abra43 Posted February 13, 2013 Posted February 13, 2013 Ja miałam o kierowniczce tego schroniska dobre zdanie,uważałam ja za osobe broniącą praw zwierząt i ich wielką miłośniczką przeciez tak się wypowiada często w telewizji a to tylko pozory.W moich oczach straciła dużo.:shocked!::shocked!:Kameleon nic więcej. Quote
& Gloria & Posted February 13, 2013 Posted February 13, 2013 (edited) abra43 napisał(a):Ja miałam o kierowniczce tego schroniska dobre zdanie,uważałam ja za osobe broniącą praw zwierząt i ich wielką miłośniczką przeciez tak się wypowiada często w telewizji a to tylko pozory.W moich oczach straciła dużo.:shocked!::shocked!: Pisałam już wsześniej, że z tego co czytałam na fb, wywnioskowałam, że stanowisko schroniska w tej sprawie nie jest takie oczywiste jak w pierwszym poście. Obiektywnie patrząc -- psiaki są w schronisku od dobrego miesiąca, jak pies ma być uśpiony to przeważnie w pierwszych dniach pobytu. W schronisku nie mają większych szans na 'normalne' życie, ponieważ pracownicy nie sa w stanie poświęcić im tyle uwagi ile potrzebują, dlatego nie ulega wątpliwości, że maluchy muszą trafić do doświadczonego DT. Pani dyrektor nie jest w pełni świadoma niestety ile i jakie psy zostają poddawane eutanazji. Akutat dzięki niej udało mi się, pomóc wielu zwierzątom. Jest to jedna z niewielu osób, która poproszona o pomoc - nie zostawi sprawy bez odpowiedzi. Największy kontakt z psami mają pielęgniarze i to oni wraz z wetami decydują przeważnie o ich losie Nikogo nie chcę usprawiedliwiać, ale nie osądzajmy ludzi, których praktycznie nie znamy. Moje zdanie na temat eutnazji w BGD schronisku pozostaje bez zmian - jest to niedopuszczalne! - ale nie obwiniajmy o całe zło osoby, która robi dla zwierząt również naprawdę wiele dobrego. Edited February 13, 2013 by & Gloria & Quote
abra43 Posted February 13, 2013 Posted February 13, 2013 Chwileczkę za całokształt pracy w schronisku odpowiada dyrektor a nie jakaś tam samowolka,ja jest tak jak opisujesz Gloria to zgłosić to kierownictwu niech zakarzę podejmowac decyzje albo życie albo śmierc bez jej wiedzy.Jak piszesz,że jak się ją poprosi o pomoc to nie zostawi sprawy bez odpowiedzi to trzeba ja poinformować o zaistniałej sytuacji i niech podejmie odpowiednie kroki w obronie tych zwierząt. Quote
Ania24 Posted February 13, 2013 Posted February 13, 2013 Czy mogę dostać PW z danymi do przelewu?. Quote
monika083 Posted February 13, 2013 Posted February 13, 2013 Ania24 napisał(a):Czy mogę dostać PW z danymi do przelewu?. ja tez czekam na nr konta, tylko prosze z kodem SWIFT do przel.zagranicznych ,lub nazwa banku. Quote
sonia1974 Posted February 13, 2013 Posted February 13, 2013 ewu napisał(a):Dajcie konto na pw też wpłacę 50 zł. zaraz poproszę Hałabajówkę o konto jej fundacji bo tam będą zbierane pieniądze i będę rozsyłać wszystkim którzy chca pomóc , dziękuję Ewu monika083 napisał(a):Sonia,fanty bym wyslalala,fotki tez moge zrobic i poslac mailam, decyzja należy do Ciebie ja się pod stosuję Kłapoucha napisał(a):jak cos moge zawiezc sunie,ale pociagiem i za zwrot kosztow (2 bilety studenckie) no i w Jej stanie to raczej bez transportera