Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 151
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

bo przepuklina to mało tragiczny wypadek pewnie

zróbcie porządek w pierwszym poście, pięć razy ten sam tekst nie wygląda dobrze
czy macie na oku jakiś hotelik lub płatny dt? chodzi o ewentualne koszty

i co z leczeniem suni- dobrze byłoby znać konkretne kwoty, bo wtedy też łatwiej się skrzyknąć i coś nazbierać

Posted

O ludzie , co się porobiło z pierwszym postem.Posprzątałam.

Witam pięknie nowych gości.
Bronka z FB miała osoby zainteresowane daniem jej DT ale się wycofały. Na płatne nas zwyczajnie nie stać.Dziś będę u nie to zobaczę jak ona się czuje.

Posted

jaki byłby koszt płatnego i ile po operacji powinna być takim domku?

chociaż to też pewnie złe rozwiązanie, żeby gdzieś była a po rekonwalescencji wróciła do schroniska

Posted

[quote name='stzw']Biedna ta suńka. Jak się czuje?[/QUOTE]
stwz, masz ochote zabrac Bronke pod swoją opieke, a my bedziemy finansowac jej koszty leczenia, karmy oraz usluge hotelowania?

Posted

Bronka będzie w klatce na razie.Ma również kołnierz i grubszy kubraczek. Rana trochę ropieje niestety i ronka będzie jeździć na opatrunki.Rozmawiałam z wetką. Bronka musi schudnąć o potrzebuje odpowiedniej karmy "lajt" O kosztach dowiemy się po zakończeniu leczenia. Na razie najpilniejsza karma. Mam prośbę do Ada-jeje, dasz radę zamówić jej Purinę Light, taką jadła i chyba na razie nie zmienimy bo może być biegunka.To mały tłuścioch i musi schudnąć.

Posted (edited)

[quote name='monika55']Bronka będzie w klatce na razie.Ma również kołnierz i grubszy kubraczek. Rana trochę ropieje niestety i ronka będzie jeździć na opatrunki.Rozmawiałam z wetką. Bronka musi schudnąć o potrzebuje odpowiedniej karmy "lajt" O kosztach dowiemy się po zakończeniu leczenia. Na razie najpilniejsza karma. Mam prośbę do Ada-jeje, dasz radę zamówić jej Purinę Light, taką jadła i chyba na razie nie zmienimy bo może być biegunka.To mały tłuścioch i musi schudnąć.[/QUOTE]
Bede patrzec gdzie mozna zakupic ta karme, i zamowie w poniedzialek, tylko gdzie powinna karma dotrzec, bo jak wiesz nie zawsze jest mozliwosc zaznaczenia w zamowieniu ze kurier ma dowiez karme do godziny 15. gdyby adres dostawy mialo byc schronisko. Odpadaja sklepy internetowe, z ktorymi nie ma kontaktu telefonicznego.
[url]http://www.krakvet.pl/purina-chow-light-15kg-p-973.html[/url]

Edited by Ada-jeje
dopisek
Posted

jak jest dobra firma kurierska do kurier rano pisze o której będzie i w razie czego można podać adres inny niż początkowy, ja tak nie raz miałam

najtaniej znalazłam za 95zł z dostawą 24h
[url]http://www.telekarma.pl/p2046/dog.chow.adult.light.with.turkey.15.kg.htm[/url]

Posted

[quote name='stzw']Qrcze, jak się Wam uda ją odchudzić to poproszę o instrukcję. U mnie same spaślaki, też by im się przydało.[/QUOTE]

nie musiałam nigdy odchudzać psa, jak już to raczej w drugą stronę...
ale podejrzewam że tak jak u ludzi- zmniejszyć kaloryczność posiłku, i jeśli pies jest zdrowy to dłuższe spacerki/więcej zabawy

pamiętam że swojego czasu na spacerkach z moim Nazirem spotykaliśmy taką tłuściutką suczkę, ledwo się kołysała, zresztą jej pani była do niej trochę podobna, i tak obie się kołysały na tych spacerkach, ale pani się zawzięła i powiedziała, że małą odchudzi; jak ją spotkałam po kilku miesiącach, to obie takie laski że aż mi szczena opadła

Posted

Ada-jeje myślę żeby wysłać karmę do pani do domu.

A w ogóle to mam wieści. Bronka rządzi, wcale nie jest tak przerażona jak w schronie. Ustawia Rudka, adoptowanego od nas. A Rudek był charakternym psem. A teraz zwiewa przed Bronką. I w ogóle opierniczyła panią jak pani wróciła z długiego spaceru ze swoimi psami.Pani twierdzi że Bronka wcale zapasiona nie jest. Brzusio czyste , bez ropy. Fartuszki prane i zmieniane.

Posted

[quote name='monika55']Ada-jeje myślę żeby wysłać karmę do pani do domu.

A w ogóle to mam wieści. Bronka rządzi, wcale nie jest tak przerażona jak w schronie. Ustawia Rudka, adoptowanego od nas. A Rudek był charakternym psem. A teraz zwiewa przed Bronką. I w ogóle opierniczyła panią jak pani wróciła z długiego spaceru ze swoimi psami.Pani twierdzi że Bronka wcale zapasiona nie jest. Brzusio czyste , bez ropy. Fartuszki prane i zmieniane.[/QUOTE]
napisz mi na skype, adres, oraz nr. tel DT, bede sie tez jutro kontaktowac z Toba i przekazac co zalatwilam.

Posted

[quote name='stzw']Hmm, sugerujesz, że mam kaczy chód? :mad:[/QUOTE]

nie wiem :P

ale po prostu taką znałam sytuację i taka opisałam
nie wiem jak jest u Ciebie:razz:

poza tym one nie kaczkowały tylko się kiwały

chociaż to i tak nie był szczyt
teraz mi się przypomniała jeszcze jedna anegdotka
znajomi mieli pensjonat, chyba to był Korbielów?
i dwa psy, mastif i taka starsza sunia średnia
mastif był durny i trzymał sie pensjonatu i właścicieli,
a sunia była zaradna i przedsiębiorcza, szybko się zorientowała że w pobliżu są trzy domy wczasowe z kuchniami....
codziennie rano znikała, wracała późnym popołudniem i tyła w oczach
pan jakoś to przegapił, pani była dwa miesiące w mieście, gdy pojechała znowu do pensjonatu nie poznała suni
w końcu gdy wyjeżdżała suczysko było szczupłe, a gdy wróciła i mała chciała podnieść łapkę żeby jej podać na dzień dobry...to się przeturlała na bok, taka była okrąglutka
sunia wróciła do miasta i tam samoistnie zeszło :evil_lol: