inka33 Posted February 22, 2013 Posted February 22, 2013 [quote name='jola_li']Tralala!!! Czyli będzie urlop :)!!![/QUOTE] Albo "córka" Fraszkowata na pocieszenie... Albo Beza... :eviltong: Quote
M&S Posted February 22, 2013 Posted February 22, 2013 [quote name='Nutusia']Mam tzw. BOMBĘ na koniec tygodnia :) Fraszka będzie miała cudny, kochający i rozpieszczający ją domek w Warszawie, u starszej Pani. Będzie też pod opieką Wnuczki tej Pani (z którą miło sobie pogawędziłam przez telefon ;)), w razie potrzeby, ale nie tylko, bo Pani często zabierała poprzednie psiątko swojej Babci mp. na działkę. Sama ma maleńką sunieczkę, ponoć bardzo zgodną, więc nie powinno być problemów z nawiązaniem przyjaźni pomiędzy dziewczynami. Starsza Pani miesiąc temu pochowała poprzedniego psiaczka (13 lat - jeszcze wcześniejszy żył 16 lat). Zarzekała się, że już psa nie chce i nie będzie. Ale samotność nie jest fajna, szczególnie dla kogoś, kto przez tyle lat miał oddanego, psiego przyjaciela. Teraz zostały tylko sprawy organizacyjne. Pani jest gotowa przyjąć Fraszynkę nawet jutro, ale ja jutro nie dam rady, bo jadę do Łodzi Dziecię podziwiać i wrócę ciemną nocą. Jesteśmy umówione na telefon i określenie konkretnej daty Fraszkowej przeprowadzki jakoś w przyszły tygodniu! :) Aha, będzie mieszkała w samym centrum, więc chyba ją jeszcze... zaczipuję ;)[/QUOTE] Chwilę mnie nie było, a tu prawdziwa BOMBA!!!!!!!!!! Super. Urlop jednak będzie;) Quote
Elza22 Posted February 22, 2013 Posted February 22, 2013 :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: Quote
Mattilu Posted February 22, 2013 Posted February 22, 2013 Super!!! Bardzo sie ciesze, ze Fraszka do domu pojdzie! A za premiere kciukam :) Quote
Gusiaczek Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 Kobito! u Ciebie jakiś expresssssssss ostatnio ;) Klawo :multi: Quote
Ellig Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 Fraszka trzymaj kciuki za malutka Fraszkę! Quote
Poker Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 [quote name='Ellig']Fraszka trzymaj kciuki za malutka Fraszkę![/QUOTE] za którą? Fajowo ,że Frasznecja będzie miała super domek :multi:,a Nutusia urlopik ;) Quote
malagos Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 Ale fajnie!! Bardzo się cieszę! Kawę za nowy domek wypijemy we wtorek :) Quote
Ellig Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 [quote name='Nikaragua']czyli obie Fraszki do domu :)[/QUOTE] Tak? O malutkiej jeszcze nic nie wiem. Quote
Ellig Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 [quote name='malagos']Ale fajnie!! Bardzo się cieszę! Kawę za nowy domek wypijemy we wtorek :)[/QUOTE] Chyba nie, wlasnie dostalam sms-a od Magdy, ze domek zrezygnowal z adopcji Fraszki. Quote
b-b Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 Po wszelkich analizach i przemyśleniach jestem już pewna, że Nutusia zna się na czarach!!! Wspaniale !:D Quote
jola_li Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 [quote name='Ellig']Chyba nie, wlasnie dostalam sms-a od Magdy, ze domek zrezygnowal z adopcji Fraszki.[/QUOTE] Szczerze? Wcale się nie zmartwiłam tak bardzo ;). Zważywszy że Pani Babcia ma już dorosłą wnuczkę, obawiałam się, że może być troszkę zbyt wiekowa dla młodziutkiej Fraszki. Ale swoją drogą co jest z tymi ludźmi, że z dnia na dzień zmieniają swoje decyzje, pojąć nie mogę... Quote
Poker Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 Może przemyślały swoje możliwości .Lepiej teraz niż potem. Quote
jola_li Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 [quote name='Poker']Może przemyślały swoje możliwości .Lepiej teraz niż potem.[/QUOTE] Pewnie, że lepiej wcześniej niż później, ale jeszcze lepiej jeszcze wcześniej - zanim ustali się termin adopcji ;). Quote
inka33 Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 Szkoda.... :( Ale rzeczywiście lepiej wcześniej niz później. Quote
b-b Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 ...teraz to zgupiałam. To mała ma ...czy nie ma domku? Quote
Mattilu Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 Nutusia wroci z premiery i nam wszystko na spokojnie wyjasni, ale najwyrazniej Fraszka jednak zostaje u Nutusi na tymczasie, zgodnie z tym co pisze Ellig. Quote
M&S Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 [quote name='Ellig']Chyba nie, wlasnie dostalam sms-a od Magdy, ze domek zrezygnowal z adopcji Fraszki.[/QUOTE] No nie........................ Quote
Nutusia Posted February 24, 2013 Author Posted February 24, 2013 Nie martwimy się, tylko cieszymy, że na Fraszkę czeka lepszy domek niż ten, który miał ją adoptować ;) Za każdym razem przecież tak było, że ten który się pojawił po tym, który rezygnował być z jeszcze wyższej niż wysoka półka! Myślę, że decyzja o kolejnym psiaku była podjęta pod wpływem emocji, a także niewielkich nacisków ze strony bliskich. Tak jest - lepiej wcześniej niż później - żalu nie mam, rozumiem i doceniam. A Fraszka w nosie ma te "kłopoty" i mój znów na kołku zawieszony urlop - wmeldowała się dziś na spanie do łóżka :) A teraz leży to koło mnie na kanapie i właśnie kokietuje Kreskę. Przytula się, liże ją po pysiu i podgryza za łapki, żeby zachęcić do zabawy :) Quote
Poker Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 ALe ma beztroski żywot u Ciebie.Sama radość dla serca i oczu. Quote
Nutusia Posted February 24, 2013 Author Posted February 24, 2013 Dość już trosk miała w swoim króciutkim życiu. Ostatnio strasznie wszystkie pyskowały na dworze. Akurat odśnieżałam, nie chciały mnie słuchać, gdy na nie pokrzykiwałam, więc podniosłam łopatę, żeby ją wbić w śnieg i lecieć zrobić porządek z pyskaczami. Efekt? Gapcia i Fraszka ogonki pod siebie i chyłkiem za dom, Kreska mnie olała koncertowo, a Lili dalej darła pyszczydło, jakby wołała "no, dawaj, bawimy się? kto goni - ja czy ty?!". Quote
Gusiaczek Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 Czułam, wiedziałam od początku, że to nie ten domek. Naprawdę! Bardzo się cieszę, że ten jedyny prawdziwy i kochający czeka na Fraszkę. Bo czeka. Wiem. Quote
Mattilu Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 Pewnie ze czeka. A my go wypatrujemy :) Quote
malagos Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 [quote name='Mattilu']Pewnie ze czeka. A my go wypatrujemy :)[/QUOTE] Ale domek koniecznie z łopatą do odśnieżania :evil_lol: Quote
Mattilu Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 [quote name='malagos']Ale domek koniecznie z łopatą do odśnieżania :evil_lol:[/QUOTE] Latem też? :evil_lol: Quote
Recommended Posts