sie nie obejdzie... ciężko będzie pociągiem ale będziemy pamiętać ,dzięki funia napisał(a):Ja ze swojej strony moge poprosic osobę ,która pracuje z psami .Wiele jej wskazówek przydało się nam .Małymi kroczkami moze coś się zmieni . Przepraszam ,nie czytałam wszyatkiego ....w jakim schronie sa? schron w Bydgoszczy Ania24 napisał(a):Witajcie Nie mogę stałej deklaracji zapewnić, aktualnie na koncie mam 8,35 zł i chętnie to Wam przeleję, przepraszam że tylko w taki sposób mogę pomóc. Proszę na pw o dokładne dane do przelewu ( potrzebuję też imię, nazwisko, ulica i kod by dokonać przelewu ). Mocno trzymam kciuki za psiaki, one potrzebują człowieka, każde z nich, będzie dobrze - musi być!!!! jak pisałam wyżej chwila cierpliwości i będę rozsyłać konto ,dziękuję :loveu: Quote
zerojeden Posted February 13, 2013 Posted February 13, 2013 (edited) Już podaję... Fundacja dla zwierząt Hałabajówka Strzelec 8 78-200 Białogard 03 1020 2791 0000 7902 0200 4703 PKO Bank Polski w tytule koniecznie - darowizna Kenzi Nie ma malutka imienia więc robocze jej dałam żeby wiadomo było jak rozliczać wpłaty. Edited February 13, 2013 by Hałabajówka Quote
sonia1974 Posted February 13, 2013 Posted February 13, 2013 (edited) Ustalmy co mamy - stałe deklaracje maja 7 - 20zł sonia 1974 - 10 zł mdk8 - 10 zł & Gloria & - 10 zł .............................................. 50 zł Jednorazowe monika 083 - 15 zł Panna Marple - 50 zł ewu - 50 zł Ania 24 - 8, 30 zł .......................................123 ,30 zł Edited February 13, 2013 by sonia1974 Quote
ewu Posted February 13, 2013 Posted February 13, 2013 abra43 napisał(a):Chwileczkę za całokształt pracy w schronisku odpowiada dyrektor a nie jakaś tam samowolka,ja jest tak jak opisujesz Gloria to zgłosić to kierownictwu niech zakarzę podejmowac decyzje albo życie albo śmierc bez jej wiedzy.Jak piszesz,że jak się ją poprosi o pomoc to nie zostawi sprawy bez odpowiedzi to trzeba ja poinformować o zaistniałej sytuacji i niech podejmie odpowiednie kroki w obronie tych zwierząt. Popieram- pogadaj z ta Panią... Quote
sonia1974 Posted February 13, 2013 Posted February 13, 2013 ja wysłałam dziewczyną na pw konto i prosiłam o dopisek darowizna dla bydgoszczanki a sunia już ma imię :loveu: jeszcze kod potrzebny i ulica dla jednej z cioć Quote
zerojeden Posted February 13, 2013 Posted February 13, 2013 podałam kod..78-200 nie ma ulicy bo to miejscowość Mi się też podoba nawet zachomikowałam to imię na zaś dla swojego prywatnego ale jakoś mi pasowało :) Quote
& Gloria & Posted February 13, 2013 Posted February 13, 2013 [QUOTE=abra43;20442764Jak piszesz,że jak się ją poprosi o pomoc to nie zostawi sprawy bez odpowiedzi to trzeba ja poinformować o zaistniałej sytuacji i niech podejmie odpowiednie kroki w obronie tych zwierząt. Abra, napisałam jak to wygląda w BDG, to że tego nie popieram to oczywiste! Pisałam o moich dotychczasowych relacjach z p. Dyrektor. Wiem, że ona jest w temacie tych szczeniaków i jak pisała już chyba Martuchny, uważa, że psy po 3 misiącu ciężko się socjalizują - nie słyszałam nic o eutanazji. Tyle w temacie kierowniczki. Powoli czas myśleć nad imionami dla naszej szósteczki :) Quote
