abra43 Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 Przecież jak widać to ona jest bojażliwa a nie dzika będzie z niej piękna sucz. Quote
Ania24 Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 Wspaniale widzieć taką Bystrą! I czytać taki opis ... powodzenia! Oby pozostałemu rodzeństwu odało się w ten sam sposób pomóc. Quote
& Gloria & Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 [quote name='abra43']Przecież jak widać to ona jest bojażliwa a nie dzika będzie z niej piękna sucz.[/QUOTE] Dokładnie, nasze boidudki są bardzo bojaźliwe, inaczej zachowują się w warunkach schroniskowych (nadal niestety są razem), a inaczej jak są osobno. 540km za nami :), już od pierwszych chwil spędzonych u Magdy, wiedziałam, że Bystrej się u niej spodoba ;) Dzięki za wszystko! Idę spać ;p Quote
ANETTTA Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 i napewno kazdy z nich osobno szybciej by sie otworzył !! Quote
zerojeden Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 [quote name='& Gloria &']Dokładnie, nasze boidudki są bardzo bojaźliwe, inaczej zachowują się w warunkach schroniskowych (nadal niestety są razem), a inaczej jak są osobno. 540km za nami :), już od pierwszych chwil spędzonych u Magdy, wiedziałam, że Bystrej się u niej spodoba ;) Dzięki za wszystko! Idę spać ;p[/QUOTE] Super że już dojechałyście :) My właśnie wróciłyśmy z godzinnego szaleństwa...wpasowała się w stado wzorcowo. Gonitw i szaleństw nie było końca nawet kilka razy z rozpędu przybiegła do mnie razem z innymi :) I razem z innymi po spacerze weszła przez drzwi. Nie jest w takim stanie jak myślałam że będzie.... nastawiłam się na dużo większy kaliber lękliwości...jestem mile rozczarowana. Boi się łapania i smyczy ale przy tym czego bała się Nesca też mój DT to jest pikuś :) No i Ukki się zakochał na zabój :) Quote
zerojeden Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 [quote name='Dulska']Ukkiśku, odmłodniejesz![/QUOTE] Właśnie dzisiaj dotarło do mnie że tam żaden z niego dziadek... :cool3: Co do wątku to może nie zakładajmy oddzielnego, fajny będzie taki jeden wspólny bo będzie się na nim dużo działo :) pod warunkiem że kolejne DT się znajdą. Quote
Martuchny Posted March 3, 2013 Author Posted March 3, 2013 ekstra! normalnie jestem zdziwiona! a w samochodzie taka z niej trusia... Dla reszty nie ma dt i niestety za bardzo sie nie zapowiada dla wiecej niz 1. Quote
& Gloria & Posted March 4, 2013 Posted March 4, 2013 ROZLICZENIE PODRÓŻY - BYDGOSZCZ- STRZELEC Łącznie 540km - 182 zł [SIZE=2]Wyszło około 6l/100km, więc całkiem ekonomiczne to moje autko. Według wstępnych obliczeń kwota za tyle przejechanych kilometrów była by wyższa ;) 182- 81 = 101 NA KONCIE BOIDÓDKÓW JEST [SIZE=5]- 101 zł :( Quote
zerojeden Posted March 4, 2013 Posted March 4, 2013 Żaden z niej boidudek.... pokradła mi koce z suszarki na dworze...biega za swoją nianią i z całą hordą innych kundli :) nie wie z kim się bawić więc biega od jednego do drugiego :) Sama wraca..na miskę oczywiście :) Myślę że kwietniu bedzie można ją oglaszać jak tak dalej będzie sytuacja wyglądała. Czy macie wszystkie wpłaty uzupełnione które podawałam na bieżąco? Jak bedziecie dziewczyny w okolicy to zapraszam w odwiedziny :) Quote
magdyska25 Posted March 4, 2013 Posted March 4, 2013 Czyli nie boidudek :) super! a czy jeszcze jest ktoś zainteresowany wzięciem kolejnego psiaka? Quote
& Gloria & Posted March 4, 2013 Posted March 4, 2013 [quote name='Hałabajówka']Żaden z niej boidudek.... pokradła mi koce z suszarki na dworze...biega za swoją nianią i z całą hordą innych kundli :) nie wie z kim się bawić więc biega od jednego do drugiego :) Sama wraca..na miskę oczywiście :) Myślę że kwietniu bedzie można ją oglaszać jak tak dalej będzie sytuacja wyglądała. Czy macie wszystkie wpłaty uzupełnione które podawałam na bieżąco? Jak bedziecie dziewczyny w okolicy to zapraszam w odwiedziny :)[/QUOTE] Możesz napisać ogólną sumę wpłat na potrzeby Bystrej? :) Quote
