Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='sonia1974']na utrzymanie prosimy wpłacić czyli na konto fundacji ale poczekajmy jak wejdzie tu Gloria i potwierdzi

Hałabajówka może warto zastanowić się nad wyborem i zamówieniem karmy dla Kenzi, co tam u Ciebie jest preferowane ?:evil_lol:
a może każdy ogon ma inni wór :evil_lol:[/QUOTE]

Ano tak bylo....jeden na odchudzanie jeden na utuczenie....jeden na to drugi na co innego wiec teraz wszystkiej jedza gotowane i w awaryjnych wypadkach suche. Chyba ze jakis wymaga czegos specjalnego to wtedy je to co ma zalecone.

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pamiętajmy, że oprócz Bystrej w schronisku czeka jeszcze 5 innych boidudków. Proponuję zbierać również kasę na ich przyszłe potrzeby. Oczywiście, jeśli Hałabajówka będzie potrzebowała więcej pieniędzy na utrzymanie Bystrej to zrobimy przelew ;)
Co Wy na to?

Posted

[quote name='& Gloria &']Pamiętajmy, że oprócz Bystrej w schronisku czeka jeszcze 5 innych boidudków. Proponuję zbierać również kasę na ich przyszłe potrzeby. Oczywiście, jeśli Hałabajówka będzie potrzebowała więcej pieniędzy na utrzymanie Bystrej to zrobimy przelew ;)
Co Wy na to?[/QUOTE]

Mi tam wszystko jedno byle bym miala za co ja karmic :)

Posted

[quote name='Hałabajówka']Mi tam wszystko jedno byle bym miala za co ja karmic :)[/QUOTE]

O to, to już się na pewno ciotki postarają :) nie bój nic! :)

Z imiennego bazarku mamy kochane 81zł :multi:

Posted

[quote name='& Gloria &']O to, to już się na pewno ciotki postarają :) nie bój nic! :)

Z imiennego bazarku mamy kochane 81zł :multi:[/QUOTE]

super,idzie coraz lepiej:)
Wkrótce wyjdziemy na prostą!

Jest ktoś,kto dałby radę więcej zdjęć zrobić?Takich np.jak się bawią czy coś w tym stylu.
Może ludzi coś zachęci..

Posted

Byłam dzisiaj przy okazji na minutkę w schronisku, one nie są jeszcze na etapie, w którym się przy człowieku bawią. Obserwowałam je przez chwilę i moim zdaniem robią postępy. Małe, ale zawsze to jakiś krok do przodu. Wolontariuszka siedziała z nimi w boksie i podawała im z ręki smakołyki. Oczywiście wszystkie były wciśnięte w kąt, ale powoli wyciągały łebki do przodu z ciekawości. Jeden nawet podchodził bliżej.

Posted

Ja to sie boję o sunie która jedzie do Hałabajówki , zostanie zabrana na siłę , odłączona od rodzeństwa co w tej główce będzie się działo to strach pomyśleć . Ona przecież nie wie że to dla jej dobra.
Gloria a wiesz może jak i skąd one znalazły się w schronie bo jak rozmawiałam z Igą to nić nie wiedziała na ten temat

Posted

[quote name='sonia1974']Ja to sie boję o sunie która jedzie do Hałabajówki , zostanie zabrana na siłę , odłączona od rodzeństwa co w tej główce będzie się działo to strach pomyśleć . Ona przecież nie wie że to dla jej dobra.
Gloria a wiesz może jak i skąd one znalazły się w schronie bo jak rozmawiałam z Igą to nić nie wiedziała na ten temat[/QUOTE]

Niestety nic nie wiem. Było tyle roboty, a przez to też i zamieszania, że nie było nawet dzisiaj szansy, żeby porozmawiać z jakimś pracownikiem.

Posted

[quote name='sonia1974']Ja to sie boję o sunie która jedzie do Hałabajówki , zostanie zabrana na siłę , odłączona od rodzeństwa co w tej główce będzie się działo to strach pomyśleć . Ona przecież nie wie że to dla jej dobra.
Gloria a wiesz może jak i skąd one znalazły się w schronie bo jak rozmawiałam z Igą to nić nie wiedziała na ten temat[/QUOTE]

Napewno bedzie przerazona na poczatku, ale to mlody psiaczek, mysle, ze w domowych warunkach przy Halabajowce i jej psinie szybko zapomni ta cala traume.Nie ma przeciez innego wyjscia, calej szostki sie nie wyciagnie na raz, a im wczesciej one pojda do ludzi ,tym lepiej.

Posted

co postanowilo kierownictwo schroniska?
czy zaangazowali psiego szkoleniowca?
Czas ucieka i pozostawienie w takim stanie psow bez prob socjalizacji nic dobrego nie wrozy .
Psy musza byc natychmiast rodzielone i socjalizowane.Bo taka wegetacja ,jak obecnie to psom nie pomoze.Czy dyrekcja schronniska sklada sie z niekompetentnych osob?Pelna miska jedzenia to za malo ,kiedy psy dziczeja .Czas bez socjalizacji dziala na ich niekorzysc.!!!

Posted

[quote name='sonia1974']U Hałabajówki jest wpłata 100 zł na transport pewnie z FB ale na konto fundacji nie możemy zbierać bo jest problem z księgowanie tych wpłat , co ja mam zrobić jak napisze na FB że na transport zbieramy na prywatne konto a na utrzymanie psiaków na fundacyjne to ludzie mogą pomyśleć że to jakiś przekręt[/QUOTE]

a gdybys napisała tak poprostu na transport konto a na jedzenie nr konta bez wyjąśnień