Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 524
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nutusia napisał(a):
No właśnie chciałabym tego uniknąć... Zawinęłam, oszczędzam i czekam aż odpuchnie, bo boleć, to chyba trochę poboli :(

Może jednak lepiej udać się do medyka. Tak dla spokojności;)

Posted

Spokojność i polska służba zdrowia to pojęcia absolutnie się wykluczające w naszym kraju, w którym już nawet można napotkać... wybiegi dla psów! ;) :)

Posted

a okłady z wody z octem robisz? to bardzo pomaga! a pisanie na komputerze wręcz szkodzi...Zdrowiej!

Ale Wam zazdroszczę tego spotkania na moich ukochanych Polach Mokotowskich (to tam chadzałam z moją jamniczką szorstką na dłuugie spacery). Naprawdę bardzo żałuję, że nie mogę tam być z Wami.

Z tego co pamiętam to dziś czekamy na telefon od nowej pani od Fraszki :kciuki:

Posted

Nutusia napisał(a):
Spokojność i polska służba zdrowia to pojęcia absolutnie się wykluczające w naszym kraju, w którym już nawet można napotkać... wybiegi dla psów! ;) :)

Oj tam, oj tam prześwietlenie powinnaś zrobić i już.

Posted

Okłady robię. Skórę już mam zmacerowaną jak trzeba ;) Ale opuchlizna nadal jest :(
A piszę bardzo niewiele (jak na siebie!).
Dziś pani od Fraszki dopiero wraca, więc nie wiem czy zadzwoni od razu. Stawiam bardziej na jutro...

Posted

Złamania na pewno nie ma - ruszam palcami, mogę zacisnąć pięść. Nie mogę tylko przekręcić bardzo na zewnątrz i do wewnątrz, ani utrzymać czegoś cięższego...

Posted

Nutusia napisał(a):
Złamania na pewno nie ma - ruszam palcami, mogę zacisnąć pięść. Nie mogę tylko przekręcić bardzo na zewnątrz i do wewnątrz, ani utrzymać czegoś cięższego...

Mogą być inne atrakcje....tfu, tfu, oby nic nie było!!!!

Ale powinnaś zrobić prześwietlenie. Gdyby psu coś się stało w łapę, to zapewne "na sygnale" jechałabyś z nim do weta. :razz:

Posted

No Kochana, gdybym jak miała TAKIEGO lekarza jak moje psy, to już w sobotę bym u niego była ;)
A swoją drogą, nie wykluczam, że ze swoją ręką się dziś do niego wybiorę :) Kiedyś co prawda chciałam, żeby mi zastrzyk zrobił, to się nie zgodził!!! Ale własnej żonie rękę zszył, jak ją wielki bernardyn ząbkiem w trakcie wizyty potraktował... A może będzie p. Marta? Ona mi zastrzyk zrobiła bez gadania i... wcale nie bolało! :)

Posted

Nutusia napisał(a):

To może być pęknięcie. Szef męża też miał "wypadek" i ma miesiąc zwolnienia .
Nie żartuj sobie tylko leć się prześwietlić:)

Posted

[quote name='b-b']To może być pęknięcie. Szef męża też miał "wypadek" i ma miesiąc zwolnienia .
Nie żartuj sobie tylko leć się prześwietlić:)

Oby nie, ale różnie być może...

Prześwietlenie zrób!!!

Posted

malagos napisał(a):
a ja sobie pomyślałam, ze imię Fraszka to dla tych, co "r" wymawiają, bo gorzej, jak ktoś "l" mówi :)

sugerujesz umieszczenie info na ten temat w ogłoszeniach? :evil_lol:

Posted

Nio więc tak ;)
Nastraszona konsekwencjami, postanowiłam pójść do lekarza z ręką. Zadzwoniłam do przychodni, gdzie od lat jestem pod opieką ortopedy. Ale nic z tego - on mnie leczy na kręgosłup i biodro, A NIE NA RĘKĘ!!! więc musiałabym mieć skierowanie na rękę od lekarza pierwszego kontaktu :crazyeye:
Odesłali mnie na ostry dyżur. Dobra - zamierzałam zajechać po drodze do szpitala bielańskiego, ale pomyślałam, że tam czas oczekiwania w kolejce może przekroczyć dopuszczalne normy psich pęcherzy :cool3: Pojechaliśmy zatem do szpitala w Nowym Dworze. Na SORze do chirurga przede mną JEDNA osoba! Myślę sobie - superowo!!! Hura-optymizm ostudziła mi nieco mama chłopca, który czekał ze skręconą nogą przede mną mówiąc, że czeka już 2 godziny, a facet, który wszedł przed nimi jeszcze nie wyszedł, choć wszedł...3 godziny temu (w tym czasie 2 osoby zrezygnowały z kolejki). Po pół godzinie drzwi się otworzyły, wezwali chłopca ze skręconą nogą i na placu boju zostałam tylko ja. Cała zadowolona czekam grzecznie... godzinę, drugą godzinę... Wyszła mama chłopca i mówi, że synowi już dawno nogę prześwietlili, ale... nie ma lekarza!
NO, NIE ZDZIERŻYŁAM! :angryy:

Postanowiłam wprowadzić w życie plan B. Zadzwoniłam do Doktora i pytam czy mi... ŁAPĘ prześwietli :razz: Zgodził się!!!! :multi: Wykonał piękne cyfrowe fotki w dwóch projekcjach, a co! :eviltong: No i wyszło, że złamania ani pęknięcia nie ma, ale jakieś tam dwie kostki są nienaturalnie od siebie odsunięte. Problem był tylko w tym, że Doktor nie wiedział jak duża jest anomalia, bo się na ludzkich łapach i odległościach nie zna. Wobec powyższego... prześwietliliśmy zdrową łapę :evil_lol: wrzuciliśmy na ekran oba zdjęcia obok siebie, dokonaliśmy analizy porównawczej, zwołaliśmy konsylium i uradziliśmy, że najprawdopodobniej pękła mi torebka stawowa, płyn się wylał, spowodował stan zapalny, co razem daje efekt rozległej opuchlizny i odsunięcie się kosteczek. Pomacali, pokręcili nadgarstkiem, potem głowami i:
- mam na noc robić okłady
- na dzień smarować maścią przeciwobrzękową
- unieruchomić bandażem plus temblakiem
- nie używać
- obserwować
- dawać znać na bieżąco
- czekać aż przejdzie
Niech żyje... WETERYNARIA W SŁUŻBIE CZŁOWIEKA! :loveu:

Posted

malagos napisał(a):
a ja sobie pomyślałam, ze imię Fraszka to dla tych, co "r" wymawiają, bo gorzej, jak ktoś "l" mówi :)

:evil_lol: wtedy byłaby świetną kumpelą dla yorka koleżanki, który ma na imię: B I M B E R ;)

Posted

Ufff, całe szczęście, że ręka nie złamana, nie pęknięta, tylko troszkę poturbowana:razz:

Twój Wet. jest, no nie mam słów...

Dbaj o rękę!!!