistne koniczynki na szczęśćie". Ten pies będzie wymagał pomocy do końca życia. Quote
jola od jadzi Posted August 8, 2007 Posted August 8, 2007 Wysłałam już ale adresu nie napisałam, nie zdążyłam.Postaram się co miesiąc wpłacać 20 zł ,więcej nie mogę bo mam jeszcze kika innych potrzebujących psiaków, no i będę oczywiście zaglądała podnosząc przy okazji wątek.Wszystkiego dobrego dla Gralla!!! Quote
mar.gajko Posted August 8, 2007 Author Posted August 8, 2007 Jeżeli chcesz koniczynkę (szczęście!) prześlij mi na PW adres. Quote
jola od jadzi Posted August 8, 2007 Posted August 8, 2007 Pewnie,że bym chciała troszke szczęścia, przyda się... Już wysyłam adres Quote
mar.gajko Posted August 8, 2007 Author Posted August 8, 2007 Jeden chłopak (facet) w kwestii konieczynek napisał mi tak smiesznie, żę "wybitnie nieszczęśliwy nie jest, ale nigdy nie jest tak dobrze, że nie mogłoby być lepiej". I tego się trzymajmy. Może, a wręcz MUSI być lepiej. Quote
jola od jadzi Posted August 8, 2007 Posted August 8, 2007 I tak trzymać! I oby odnosiło sie to nie tylko do nas, ale także do naszych niechcianych... Quote
mar.gajko Posted August 9, 2007 Author Posted August 9, 2007 Głównie do nich, ale jak my mamy szczęście w życiu, to możemy więcej pomagać przecież ;). Quote
jola od jadzi Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 Tak a'propos szczęścia, przypominam o Grallu, jemu szczęście bardzo by się przydało... Quote
jola od jadzi Posted August 18, 2007 Posted August 18, 2007 A mnie wczoraj przysłano pocztą piękne zdjęcie Gralla wraz z czterolistną koniczynką, dziękuję bardzo! Oby ta koniczynka przyniosła szczęście nie tylko mnie,ale również Grallowi! I tego mu życzę! Quote
mar.gajko Posted August 20, 2007 Author Posted August 20, 2007 Grall szuka swojego domku. Miłość on ma od cioteczek coddziennie; i głaskanka, i spacerki i zadbanie. On chce domku swojego!!! Quote
Recommended Posts