naatka Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 Witam Przyznam szczerze, że nie czytałam wszystkich tematów, gdyż póki co musze pilnować, czy się nie żrą, ale przechodzę do sedna: Od 5 lat mam sukę, kundelka, jest malutka ale zawsze była ulubionym zwierzątkiem. Dziś trafiła do mnie przybłęda husky'ego (przepraszam, jeśli źle odmieniłam). No i problem w tym, że starsza strasznie skacze do młodszej. Obwąchała ją, po czym skacze z zębami. Husky strasznie polubiła dwa inne zwierzątka, tj. świnki morskie i kiedy próbowała się z nimi bawić przez klatkę, kundelek rzucił się do niej z kłami. Próbuję starszą trzymać kiedy jest w pobliżu przybłędy, kiedy ugryzła ją dostała lekko po tyłku, ale boję się co to będzie w nocy, gdyż obie będą spać niedaleko siebie. Da się jakoś zaradzić na tą ich agresję, czy trzeba się pozbyć któregoś z nich? Jeśli były takie tematy, proszę uprzejmie o podesłanie linka. Quote
pshemcod Posted March 28, 2013 Posted March 28, 2013 Uważam że powinnaś spacerować jednocześnie z nimi z 1.5 godziny dziennie. Czym psa karmisz.? Duża ilość kukurydzy = tyrozyna, która tłumi trypfofan, który tłumi seratoninę . Pozbyć napewno nie, ale musisz troszkę dać im czas, i popracować z nimi , wtedy napewno Ci się odwzajemnia Quote
GAJOS Posted March 31, 2013 Posted March 31, 2013 Gdyby to była agresja to po "klapsie" by jej nie przeszło. Daj im troche czasu, problem polega bardziej na tym, że źle wprowadziłaś haską sukę. Powinnaś najpierw wziąć oba psy na spacer, no ale...mleko się rozlało. Wspólne spacery pomogą. Unikaj sytuacji, które mogą wywołać rywalizację. Quote
Recommended Posts