& Gloria & Posted February 13, 2013 Posted February 13, 2013 Miłe Ciotki podrzucajcie bazarek imienny proszęęęęęęę! :) Quote
zerojeden Posted February 13, 2013 Posted February 13, 2013 AgusiaP napisał(a):Panna Merple to nasz Dogomaniacki ANIOŁ:calus: Ano właśnie zauważyłam jakiś czas temu :) Normalnie chyba to jakąś grę liczbową wygrał Nasz Anioł ;) Quote
???? Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 Hałabajówka napisał(a): Wiecie kiedy Kenzi mogłaby być zaszczepiona? Wydaje mi się że czym szybciej tym lepiej... nie wiem jak jest u Was w schronie ale u mnie mają obowiązek zaszczepić psiaka przed wydaniem jakby tak było u Was to też zaoszczędzimy kilka złotówek. Będę dowiadywać się. Zaszczepimy ją w schronie;) Quote
???? Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 Sunia może w każdej chwili jechać:loveu:. Wszystkie szczeniaki zostały zaszczepione:multi: Quote
Cantadorra Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 O to super, że udało się zaszczepić. Dużo było zamieszania przy tym szczepieniu? Quote
Kłapoucha Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 dziewczyny,ile brakuje dla suni? bo nie wiem na ile psow rozdzielac sobotni bazar... Quote
xxxx52 Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 Moze tak nieladnie ,ale musze przekazac cos nieco,jezeli chodzi o dzikie psy gdyz sledzyc niektore watki na tym forum ludzie beztrosko podchodza do dzikich,lub lekilwych psow,co w efekcie konczy sie czesto ucieczkami ,a nawet tragediami. Stad dla przypomnienia : -pies dziki, lekliwy musi udac sie tylko do osoby majacej doswiadcezenie w socjalizacji psow -osoba ta nie moze miec innego dzikiego psa tylko psa bardzo socjalnego -musi posiadac dom z ogrodem bardzo dobrze zabezpieczonym przed podkopami ,odpowiedno wysoki, -dom nie moze sie znajdowac w centrum miasta i przy glownych ulicach obciazonach ruchem ulicznym -pies musi posiadac zawsze podwojne zabezpieczenie tzn.obroze i linke i rownoczesnie szelki i linke(ale to w pozniejszym etapie socjalizacji) -pies musi przebywac z ludzmi ,a nie w budzie czy kojcu i tylko godzine mialby kontakt z czlowiekiem -pies nie musi byc dotykany , wystrczy jemu kontakt ze wszystkim co nowe ,codziennym zycie w domu ,dzwiekami i obecnoscia tylko czlowieka i innego psa -osoby musza sie znac na socjalizacji ,albo musza sie doksztalcic u bahowiorystow. Quote
Martuchny Posted February 14, 2013 Author Posted February 14, 2013 zaznacznie mi na zdjęciu która to ma być Kenzi, zebyśmy wiedziały. psiaki muszą mieć takie imiona, zeby nie pokrywały się z psami co już są lub były niedawno. Mój psiak podopieczny to będzie na pewno Audi. Quote
iwonamaj Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 Bardzo proszę o wstawienie linku do wydarzeni na FB w I lub II poście http://www.facebook.com/events/445590748842877/ staram się go udostępniać... Dobrze by było częściej go uaktualniać, może tytuł zmienić, że kasa potrzebna. Ludzie z FB chętnie dają pieniądze na takie cele, ale wydarzenie musi być bardziej dynamiczne i prowadzone na bieżąco, z rozliczeniami i cytatami z Dogo, zdjęciami itp... Mam kilka wydarzeń w tej chwili i bardzo pomogły zwierzakom (zwłaszcza finansowo). Quote
& Gloria & Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 Madź. napisał(a):Będę dowiadywać się. Zaszczepimy ją w schronie;) + dla schroniska. Magda wiesz może jak psy zachowywały się podczas szczenienia? Quote
& Gloria & Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 Mogę zawieźć suczydło autem w klatce kenelowej. Niestety nie stać mnie na zasponsorowanie suni wyjazdu ;(, więc jedynie za zwrot kosztów. Quote
Martuchny Posted February 14, 2013 Author Posted February 14, 2013 jutro będę w schronisku, wiec zrobię psiakom więcej fotek i poostaram się, żeby każdy miał osobno i te co mają imiona już z imionami :) Quote