& Gloria & Posted March 4, 2013 Posted March 4, 2013 [quote name='magdyska25']Czyli nie boidudek :) [/QUOTE] Dzięki odpowiedniej opiece Bystra nie jest już takim boidudkiem. Nie widzieliście tych biedaków w schronisku, jestem przekonana, że przypadkowa osoba odwiedzająca schronisko nie zdecyduje się któregoś z nich. Wyciągnięcie z boksu to dla nich koszmar, pełzają po ziemi, piszczą. Przykład na to, jak dużo dają DT! To dla nich jedyna szansa! Na kolejne niestety zwyczajnie nie mamy kasy, jak widziecie nasz stan konta jest na minusie :( Quote
zerojeden Posted March 4, 2013 Posted March 4, 2013 [quote name='& Gloria &']Możesz napisać ogólną sumę wpłat na potrzeby Bystrej? :)[/QUOTE] OK tylko wieczorkiem bo teraz lecimy na spacer. Quote
& Gloria & Posted March 4, 2013 Posted March 4, 2013 [quote name='Hałabajówka']OK tylko wieczorkiem bo teraz lecimy na spacer.[/QUOTE] Pewnie, nie śpieszy się :) Pogodę trzeba wykorzystać! Quote
magdyska25 Posted March 4, 2013 Posted March 4, 2013 Bystra to ta pierwsza z lewej? (na pierwszym zdjęciu z rodzeństwem). ja niestety czasowo nie podołam już z taką liczbą zwierząt i dodatkowo kolejnym psiakiem. nie dam rady...także jedynie mogę siedzieć z Wami na wątku. Może pomóc w jakiś inny sposób? później ogłoszeniowy itp? Quote
& Gloria & Posted March 4, 2013 Posted March 4, 2013 [quote name='magdyska25']Bystra to ta pierwsza z lewej? (na pierwszym zdjęciu z rodzeństwem). ja niestety czasowo nie podołam już z taką liczbą zwierząt i dodatkowo kolejnym psiakiem. nie dam rady...także jedynie mogę siedzieć z Wami na wątku. Może pomóc w jakiś inny sposób? później ogłoszeniowy itp?[/QUOTE] Dzięki Ci i za to :loveu: Ogłoszenia na pewno w przyszłości będą bardzo potrzebane, na chwilę obecną moża pomóc robiąc choćby skromny bazarek. Tylko na wsparcie finansowe z takich źródeł możemy liczyć. Quote
Martuchny Posted March 4, 2013 Author Posted March 4, 2013 magdyska25, sunia co wczoraj pojechała to ta w kącie co tylko pysio widać :P Quote
magdyska25 Posted March 4, 2013 Posted March 4, 2013 taki niby tchórzyk a świetnie się otworzyła :) kurcze tylko te tymczasy...i to jeszcze bdt- chyba cudu psiaki potrzebują.... Quote
???? Posted March 4, 2013 Posted March 4, 2013 Wczoraj z koleżanką wyjęłyśmy z boksu 2 boidudki. Po opuszczeniu boksu wielka panika aż do powrotu. Generalnie było ciężko. Dzisiaj pracownicy przenoszą (i prawdopodobnie już przenieśli) boidudki z kwarantannika do budynku głównego. Zostały rodzielone 2:3 i są w boksie ze sporą ilością innych psów. Mam nadzieję, że wyjdzie im to na dobre, chociaż wyjmowanie ich z boksu będzie teraz dla nas trudniejsze właśnie przez inne psy które będą nam się plątać. Quote
magdyska25 Posted March 4, 2013 Posted March 4, 2013 ja zawsze przy takich przenosinach boję się, że nowe/świeżynki mogą ucierpieć. mam nadzieję, że im tam nic nie grozi. Quote
Martuchny Posted March 4, 2013 Author Posted March 4, 2013 domyślam się, że zostały przeniesione do boksów z psami szkolonymi w Lirze, a tam im raczej nic nie grozi, tam jest wyjątkowy spokój ;) Madzia, fajnie, że je wyjęłyście! Następnym razem może uda się wszystkie, będzie ciężko, ale damy radę! Quote
ewu Posted March 4, 2013 Posted March 4, 2013 [quote name='Madź.']Wczoraj z koleżanką wyjęłyśmy z boksu 2 boidudki. Po opuszczeniu boksu wielka panika aż do powrotu. Generalnie było ciężko. Dzisiaj pracownicy przenoszą (i prawdopodobnie już przenieśli) boidudki z kwarantannika do budynku głównego. Zostały rodzielone 2:3 i są w boksie ze sporą ilością innych psów. Mam nadzieję, że wyjdzie im to na dobre, chociaż wyjmowanie ich z boksu będzie teraz dla nas trudniejsze właśnie przez inne psy które będą nam się plątać.[/QUOTE] Oby...:):):) Quote
Recommended Posts