Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hałabajówka napisał(a):

Wiecie kiedy Kenzi mogłaby być zaszczepiona? Wydaje mi się że czym szybciej tym lepiej... nie wiem jak jest u Was w schronie ale u mnie mają obowiązek zaszczepić psiaka przed wydaniem jakby tak było u Was to też zaoszczędzimy kilka złotówek.

Będę dowiadywać się. Zaszczepimy ją w schronie;)

Posted

Moze tak nieladnie ,ale musze przekazac cos nieco,jezeli chodzi o dzikie psy gdyz sledzyc niektore watki na tym forum ludzie beztrosko podchodza do dzikich,lub lekilwych psow,co w efekcie konczy sie czesto ucieczkami ,a nawet tragediami.
Stad dla przypomnienia :
-pies dziki, lekliwy musi udac sie tylko do osoby majacej doswiadcezenie w socjalizacji psow
-osoba ta nie moze miec innego dzikiego psa tylko psa bardzo socjalnego
-musi posiadac dom z ogrodem bardzo dobrze zabezpieczonym przed podkopami ,odpowiedno wysoki,
-dom nie moze sie znajdowac w centrum miasta i przy glownych ulicach obciazonach ruchem ulicznym
-pies musi posiadac zawsze podwojne zabezpieczenie tzn.obroze i linke i rownoczesnie szelki i linke(ale to w pozniejszym etapie socjalizacji)
-pies musi przebywac z ludzmi ,a nie w budzie czy kojcu i tylko godzine mialby kontakt z czlowiekiem
-pies nie musi byc dotykany , wystrczy jemu kontakt ze wszystkim co nowe ,codziennym zycie w domu ,dzwiekami i obecnoscia tylko czlowieka i innego psa
-osoby musza sie znac na socjalizacji ,albo musza sie doksztalcic u bahowiorystow.

Posted

zaznacznie mi na zdjęciu która to ma być Kenzi, zebyśmy wiedziały. psiaki muszą mieć takie imiona, zeby nie pokrywały się z psami co już są lub były niedawno.
Mój psiak podopieczny to będzie na pewno Audi.

Posted

Bardzo proszę o wstawienie linku do wydarzeni na FB w I lub II poście http://www.facebook.com/events/445590748842877/
staram się go udostępniać... Dobrze by było częściej go uaktualniać, może tytuł zmienić, że kasa potrzebna. Ludzie z FB chętnie dają pieniądze na takie cele, ale wydarzenie musi być bardziej dynamiczne i prowadzone na bieżąco, z rozliczeniami i cytatami z Dogo, zdjęciami itp... Mam kilka wydarzeń w tej chwili i bardzo pomogły zwierzakom (zwłaszcza finansowo).

Posted

xxxx52 napisał(a):
Moze tak nieladnie ,ale musze przekazac cos nieco,jezeli chodzi o dzikie psy gdyz sledzyc niektore watki na tym forum ludzie beztrosko podchodza do dzikich,lub lekilwych psow,co w efekcie konczy sie czesto ucieczkami ,a nawet tragediami.
Stad dla przypomnienia :
-pies dziki, lekliwy musi udac sie tylko do osoby majacej doswiadcezenie w socjalizacji psow
-osoba ta nie moze miec innego dzikiego psa tylko psa bardzo socjalnego
-musi posiadac dom z ogrodem bardzo dobrze zabezpieczonym przed podkopami ,odpowiedno wysoki,
-dom nie moze sie znajdowac w centrum miasta i przy glownych ulicach obciazonach ruchem ulicznym
-pies musi posiadac zawsze podwojne zabezpieczenie tzn.obroze i linke i rownoczesnie szelki i linke(ale to w pozniejszym etapie socjalizacji)
-pies musi przebywac z ludzmi ,a nie w budzie czy kojcu i tylko godzine mialby kontakt z czlowiekiem
-pies nie musi byc dotykany , wystrczy jemu kontakt ze wszystkim co nowe ,codziennym zycie w domu ,dzwiekami i obecnoscia tylko czlowieka i innego psa
-osoby musza sie znac na socjalizacji ,albo musza sie doksztalcic u bahowiorystow.

O tak pilnowanie to podstawa.
Bardzo długo usiłują uciekać takie pieski.

Posted

Kłapoucha napisał(a):
dziewczyny,ile brakuje dla suni? bo nie wiem na ile psow rozdzielac sobotni bazar...

sonia1974 napisał(a):
Daję 10 zł , proszę kto jeszcze pomoże suni
na początek potrzebny
worek karmy 100
wirusówki 35
robale 15
transport ?
czyli potrzebujemy dla jednej gwiazdy na początek 150 zł na życie + transport ?

w chwili obecnej widziałam, że jest trochę ponad 170 zł z deklaracji. Gdybyśmy wkleiły numer konta na facebooka to może coś jeszcze by się uzbierało bo widziałam, że ktoś pytał o numer konta. Sunia jest po szczepieniu, więc trochę jesteśmy z kasą do przodu:roll:. No i robale może też byśmy w schronisku załatwiły?

Posted

Madź. napisał(a):
Nie mam pojęcia jak szczeniaki zachowywały się podczas szczepienia

Bez sedalinu mysle ,ze nie da sie rady ,gdyz strach u nich tak ogromny ,ze moze sie cos im sie stac.Powinny dostac srodki na uciszenie
oby nie stosowali petli zaciskowych i je sztrangulowali bo to moze byc przyczyna tragedi(niedotlenienie mozgu i urazu do konca psiego zycia)

Posted

Dziewczyny ja wiem że nie macie czasu ale uzupełnijcie w pierwszym poście że jedna sunia jedzie do Hałabajówki że potrzebne $ na transport i utrzymanie , przekopiujcie moje rozliczenie . To tylko chwila a takie rzeczy muszą być na pierwszej stronie . Warto też wkleić link do bazarku . I ten nieszczęsny Fb uzupełnić warto to duża szansa dla psiaków .

wklejam tu wszystko żebyście nie musiały latać po całym wątku i szukać

Fundacja dla zwierząt Hałabajówka
Strzelec 8
78-200 Białogard
03 1020 2791 0000 7902 0200 4703
PKO Bank Polski

w tytule koniecznie - darowizna Kenzi

stałe deklaracje

maja 7 - 20zł

sonia 1974 - 10 zł

mdk8 - 10 zł

& Gloria & - 10 zł