Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 127
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Justa74 napisał(a):
Słuchajcie, moj mąż jest właśnie w trakcie dogadywania się i dziś wieczorkiem pojedzie po pieska (i tak jest teraz w Warszawie)
Więc mam nadzieję, że piesek jeszcze dziś będzie u nas:multi:
Już się nie mogę doczekać

eurydyka napisał(a):
prawdopodobnie tamten psiak rudawy (na watek ktorego pokierowala Justa) zamieszka w legionowie, trzymajcie kciuki:)

Ale rewelacja! :multi: :lol: :angel:
Wszyscy uwielbiają szczęśliwe zakończenia - do tego expressowe ;) :D

Posted

justa nie licytuj, bo ja będę chciala wykorzystać że aukcja jest wyróżniona i dopiero sie zaczęła - dla innego pieska - za jedną opłatą ;)

Posted

No, maluszek już od wczoraj u nas. Jest jak na razie grzeczny, je (bardzo dużo), robi kupki i śpi. Teraz po śniadanku trochę pobiegal i sam wszedł do swego pudelka (na razie śpi w pudełku, w ktorym został przywieziony, żeby nie mial takich drastycznych zmian). Jest bardzo kulturalny, bo załatwia się na płytki - przynajmniej jak do tej pory. Z tych mniej przyjemnych rzeczy, to zaczęly z niego wyłazić robaki - ale to chyba dobry znak, bo był odrobaczany.
Tochę sobie poszczekał, próbowal zjeść mi rękę - taka mala z niego zadziora :lol: . Mój kot tylko przeżywa stres, chodzi dookoła niego i podejrzliwie mu się przygląda, ale mały nic sobie z tego nie robi.
Imienia jeszcze nie wybraliśmy, wczoraj odbyła się debata nad tym i mamy kilka pomysłów, coś z tego wybierzemy.

Posted

:) super wieści, a odrobaczyć trzeba będzie jeszcze raz, bodajże po dwóch tygodniach, dopytaj weta, bo dokładnie nie pamiętam

życzę wam wszystkiego dobrego - i będę zaglądać tu, może jakieś fotki jak mały rośnie i w ogóle:loveu:

Posted

No pewnie
Do weterynarza muszę chyba iść jak najszybciej, bo maluch ma jakis problem ze skórką. Strasznie mu się łuszczy - jakby miał łupież. Wczoraj myślałam, że po prostu się trochę pobrudził, ale dziś przy świetle dziennym widać, że to problem skorny.

Posted

Może był wykąpany po tym śmietniku, i jak to maluch wrażliwy jest, mój znajda szczeniaczek z młodości miał uczulenie na szampon, który był przeznaczony dla szczeniaczków :( leczyliśmy egzemę chyba z miesiąc :(

Posted

No zobaczymy, co powie weterynarz.
Maly znów je, upomina się o jedzenie mniej więcej co 4 godziny. Na pierwsze rzucił się, jakby w życiu nic nie jadl, teraz robi to trochę spokojniej, ale widać, że jeszcze mu brakuje cycusia mamusinego. Mały slodziak. Będzie się nazywał (chyba) Jerry. Jak Wam się podoba?

Posted

bardzo fajne imię dla pieska - takie męskie :D
mój mąż jest na mnie zły, bo dałam psu na imię Toffi - no ale jak go znalazłam to był taki słodki jak cukiereczek i miał toffikowe uszka - no i szybko zaczął na nie reagować więc tak zostało

Posted

Super - dużo zdrówka dla Jerrego! :multi:

PS. Na łupież dobry jest szampon Hexoderm oraz podawanie psiakowi co drugi dzień żółka z jajka, a codziennie - łyżeczkę oliwy, żeby mu skórę od środka natłuścić, dobre są też kapsułki Capivit A+E (przerabiałam to właśnie niedawno ze szczeniakiem, który był u mnie na tymczasie :p)