& Gloria & Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 Pociąg wcale nie jest takim złym rozwiazaniem. W keneku by się dziewczynę bezpiecznie przewiozło. Tylko,że połączenie nie jest zbyt ciekawe z Bydgoszczy :( Quote
sonia1974 Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 ciekawe ile waży sunia , Iga się umęczy jak z przesiadkami będzie jechać , może warto wydać te 200 zł na transport co myślicie ? Quote
monika083 Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 ale za bilet pkp tez trzeba zaplacic? Bo te koleje tez nie tanie a jaka udreka.. warto byloby zrobic bazarek cegielkowy na tansport, jak sie zlozy kilkanascie osob po 10-15 zl to uzbieramy szybciutko, ja dam 10 zl poki co bo przed wyplata :oops: Quote
& Gloria & Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 sonia1974 napisał(a):ciekawe ile waży sunia , Iga się umęczy jak z przesiadkami będzie jechać , może warto wydać te 200 zł na transport co myślicie ? Właśnie trasa jest z przesiadką, więc odpada. Gdyby jeszcze bezpośrednio był pociąg to by dało radę to zorganizować. Jak pisałam, ja mogę jachać, ale najwcześniej w sobotę za tydzień. W przyszlą środę mam prawdopodobnie obronę inżynierki, więc do tego czasu nigdzie się nie ruszam ;) Kierowca ze mnie też nie za specjalny ;p, więc liczę 4-5h w jedną stronę. Iga ze mną pojedzie, więc razem może jakoś dojedziemy :) Quote
sonia1974 Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 monika083 napisał(a):ale za bilet pkp tez trzeba zaplacic? Bo te koleje tez nie tanie a jaka udreka.. warto byloby zrobic bazarek cegielkowy na tansport, jak sie zlozy kilkanascie osob po 10-15 zl to uzbieramy szybciutko, ja dam 10 zl poki co bo przed wyplata :oops: ja moge spróbować taki bazarek zrobić ,tylko proszę o pomysły i rozsyłanie zaproszeń & Gloria & napisał(a):Właśnie trasa jest z przesiadką, więc odpada. Gdyby jeszcze bezpośrednio był pociąg to by dało radę to zorganizować. Jak pisałam, ja mogę jachać, ale najwcześniej w sobotę za tydzień. W przyszlą środę mam prawdopodobnie obronę inżynierki, więc do tego czasu nigdzie się nie ruszam ;) Kierowca ze mnie też nie za specjalny ;p, więc liczę 4-5h w jedną stronę. Iga ze mną pojedzie, więc razem może jakoś dojedziemy :) to trzeba trzymać za inżynierkę kciukasy :lol: i wstrzymać się do soboty z wyjazdem żeby tylko pogoda była w miarę . Tak będzie najlepiej dla Was i suni bo pociąg to porażka:shake: Quote
& Gloria & Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 sonia1974 napisał(a):to trzeba trzymać za inżynierkę kciukasy :lol: i wstrzymać się do soboty z wyjazdem żeby tylko pogoda była w miarę . Tak będzie najlepiej dla Was i suni bo pociąg to porażka:shake: Dzięki, dzięki :razz: najlepsze, że jeszcze pracy nie oddałam, a w środę obrona ;/ więc musze się sprężyć. Pociąg faktycznie w tym przypadku odpada. Zbieramy kaskę na paliwko w takim razie. Quote
Ania24 Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 Ja też uważam, że najlepszym rozwiązaniem będzie wstrzymanie się z podróżą maleńkiej, czas leci bardzo szybko, dzisiaj mamy już wtorek - do przyszłej soboty zostało 11 dni, to wcale nie jest tak dużo, a skoro jest tutaj chętna osóbka do przewiezienia suni, to nic tylko się cieszyć i zbierać pieniążki na transport, na pewno nam się uda. Ja również się dorzucę! :) Damy radę. Teraz jeszcze bazarek z imieniami dla psiaków jest, walka o nadanie imion trwa, będzie ok!!! :) Jaka kwota na paliwo jest potrzebna na takiej trasie?. Quote
