Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja miałam o kierowniczce tego schroniska dobre zdanie,uważałam ja za osobe broniącą praw zwierząt i ich wielką miłośniczką przeciez tak się wypowiada często w telewizji a to tylko pozory.W moich oczach straciła dużo.:shocked!::shocked!:Kameleon nic więcej.

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

abra43 napisał(a):
Ja miałam o kierowniczce tego schroniska dobre zdanie,uważałam ja za osobe broniącą praw zwierząt i ich wielką miłośniczką przeciez tak się wypowiada często w telewizji a to tylko pozory.W moich oczach straciła dużo.:shocked!::shocked!:

Pisałam już wsześniej, że z tego co czytałam na fb, wywnioskowałam, że stanowisko schroniska w tej sprawie nie jest takie oczywiste jak w pierwszym poście. Obiektywnie patrząc -- psiaki są w schronisku od dobrego miesiąca, jak pies ma być uśpiony to przeważnie w pierwszych dniach pobytu. W schronisku nie mają większych szans na 'normalne' życie, ponieważ pracownicy nie sa w stanie poświęcić im tyle uwagi ile potrzebują, dlatego nie ulega wątpliwości, że maluchy muszą trafić do doświadczonego DT.

Pani dyrektor nie jest w pełni świadoma niestety ile i jakie psy zostają poddawane eutanazji. Akutat dzięki niej udało mi się, pomóc wielu zwierzątom. Jest to jedna z niewielu osób, która poproszona o pomoc - nie zostawi sprawy bez odpowiedzi. Największy kontakt z psami mają pielęgniarze i to oni wraz z wetami decydują przeważnie o ich losie

Nikogo nie chcę usprawiedliwiać, ale nie osądzajmy ludzi, których praktycznie nie znamy.

Moje zdanie na temat eutnazji w BGD schronisku pozostaje bez zmian - jest to niedopuszczalne! - ale nie obwiniajmy o całe zło osoby, która robi dla zwierząt również naprawdę wiele dobrego.

Edited by & Gloria &
Posted

Chwileczkę za całokształt pracy w schronisku odpowiada dyrektor a nie jakaś tam samowolka,ja jest tak jak opisujesz Gloria to zgłosić to kierownictwu niech zakarzę podejmowac decyzje albo życie albo śmierc bez jej wiedzy.Jak piszesz,że jak się ją poprosi o pomoc to nie zostawi sprawy bez odpowiedzi to trzeba ja poinformować o zaistniałej sytuacji i niech podejmie odpowiednie kroki w obronie tych zwierząt.

Posted

ewu napisał(a):
Dajcie konto na pw też wpłacę 50 zł.

zaraz poproszę Hałabajówkę o konto jej fundacji bo tam będą zbierane pieniądze i będę rozsyłać wszystkim którzy chca pomóc , dziękuję Ewu

monika083 napisał(a):
Sonia,fanty bym wyslalala,fotki tez moge zrobic i poslac mailam,

decyzja należy do Ciebie ja się pod stosuję

Kłapoucha napisał(a):
jak cos moge zawiezc sunie,ale pociagiem i za zwrot kosztow (2 bilety studenckie) no i w Jej stanie to raczej bez transportera sie nie obejdzie...

ciężko będzie pociągiem ale będziemy pamiętać ,dzięki

funia napisał(a):
Ja ze swojej strony moge poprosic osobę ,która pracuje z psami .Wiele jej wskazówek przydało się nam .Małymi kroczkami moze coś się zmieni .
Przepraszam ,nie czytałam wszyatkiego ....w jakim schronie sa?

schron w Bydgoszczy

Ania24 napisał(a):
Witajcie

Nie mogę stałej deklaracji zapewnić, aktualnie na koncie mam 8,35 zł i chętnie to Wam przeleję, przepraszam że tylko w taki sposób mogę pomóc. Proszę na pw o dokładne dane do przelewu ( potrzebuję też imię, nazwisko, ulica i kod by dokonać przelewu ).

Mocno trzymam kciuki za psiaki, one potrzebują człowieka, każde z nich, będzie dobrze - musi być!!!!

jak pisałam wyżej chwila cierpliwości i będę rozsyłać konto ,dziękuję :loveu:

Posted (edited)

Już podaję...
Fundacja dla zwierząt Hałabajówka
Strzelec 8
78-200 Białogard
03 1020 2791 0000 7902 0200 4703
PKO Bank Polski

w tytule koniecznie - darowizna Kenzi

Nie ma malutka imienia więc robocze jej dałam żeby wiadomo było jak rozliczać wpłaty.