ewu Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 xxxx52 napisał(a):Moze tak nieladnie ,ale musze przekazac cos nieco,jezeli chodzi o dzikie psy gdyz sledzyc niektore watki na tym forum ludzie beztrosko podchodza do dzikich,lub lekilwych psow,co w efekcie konczy sie czesto ucieczkami ,a nawet tragediami. Stad dla przypomnienia : -pies dziki, lekliwy musi udac sie tylko do osoby majacej doswiadcezenie w socjalizacji psow -osoba ta nie moze miec innego dzikiego psa tylko psa bardzo socjalnego -musi posiadac dom z ogrodem bardzo dobrze zabezpieczonym przed podkopami ,odpowiedno wysoki, -dom nie moze sie znajdowac w centrum miasta i przy glownych ulicach obciazonach ruchem ulicznym -pies musi posiadac zawsze podwojne zabezpieczenie tzn.obroze i linke i rownoczesnie szelki i linke(ale to w pozniejszym etapie socjalizacji) -pies musi przebywac z ludzmi ,a nie w budzie czy kojcu i tylko godzine mialby kontakt z czlowiekiem -pies nie musi byc dotykany , wystrczy jemu kontakt ze wszystkim co nowe ,codziennym zycie w domu ,dzwiekami i obecnoscia tylko czlowieka i innego psa -osoby musza sie znac na socjalizacji ,albo musza sie doksztalcic u bahowiorystow. O tak pilnowanie to podstawa. Bardzo długo usiłują uciekać takie pieski. Quote
???? Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 Nie mam pojęcia jak szczeniaki zachowywały się podczas szczepienia Quote
???? Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 Kłapoucha napisał(a):dziewczyny,ile brakuje dla suni? bo nie wiem na ile psow rozdzielac sobotni bazar... sonia1974 napisał(a):Daję 10 zł , proszę kto jeszcze pomoże suni na początek potrzebny worek karmy 100 wirusówki 35 robale 15 transport ? czyli potrzebujemy dla jednej gwiazdy na początek 150 zł na życie + transport ? w chwili obecnej widziałam, że jest trochę ponad 170 zł z deklaracji. Gdybyśmy wkleiły numer konta na facebooka to może coś jeszcze by się uzbierało bo widziałam, że ktoś pytał o numer konta. Sunia jest po szczepieniu, więc trochę jesteśmy z kasą do przodu:roll:. No i robale może też byśmy w schronisku załatwiły? Quote
iwonamaj Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 A to prywatne konto czy Fundacji jakiejś? Bo prywatne tylko na pv można podać na FB... Quote
xxxx52 Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 Madź. napisał(a):Nie mam pojęcia jak szczeniaki zachowywały się podczas szczepienia Bez sedalinu mysle ,ze nie da sie rady ,gdyz strach u nich tak ogromny ,ze moze sie cos im sie stac.Powinny dostac srodki na uciszenie oby nie stosowali petli zaciskowych i je sztrangulowali bo to moze byc przyczyna tragedi(niedotlenienie mozgu i urazu do konca psiego zycia) Quote
merryjanee Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 dokładnie, najważniejsze aby teraz wkleić konto, myślę, że trochę kaski się uzbiera :) Quote
sonia1974 Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 Dziewczyny ja wiem że nie macie czasu ale uzupełnijcie w pierwszym poście że jedna sunia jedzie do Hałabajówki że potrzebne $ na transport i utrzymanie , przekopiujcie moje rozliczenie . To tylko chwila a takie rzeczy muszą być na pierwszej stronie . Warto też wkleić link do bazarku . I ten nieszczęsny Fb uzupełnić warto to duża szansa dla psiaków . wklejam tu wszystko żebyście nie musiały latać po całym wątku i szukać Fundacja dla zwierząt Hałabajówka Strzelec 8 78-200 Białogard 03 1020 2791 0000 7902 0200 4703 PKO Bank Polski w tytule koniecznie - darowizna Kenzi stałe deklaracje maja 7 - 20zł sonia 1974 - 10 zł mdk8 - 10 zł & Gloria & - 10 zł .............................................. 50 zł Jednorazowe monika 083 - 15 zł Panna Marple - 50 zł ewu - 50 zł Ania 24 - 8, 30 zł .......................................123 ,30 zł link do bazarku http://www.dogomania.pl/forum/thread...2#post20444952 Quote
iwonamaj Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 ... i link do wydarzenia Fb, bo trudno szukać po całym wątku... Dobrze, żeby ktoś został współ-adminem, bo wydarzenie mało aktualne, a ludzie może by pomogli... Quote
Recommended Posts