iwonamaj Posted February 13, 2013 Posted February 13, 2013 Koniecznie imiona... A może ktoś potrafi bazarek z imionami zrobić? Quote
sonia1974 Posted February 13, 2013 Posted February 13, 2013 niestety nie potrafię robić takiego bazarku Quote
mdk8 Posted February 13, 2013 Posted February 13, 2013 dla jednej z suczek proponuję Luna i inne: Parys, Asta, Laki, Mona, Aster, Fred.... może któreś z nich Wam się spodoba?:lol: Quote
abra43 Posted February 13, 2013 Posted February 13, 2013 (edited) Jeżeli uważa się,że psy po trzecim miesiącu się ciężko socjalizuja to trzeba je zaszczepić i wziąść się roboty przecież to winien jest człowiek,że one są takie i teraz ten sam człowiek winny to naprawić.Schronisko dla nich powinno być ratunkiem a nie wyrokiem śmierci.W naszym schronisku by taki numer nie przeszedł ratuje się wszystkie zwierzęta,które znajdują potem domy. Edited February 13, 2013 by abra43 Quote
& Gloria & Posted February 13, 2013 Posted February 13, 2013 abra43 napisał(a):Jeżeli uważa się,że psy po trzecim miesiącu się ciężko socjalizuja to trzeba je zaszczepić i wziąść się roboty przecież to wina człowieka,że są takie i teraz człowiek to powinien naprawić no i właśnie tym powinna sie zająć kierowniczka.Schronisko jest ratunkiem dla takich zwierząt a nie wyrokiem smierci. Taka prawda. Kurka myślę co z tym imiennym bazarkiem - zawsze może wpadnie jakiś grosz Quote
& Gloria & Posted February 13, 2013 Posted February 13, 2013 Zrobiłam taki na szybko pseudobazar ;p Mówcie co poprawić, co dopisać, a co usunąć. http://www.dogomania.pl/forum/threads/239958-Zosta%C5%84-chrzestnym-naszych-BOIDUDK%C3%93W!-Nadaj-imi%C4%99-jednemu-z-nich-%29-%28do-22-02%29?p=20444952#post20444952 Quote
kamilka91 Posted February 13, 2013 Posted February 13, 2013 Bazarek dobry, oby znalazł się ktoś, zawsze to trochę pieniążków... Quote
Panna Marple Posted February 13, 2013 Posted February 13, 2013 Poszedł przelew 50zł dla Kenzi i 50zł na psiurki Hałabajówki Kochanej:lol: Quote
zerojeden Posted February 13, 2013 Posted February 13, 2013 Dziękuję w imieniu malutkiej :loveu: Panna Marple jejku ale jesteś dobra dusza no :crazyeye: nie chcesz adoptować jakiegoś :cool3: Wszystkie rozliczenia będą w piątek bo jutro nie mam dostępu na neta przez cały dzień. Wiecie kiedy Kenzi mogłaby być zaszczepiona? Wydaje mi się że czym szybciej tym lepiej... nie wiem jak jest u Was w schronie ale u mnie mają obowiązek zaszczepić psiaka przed wydaniem jakby tak było u Was to też zaoszczędzimy kilka złotówek. Quote
AgusiaP Posted February 13, 2013 Posted February 13, 2013 Hałabajówka napisał(a):Dziękuję w imieniu malutkiej :loveu: Panna Marple jejku ale jesteś dobra dusza no :crazyeye: nie chcesz adoptować jakiegoś :cool3: Wszystkie rozliczenia będą w piątek bo jutro nie mam dostępu na neta przez cały dzień. Wiecie kiedy Kenzi mogłaby być zaszczepiona? Wydaje mi się że czym szybciej tym lepiej... nie wiem jak jest u Was w schronie ale u mnie mają obowiązek zaszczepić psiaka przed wydaniem jakby tak było u Was to też zaoszczędzimy kilka złotówek. Panna Merple to nasz Dogomaniacki ANIOŁ:calus: Quote
Recommended Posts