Edited by Hałabajówka
Posted (edited)

Ustalmy co mamy -

stałe deklaracje

maja 7 - 20zł

sonia 1974 - 10 zł

mdk8 - 10 zł

& Gloria & - 10 zł
.............................................. 50 zł

Jednorazowe

monika 083 - 15 zł

Panna Marple - 50 zł

ewu - 50 zł

Ania 24 - 8, 30 zł
.......................................123 ,30 zł

Edited by sonia1974
Posted

abra43 napisał(a):
Chwileczkę za całokształt pracy w schronisku odpowiada dyrektor a nie jakaś tam samowolka,ja jest tak jak opisujesz Gloria to zgłosić to kierownictwu niech zakarzę podejmowac decyzje albo życie albo śmierc bez jej wiedzy.Jak piszesz,że jak się ją poprosi o pomoc to nie zostawi sprawy bez odpowiedzi to trzeba ja poinformować o zaistniałej sytuacji i niech podejmie odpowiednie kroki w obronie tych zwierząt.

Popieram- pogadaj z ta Panią...

Posted

[QUOTE=abra43;20442764Jak piszesz,że jak się ją poprosi o pomoc to nie zostawi sprawy bez odpowiedzi to trzeba ja poinformować o zaistniałej sytuacji i niech podejmie odpowiednie kroki w obronie tych zwierząt.

Abra, napisałam jak to wygląda w BDG, to że tego nie popieram to oczywiste!
Pisałam o moich dotychczasowych relacjach z p. Dyrektor. Wiem, że ona jest w temacie tych szczeniaków i jak pisała już chyba Martuchny, uważa, że psy po 3 misiącu ciężko się socjalizują - nie słyszałam nic o eutanazji. Tyle w temacie kierowniczki.

Powoli czas myśleć nad imionami dla naszej szósteczki :)

Posted (edited)

Jeżeli uważa się,że psy po trzecim miesiącu się ciężko socjalizuja to trzeba je zaszczepić i wziąść się roboty przecież to winien jest człowiek,że one są takie i teraz ten sam człowiek winny to naprawić.Schronisko dla nich powinno być ratunkiem a nie wyrokiem śmierci.W naszym schronisku by taki numer nie przeszedł ratuje się wszystkie zwierzęta,które znajdują potem domy.

Edited by abra43
Posted

abra43 napisał(a):
Jeżeli uważa się,że psy po trzecim miesiącu się ciężko socjalizuja to trzeba je zaszczepić i wziąść się roboty przecież to wina człowieka,że są takie i teraz człowiek to powinien naprawić no i właśnie tym powinna sie zająć kierowniczka.Schronisko jest ratunkiem dla takich zwierząt a nie wyrokiem smierci.

Taka prawda.

Kurka myślę co z tym imiennym bazarkiem - zawsze może wpadnie jakiś grosz

Posted

Dziękuję w imieniu malutkiej :loveu:
Panna Marple jejku ale jesteś dobra dusza no :crazyeye: nie chcesz adoptować jakiegoś :cool3:
Wszystkie rozliczenia będą w piątek bo jutro nie mam dostępu na neta przez cały dzień.

Wiecie kiedy Kenzi mogłaby być zaszczepiona? Wydaje mi się że czym szybciej tym lepiej... nie wiem jak jest u Was w schronie ale u mnie mają obowiązek zaszczepić psiaka przed wydaniem jakby tak było u Was to też zaoszczędzimy kilka złotówek.

Posted

Hałabajówka napisał(a):
Dziękuję w imieniu malutkiej :loveu:
Panna Marple jejku ale jesteś dobra dusza no :crazyeye: nie chcesz adoptować jakiegoś :cool3:
Wszystkie rozliczenia będą w piątek bo jutro nie mam dostępu na neta przez cały dzień.

Wiecie kiedy Kenzi mogłaby być zaszczepiona? Wydaje mi się że czym szybciej tym lepiej... nie wiem jak jest u Was w schronie ale u mnie mają obowiązek zaszczepić psiaka przed wydaniem jakby tak było u Was to też zaoszczędzimy kilka złotówek.

Panna Merple to nasz Dogomaniacki ANIOŁ:calus: