Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jutro jedziemy z Bystrą do Hałabajówki, cioteczko miła- napisz mi proszę na PW jak najszybciej do Ciebie trafić :)
Prawdopodobnie razem z nami zabierze się jeszcze jedna psina z Grudziądza.

Posted

[quote name='& Gloria &']Jutro jedziemy z Bystrą do Hałabajówki, cioteczko miła- napisz mi proszę na PW jak najszybciej do Ciebie trafić :)
Prawdopodobnie razem z nami zabierze się jeszcze jedna psina z Grudziądza.[/QUOTE]

Hehe a ja nie wiem jak najszybciej trafić :) trzeba w GPS sobie adres fundacji wbić i już :)

Posted

Gdybym miała takie urządzonko to na pewno bym z niego skorzystała ;p Mapa mnie poprowadzi ;) Podaj mi proszę swój numer telefonu, jak będziemy w pobliżu to zadzwonię po jakieś instrukcje. Planowany wyjazd ze schroniska około 10, więc u Ciebie powinnyśmy być po 14 ;)

Posted

[quote name='& Gloria &']Gdybym miała takie urządzonko to na pewno bym z niego skorzystała ;p Mapa mnie poprowadzi ;) Podaj mi proszę swój numer telefonu, jak będziemy w pobliżu to zadzwonię po jakieś instrukcje. Planowany wyjazd ze schroniska około 10, więc u Ciebie powinnyśmy być po 14 ;)[/QUOTE]

Trudno mi pokierować bo nie jechalam nigdy tą trasą. Mogę pokierować już tataj ale nie wiem z której strony będziecie jachać czy od Białogardu czy od Koszalina czy jeszcze inaczej.
608 014 011

Posted

[quote name='Hałabajówka']Trudno mi pokierować bo nie jechalam nigdy tą trasą. Mogę pokierować już tataj ale nie wiem z której strony będziecie jachać czy od Białogardu czy od Koszalina czy jeszcze inaczej.
608 014 011[/QUOTE]

Zaraz przeanalizuję trasę, później napiszę do Ciebie PW, z której strony przyjedziemy ;) Sunia już zarezerwowana, nawet udało się Marcie wyprowadzić ją dzisiaj na krótki spacer ;)

Posted

Bardzo ciekawa jestem jak się będzie zachowywała u mnie. Czekamy na Was jutro koło 14 :)
A co z resztą dzieciaków wiadomo coś? Widzę że wątek przycichł trochę.
Jak możecie dowiedzcie się kiedy była odrobaczona żebym wiedziała kiedy następne.

Posted

trzymam w ręce książeczkę :P odrobaczanie 25.01.13

ogólnie dziś jak poszłam do dzieci to wszystkie jęły na mnie warczeć. poprosiłam koleżankę i zaopatrzone w smycze i mopy( żeby je odsunąć w razie jakiegoś focha) poszłyśmy łowić sunię. Jednak ten sprzęt nie był potrzebny, bo w momencie kiedy do nich podeszłam i dotknęłam jednego z nich przestały warczeć i po prostu zaczęły mi wychodzić spod ręki. Sunię spokojnie złapałam, założyłam obróżkę i wyprowadziłam na dwór. Było ciężko, okrutnie rzucała się na smyczy, walczyła, ale dałyśmy radę. Będzie dobrze, reszta dzieci zachowuje się podobnie, nie miałam siły,żeby resztę też wyciągać z tym wielkim szarpaniem.
Mogę jeszcze powiedzieć, że nasza mała bardzo lubi inne psy, podczołguje się do nich i liże po pysku, stara się je przyjaźnie zaczepiać.

Posted (edited)

[quote name='Martuchny']trzymam w ręce książeczkę :P odrobaczanie 25.01.13

ogólnie dziś jak poszłam do dzieci to wszystkie jęły na mnie warczeć. poprosiłam koleżankę i zaopatrzone w smycze i mopy( żeby je odsunąć w razie jakiegoś focha) poszłyśmy łowić sunię. Jednak ten sprzęt nie był potrzebny, bo w momencie kiedy do nich podeszłam i dotknęłam jednego z nich przestały warczeć i po prostu zaczęły mi wychodzić spod ręki. Sunię spokojnie złapałam, założyłam obróżkę i wyprowadziłam na dwór. Było ciężko, okrutnie rzucała się na smyczy, walczyła, ale dałyśmy radę. Będzie dobrze, reszta dzieci zachowuje się podobnie, nie miałam siły,żeby resztę też wyciągać z tym wielkim szarpaniem.
Mogę jeszcze powiedzieć, że nasza mała bardzo lubi inne psy, podczołguje się do nich i liże po pysku, stara się je przyjaźnie zaczepiać.[/QUOTE]

Super że jest uległa, będą z niej ludzie jeszcze :)

Edited by Hałabajówka
zjadło mi kawałek posta
Posted

[quote name='Hałabajówka']Malutka już u mnie :) Żadna z niej tam dzicz :)[/QUOTE]
Czyli pierwsze info całkiem całkiem, tylko prosimy o więcej w wolnej chwili. A w kupie to zawsze psiaki się inaczej zachowują, naśladują :) Także nie ma co się przerażać, tylko rozdzielać towarzystwo:)

Posted (edited)

Zabaw ciąg dalszy...

A tu idziemy już do domu :)

No więc jak sami widzicie żadna z niej dzicz. Boi się smyczy ale popracujemy nad tym później. Do psów jest nastawiona świetnie pełna uległość i chęci nawiązania kontaktu.

Edited by Hałabajówka