Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Posted

Dzisiaj weszłam to da Grallika przez małego yorczka. I tak sobie pomyślałam, że może szczęściem dla Gralla było, że był w Ligocie,a nie mial "kochających właścicieli" i go nie uśpili. Bo tak jest, radosny, uśmiechnięty, zadbany i ma przed sobą szansę, a nie igłę w żyłę i nicość.
Gralliku! Ten co cię zna i widział wie: WARTO!!!!!
Odsikiwać, wyciskać kupy. WARTO!!!

Posted

[quote name='mar.gajko']Tu trzeba wygajać i wysuszać. quote]

Mam sparalizowanego pieska, który nie trzyma sioo a kooo czasem tez zostaje na pupie.Uważam , że najlepszy jest Sudocrem lub Penaten lub szpitalna maść na odparzenia.
Jestem tu pierwszy raz i czytam, że używacie podkładów.Podpowiadałam na innych wątkach(nie wiem czy ktoś skorzystał) jak można kupić taniej podkłady(ja tak robię).
Trzeba miec starszą osobę(dziadek, babcia, sąsiadka) i na tą osobe lekarz rodzinny musi wypisać zapotzrebowanie na podkłady Seni lub Tena Lady.Z tym zapotrzebowaniem idzie się do wlaściwego biura RUM , tam podbijaja pieczątką i już do apteki.Przysługuje 60 szt. na miesiąc.Czyli podkład wychodzi za jakieś 45 groszy.Bo owe 60 sztuk na tę receptę kosztuje 27 zł.
Warto znaleźć babcie i pójść do lekarza.
Od dzis będę trzymać kciuki za Gralika

Posted

Dopiero teraz trafiłam na ten wątek...Grall jest piękny!!!
Mar.gajko napisz, proszę, gdzie można na niego wpłacać pieniążki, bo nie znalazłam nic(a może niedokładnie czytałam),chętnie wpłacę jakiś grosik, a może też inni dogomaniacy, jak zobaczą nr konta też się dorzucą?

Posted

Grallik jest pod opieką naszego Stowarzyszenia
www.amicus.malopolska.pl
tam jest nr konta.

Mówiąc szczerze najbardziej się boję zimy. On teraz w lecie leży sobie na podkładach higienicznych, jest suchy, czysty. Ale w zimę te podkłady nie dadzą ciepła; a kołdry, czy nawet słoma szybko się zmoczy i zbrudzi. Sama nie wiem co będzie.

Posted

To ja DZIĘKI!
Koniecznie dopisz "dla Gralla" i podaj adres na przelewie. Wszystkim co pomagają Grallikowi wysyłamy "czterolistne koniczynki na szczęśćie". Ten pies będzie wymagał pomocy do końca życia.

Posted

Wysłałam już ale adresu nie napisałam, nie zdążyłam.Postaram się co miesiąc wpłacać 20 zł ,więcej nie mogę bo mam jeszcze kika innych potrzebujących psiaków, no i będę oczywiście zaglądała podnosząc przy okazji wątek.Wszystkiego dobrego dla Gralla!!!

Posted

Jeden chłopak (facet) w kwestii konieczynek napisał mi tak smiesznie, żę "wybitnie nieszczęśliwy nie jest, ale nigdy nie jest tak dobrze, że nie mogłoby być lepiej". I tego się trzymajmy. Może, a wręcz MUSI być lepiej.