sonia1974 Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 około 200 zł na paliwo potrzeba , macie jakieś pomysły na bazarek transportowy , albo link żeby podpatrzeć jak ktoś robił Quote
ajw Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 Rzeczywiście jeśli sunia jest duża i do tego boi się ludzi to pociąg chyba nie jest najlepszym rozwiązaniem. Jeżdżę regularnie i widzę ile ludzi jeździ ze mną. Ciągle tłumy. A to jest kawałek drogi... Quote
ANETTTA Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 napiszcie skąd dokąd drukowanymi na 1 str i moze tu tez jaks ei wchodzi na watku transportowym Quote
sonia1974 Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 na wątek transportowy juz zgłoszone ale wyszło dużo drożej niż nasza Gloria wyliczyła tylko za paliwo Quote
ewu Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 & Gloria & napisał(a):Pociąg wcale nie jest takim złym rozwiazaniem. W keneku by się dziewczynę bezpiecznie przewiozło. Tylko,że połączenie nie jest zbyt ciekawe z Bydgoszczy :( Ale psa trzeba ubrać w szelki i obrożę i spiąć podwójnie albo mieć kenel... Wożę pieski pociągami, wsiadanie i wysiadanie na naszych niskich peronach z wysokich pociągów jest trudne.... Poza tym - luzik:) Quote
& Gloria & Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 ewu napisał(a):Ale psa trzeba ubrać w szelki i obrożę i spiąć podwójnie albo mieć kenel... Wożę pieski pociągami, wsiadanie i wysiadanie na naszych niskich peronach z wysokich pociągów jest trudne.... Poza tym - luzik:) Pisałam już, że w przypadku naszych boidudków pociąg nie wchodzi w grę ;) Szczególnie jeśli chodzi o dalekie trasy. Quote
sonia1974 Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 http://www.dogomania.pl/forum/threads/240225-Bazarek-cegie%C5%82kowy-przeja%C5%BCd%C5%BCka-z-Kub%C4%85-Obam%C4%85-i-lot-Dremlinerem-koniec-28-02-2013?p=20482194#post20482194 BAZAREK DLA KENZI - TRANSPORTOWY Quote
Mani2000 Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 Dziewczęta,zapraszam na wąteczek Oli( i jej psa-Benka),jeśli ktoś coś wie,proszę doradzić. Wątek Oli. Quote
sonia1974 Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 Hałabajówka daj KRS na 1% i reszte danych znamy , może inne Ciotki też zapiszą na Twoja fundację Quote
sonia1974 Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 sonia1974 napisał(a):http://www.dogomania.pl/forum/threads/240225-Bazarek-cegiełkowy-przejażdżka-z-Kubą-Obamą-i-lot-Dremlinerem-koniec-28-02-2013?p=20482194#post20482194 BAZAREK DLA KENZI - TRANSPORTOWY zapraszamy Quote
zerojeden Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 sonia1974 napisał(a):Hałabajówka daj KRS na 1% i reszte danych znamy , może inne Ciotki też zapiszą na Twoja fundację Dziękuję bardzo ale narazie się nie da...żeby findacja dostała 1% musi być organizacją porzytku publicznego a to dopiero można uzyskać po dwóch latach działalności. Quote
sonia1974 Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 To szkoda wielka że nie można , trudno zapiszemy gdzie indziej Quote
sonia1974 Posted February 22, 2013 Posted February 22, 2013 U Hałabajówki jest wpłata 100 zł na transport pewnie z FB ale na konto fundacji nie możemy zbierać bo jest problem z księgowanie tych wpłat , co ja mam zrobić jak napisze na FB że na transport zbieramy na prywatne konto a na utrzymanie psiaków na fundacyjne to ludzie mogą pomyśleć że to jakiś przekręt Quote
Recommended Posts