Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 524
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Nutusia']Mam tzw. BOMBĘ na koniec tygodnia :)

Fraszka będzie miała cudny, kochający i rozpieszczający ją domek w Warszawie, u starszej Pani. Będzie też pod opieką Wnuczki tej Pani (z którą miło sobie pogawędziłam przez telefon ;)), w razie potrzeby, ale nie tylko, bo Pani często zabierała poprzednie psiątko swojej Babci mp. na działkę. Sama ma maleńką sunieczkę, ponoć bardzo zgodną, więc nie powinno być problemów z nawiązaniem przyjaźni pomiędzy dziewczynami. Starsza Pani miesiąc temu pochowała poprzedniego psiaczka (13 lat - jeszcze wcześniejszy żył 16 lat). Zarzekała się, że już psa nie chce i nie będzie. Ale samotność nie jest fajna, szczególnie dla kogoś, kto przez tyle lat miał oddanego, psiego przyjaciela. Teraz zostały tylko sprawy organizacyjne. Pani jest gotowa przyjąć Fraszynkę nawet jutro, ale ja jutro nie dam rady, bo jadę do Łodzi Dziecię podziwiać i wrócę ciemną nocą. Jesteśmy umówione na telefon i określenie konkretnej daty Fraszkowej przeprowadzki jakoś w przyszły tygodniu! :)
Aha, będzie mieszkała w samym centrum, więc chyba ją jeszcze... zaczipuję ;)[/QUOTE]

Chwilę mnie nie było, a tu prawdziwa BOMBA!!!!!!!!!!

Super. Urlop jednak będzie;)

Posted

[quote name='Ellig']Fraszka trzymaj kciuki za malutka Fraszkę![/QUOTE]
za którą?
Fajowo ,że Frasznecja będzie miała super domek :multi:,a Nutusia urlopik ;)

Posted

[quote name='malagos']Ale fajnie!! Bardzo się cieszę! Kawę za nowy domek wypijemy we wtorek :)[/QUOTE]

Chyba nie, wlasnie dostalam sms-a od Magdy, ze domek zrezygnowal z adopcji Fraszki.

Posted

[quote name='Ellig']Chyba nie, wlasnie dostalam sms-a od Magdy, ze domek zrezygnowal z adopcji Fraszki.[/QUOTE]
Szczerze?
Wcale się nie zmartwiłam tak bardzo ;).
Zważywszy że Pani Babcia ma już dorosłą wnuczkę, obawiałam się, że może być troszkę zbyt wiekowa dla młodziutkiej Fraszki.

Ale swoją drogą co jest z tymi ludźmi, że z dnia na dzień zmieniają swoje decyzje, pojąć nie mogę...

Posted

[quote name='Poker']Może przemyślały swoje możliwości .Lepiej teraz niż potem.[/QUOTE]
Pewnie, że lepiej wcześniej niż później, ale jeszcze lepiej jeszcze wcześniej - zanim ustali się termin adopcji ;).

Posted

Nie martwimy się, tylko cieszymy, że na Fraszkę czeka lepszy domek niż ten, który miał ją adoptować ;) Za każdym razem przecież tak było, że ten który się pojawił po tym, który rezygnował być z jeszcze wyższej niż wysoka półka!

Myślę, że decyzja o kolejnym psiaku była podjęta pod wpływem emocji, a także niewielkich nacisków ze strony bliskich. Tak jest - lepiej wcześniej niż później - żalu nie mam, rozumiem i doceniam.

A Fraszka w nosie ma te "kłopoty" i mój znów na kołku zawieszony urlop - wmeldowała się dziś na spanie do łóżka :) A teraz leży to koło mnie na kanapie i właśnie kokietuje Kreskę. Przytula się, liże ją po pysiu i podgryza za łapki, żeby zachęcić do zabawy :)

Posted

Dość już trosk miała w swoim króciutkim życiu.
Ostatnio strasznie wszystkie pyskowały na dworze. Akurat odśnieżałam, nie chciały mnie słuchać, gdy na nie pokrzykiwałam, więc podniosłam łopatę, żeby ją wbić w śnieg i lecieć zrobić porządek z pyskaczami. Efekt? Gapcia i Fraszka ogonki pod siebie i chyłkiem za dom, Kreska mnie olała koncertowo, a Lili dalej darła pyszczydło, jakby wołała "no, dawaj, bawimy się? kto goni - ja czy ty?!".