Guest westor Posted May 5, 2013 Posted May 5, 2013 a może przyczyna jest banalna np. nie domknięta furtka, brama czy tym podobne. Jak ktoś nie miał psa to musi trochę czasu upłynąć zanim zacznie myśleć w tych kategoriach. Najważniejsze że się odnalazła cała i zdrowa. Quote
Guest westor Posted May 5, 2013 Posted May 5, 2013 a może przyczyna jest banalna np. nie domknięta furtka, brama czy tym podobne. Jak ktoś nie miał psa to musi trochę czasu upłynąć zanim zacznie myśleć w tych kategoriach. Najważniejsze że się odnalazła cała i zdrowa. Z tego co pamiętam to nowi właściciele Zuzi przeprowadzili się na wieś i może wszyscy łącznie z Zuzią muszą się dotrzeć :) Quote
Kika9004 Posted May 5, 2013 Posted May 5, 2013 Też tak myślę :) Dajmy im czas. Pomimo tego małego incydentu, "mała" ma tam jak w niebie :). Jej Pan pracuje w domu, więc jak tylko potrzebuje wyciszenia i chwili dla siebie to zabiera Molly na dłuuugi spacer :). Spaceruje więcej niż moje psy ;). Quote
esperanza Posted June 10, 2013 Posted June 10, 2013 Uwaga! Suczka znowu zaginęła. Treść ogłoszenia z gumtree: "Zaginęła w Ojrzanowie koło Nadarzyna.Sunia uciekła bo przestraszyła się burzy.Została przyjęta do domu zastępczego po tragicznych przejściach. Wymaga wyjątkowe traktowania i opieki. Bardzo proszę pomóżcie odnaleść MOLLY. Tel.511 335 178 " Quote
Kika9004 Posted June 10, 2013 Posted June 10, 2013 Wszystko już w porządku, w weekend najprawdopodobniej wizytacja, więc wszystko pod kontrolą :) Quote
malagos Posted June 10, 2013 Posted June 10, 2013 Nie rozumiem, jak to przejeta do domu zastępczego? Quote
zuzlikowa Posted June 10, 2013 Posted June 10, 2013 [quote name='malagos']Nie rozumiem, jak to przejeta do domu zastępczego?[/QUOTE] ... też nie rozumiem :(... Quote
esperanza Posted June 11, 2013 Posted June 11, 2013 Tak, suczka wczoraj się odnalazła. Mam nadzieję, że podczas wizyty poadopcyjnej uda się wyjaśnić skąd taka dziwna treść ogłoszenia. Quote
zuzlikowa Posted June 11, 2013 Posted June 11, 2013 [quote name='esperanza']Tak, suczka wczoraj się odnalazła. Mam nadzieję, że podczas wizyty poadopcyjnej uda się wyjaśnić skąd taka dziwna treść ogłoszenia.[/QUOTE] Nie wnikam w coś o czym nie mam pojęcia: ani w dziwne określenie domu, ani w potrzeby specyficzne Molly. Natomiast wiem jedno: nie ma niczego "specjalnego" w tym, że większość beniastych bardzo źle znosi burze i wymaga wtedy wsparcia, a przede wszystkim zabezpieczenia, by nie uciekły, nie zrobiły sobie krzywdy. W taką pogodę jaką mamy teraz, niestety trzeba zakładać, że burze nadejdą, więc musi się zakładać, że psiaka trzeba przed nimi "ochraniać". Quote
esperanza Posted June 11, 2013 Posted June 11, 2013 zuzlikowa czy masz doświadczenia, jakie metody w przypadku lęku przed burzą sprawdzają się u bernardynów? Czy spotkałaś się ze stosowaniem leków jako elementem terapii przeciwlękowej albo kamizelką Anxiety Wrap? Na pewno coś w przypadku Molly trzeba będzie zalecić. Quote
Recommended Posts