Avilia Posted February 11, 2013 Posted February 11, 2013 ewu napisał(a):Olu i co jest jakaś nadzieja? Wiesz , mój dzisiejszy telefon...:) Jest inna nadzieja :) Emiś :) Ale jeszcze nie zapeszam... Jutro o 16 sterylka... Quote
ewu Posted February 11, 2013 Posted February 11, 2013 Avilia napisał(a):Jest inna nadzieja :) Emiś :) Ale jeszcze nie zapeszam... Jutro o 16 sterylka... Trzymam kciuki. Maluszka nowego trzeba gdzieś umieścić...i dziadka.. Quote
Klaudus__ Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 My już w oczekiwaniu na sterylkę. Sunia jest bardzo grzeczna. Ładnie chodzi na smyczy i nie brudzi. Jest bardzo spokojna, mądra i kontaktowa. Waży 11,80 - więc bez brzuszka będzie z Niej kruszynka. Quote
Klaudus__ Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 Dziewczyna już po zabiegu. Cała i zdrowa. Oby i nadal wszystko szło dobrze. Quote
__Lara Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 [quote name='Klaudus__']My już w oczekiwaniu na sterylkę. Sunia jest bardzo grzeczna. Ładnie chodzi na smyczy i nie brudzi. Jest bardzo spokojna, mądra i kontaktowa. Waży 11,80 - więc bez brzuszka będzie z Niej kruszynka. Jak ona w ciązy waży 11,8kg, to będzie naprawdę leciutka. Maleństwo kochane, dobrze, że już bezpieczne. Środki finansowe by się pewnie przydały :/ Quote
Avilia Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 [quote name='__Lara']Jak ona w ciązy waży 11,8kg, to będzie naprawdę leciutka. Maleństwo kochane, dobrze, że już bezpieczne. Środki finansowe by się pewnie przydały :/ Oj przydałyby się :( Jak tak dalej pójdzie - popłyniemy z torbami jak nic :( Quote
Avilia Posted February 13, 2013 Posted February 13, 2013 ewu napisał(a):Gdzie malutka ma dt? Jest coś? Na razie chwilowo u Emiś, ale musimy czegoś szukać :/ Darmowego.... Quote
__Lara Posted February 13, 2013 Posted February 13, 2013 Avilia napisał(a):Na razie chwilowo u Emiś, ale musimy czegoś szukać :/ Darmowego.... No własnie, bo Fundacja pójdzie z torbami. Quote
ewu Posted February 13, 2013 Posted February 13, 2013 Avilia napisał(a):Na razie chwilowo u Emiś, ale musimy czegoś szukać :/ Darmowego.... Olu a to o czym mówiłyśmy przez telefon- nie da rady? Quote
Avilia Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 Sunieczka trafiła na DT do Emilki - wychowuje porzucone 4 tygodniowe szczenięta :) Więcej napisze Emilka :) A MY PROSIMY O WSPRACIE FINANSOWE! Musimy opłacić zabieg i zakupić karmę dla suńki! Quote
Mazowszanka13 Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 Lobaria mnie zapytała czy zgłosiłabym sunię do Akcja Sterylizacja. Odpowiedziałam, że spróbuję, bo dopiero co zgłaszałam Stefcię. Jeśli mam spróbować to proszę o nazwę i adres kliniki oraz datę i koszt zabiegu. Jeśli sunia ma możliwość kontaktu ze szczeniakami to wspaniale. Nie będzie tak cierpiała po tej sterylce. Quote
Emiś Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 Tak jak napisała Avilia, Gajka jest u mnie. Niedawno wzięłam na DT na odchowanie butelką 3 maleńkie suczki, odłowione przez schronisko, bez matki. Uznałyśmy z dziewczynami, że spróbujemy podłożyć Gaji maluchy, bo byłaby to obopólna korzyść - szczylki miałby "mamę", która nauczyła by je wszystkiego, co trzeba, wymyła, ogrzała i trochę podkarmiła (miała jeszcze przed zabiegiem gruczoły wypełnione mlekiem, ale dokarmiam małe żeby jej za bardzo nie obciążyły) a i dla psychiki Gaji byłoby to korzystne. Na początku sunia sceptycznie była nastawiona do maluchów, ale po chwili zaczęła się nimi interesować, lizać, pozwoliła się ssać. A i maluchom nie trzeba było dwa razy suni pokazywać - od razu do niej przylgnęły. Gdy po dwóch godzinach od podłożenia wrócił mój Mąż, od razu został gruntownie obszczekany przez waleczną Matkę Polkę jako intruz i potencjalny kradziej dzieciów :) Ponieważ Gaja odciążyła mnie ogromnie biorąc na siebie opiekę nad maluchami, w ramach wdzięczności oferuję jej BDT do czasu adopcji. Na najbliższy czas ma zapewnione też wyżywienie (royal starter, husse dla szczeniąt, preparat mlekozastępczy, witaminy). Potrzebne są "tylko" fundusze na opiekę weterynaryjną. Dziewczyny mają do opłacenia sterylkę, odpchliły też Sunię (koszmarnie dużo pcheł miała). Teraz trzeba ją będzie odrobaczyć, niedługo zaszczepić i zaczipować. A tak Gaja zajmuje się Meridą Waleczną, Roszpunką i Księżniczką Leią :) Quote
Avilia Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 Mazowszanka napisał(a):Lobaria mnie zapytała czy zgłosiłabym sunię do Akcja Sterylizacja. Odpowiedziałam, że spróbuję, bo dopiero co zgłaszałam Stefcię. Jeśli mam spróbować to proszę o nazwę i adres kliniki oraz datę i koszt zabiegu. Jeśli sunia ma możliwość kontaktu ze szczeniakami to wspaniale. Nie będzie tak cierpiała po tej sterylce. Trochę za późno ;/ Bo faktura będzie wystawiona na naszą Fundację, o ile już nie została wypisana...Tu niestety nie było na co czekać ;/ Ale dziękujemy Mazowszanko :) Quote
Avilia Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 Kopiuję Emiś z FB: Tak jak napisała Ola, Gajka jest u mnie. Niedawno wzięłam na DT na odchowanie butelką 3 maleńkie suczki, odłowione przez schronisko, bez matki. Uznałyśmy z dziewczynami, że spróbujemy podłożyć Gaji maluchy, bo byłaby to obopólna korzyść - szczylki miałby "mamę", która nauczyła by je wszystkiego, co trzeba, wymyła, ogrzała i trochę podkarmiła (miała jeszcze przed zabiegiem gruczoły wypełnione mleki...em, ale dokarmiam małe żeby jej za bardzo nie obciążyły) a i dla psychiki Gaji byłoby to korzystne. Na początku sunia sceptycznie była nastawiona do maluchów, ale po chwili zaczęła się nimi interesować, lizać, pozwoliła się ssać. A i maluchom nie trzeba było dwa razy suni pokazywać - od razu do niej przylgnęły. Gdy po dwóch godzinach od podłożenia wrócił mój Mąż, od razu został gruntownie obszczekany przez waleczną Matkę Polkę jako intruz i potencjalny kradziej dzieciów Ponieważ Gaja odciążyła mnie ogromnie biorąc na siebie opiekę nad maluchami, w ramach wdzięczności oferuję jej BDT do czasu adopcji. Na najbliższy czas ma zapewnione też wyżywienie (royal starter, husse dla szczeniąt, preparat mlekozastępczy, witaminy). Potrzebne są "tylko" fundusze na opiekę weterynaryjną. Dziewczyny mają do opłacenia sterylkę, odpchliły też Sunię (koszmarnie dużo pcheł miała). Teraz trzeba ją będzie odrobaczyć, niedługo zaszczepić i zaczipować. A tak Gaja zajmuje się Meridą Waleczną, Roszpunką i Księżniczką Leią; Quote
__Lara Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 Jak słodziutko :D :D :D dzielna mamusia :D :D :D Ona ma piękne uszka - takie fale :D Quote
Klaudus__ Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 Maluchy są prześliczne, a mamusia bardzo dzielna! Ale dzieciaki serio jak rottki wyglądają :) Quote
Emiś Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 Jakie rotki, ponad 4 tygodnie i ledwie kilogram ważą... To będą najmniejsze rotki świata :P [IMG]http://imageshack.us/a/img401/3584/dsc0002zb.jpg[/IMG] [IMG]http://imageshack.us/a/img248/5792/dsc0012pn.jpg[/IMG] [IMG]http://imageshack.us/a/img844/9330/dsc0013urr.jpg[/IMG] [IMG]http://imageshack.us/a/img812/5553/dsc0016oh.jpg[/IMG] [IMG]http://imageshack.us/a/img267/649/dsc0019ry.jpg[/IMG] [IMG]http://imageshack.us/a/img837/9095/dsc0022sv.jpg[/IMG] Quote
Pysia Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 Ona jest bardzo urokliwa. Szybko znajdzie domek :) Quote
Recommended Posts