Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jowita Poznań napisał(a):
tez wlasnie czekam na info, i caly czas trzymam kciuki za nasza ksiezniczke!

W srode wraca pan domu i .... wtedy zapadnie decyzja ( to moze byc ewentualnie domek tymczasowy, wiec stalego nadal szukamy ).

• Replies 99
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jowita Poznań napisał(a):
bardzo prosimy o wsparcie na hotelik
:modla: :modla: :modla: :modla:

Jowitka - dzieki za wplate :loveu: !

Za Lusie zaplacilam narazie do srody....... a potem ewentualnie albo doplace, albo ja zabiore do DT......:roll:

Posted

Zuzia zdaje się, że i ja jakieś obietnice składałam jeżeli chodzi o kasę dla Luśki, ale wiesz jak to u mnie ze zobowiązaniami, wieczne opóźnienie, za chwilę wysyłam kasę.

Posted

maartuusia napisał(a):
Skończyło nam się allegro, wystawiłam ponownie, Zuziu proszę daj znać co z domkiem dla Luśki.

Allegro trzeba przedluzac.
Niestety domek tymczasowy zadzwonil w sobote rano i chcial na probe wziac Lusie .... do 1 maja.....
Przepraszam, ale nie zdecydowalam sie na to.
Prosilam beamiche o wyslanie zdjec do pani z Wroclawia, ale nie dostalam odpowiedzi.
Wiec chyba nadal szukamy domku dla Lusi.
To smutne, bo to naprawde mlodizutka , strasznie mila psinka !

Posted

Wczoraj zawiozlam Lusie do Wroclawia - domek wspanialy :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: .

Wlasnie przed chwilka dzwonilam .

Lusia jest urocza, ale bedzie trzeba popracowac nad jej wychowaniem...:roll:
.... co chwila wskakuje pani na kolana, na krzesla, nawet chce na stol :evil_lol: !
..... sciagnela wedlinke pani z kanapki :evil_lol: .....i oczywiscie sie wpakowala pani wieczorem do lozka i oczywiscie pani nie miala sumienia jej zgonic...:evil_lol: !.....
to po prostu Aniolek :loveu: :evil_lol: !

Lusia ma w domku do obiegania 100 m, podworeczko i ogrodek !
Ma tez dwie male dziewczynki, ktore beda ja odwiedzaly i sie z nia bawily !

Dzisiaj, kiedy pani ja niosla na dworek, Lusia obwarczala duzego psa, ktory sie pojawil w poblizu.
W ogole, to pani mowi, ze boi sie, ze jej sie ogonek urwie, bo jest caly czas w ruchu :loveu: !

Posted

Seaside napisał(a):
:laola: :BIG: :BIG: :BIG: :BIG:
:drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: :drinking:

HURAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!

super wiesci!!!!
:drink1: :drink1:

Posted

Mialysmy problemy z wyslaniem zdjec do pani, ale jakos sie udalo !
Niestety w ogloszeniu, ktore wyslalam do Gazety Wyborczej nie wydrukowali zdjec :cool3: i stad trzeba bylo sie pomeczyc z pokazaniem Lusi nowej pani, zanim sie zdecyduje na adopcje tylko po opisie w gazecie !

Nowych wiesci nie mam, ale ..... brak wiadomosci, to dobre wiadomosci :lol: !
Lusienko, zapadlas mi w serduch chociaz mialam Cie blisko tylko w czasie krociutkich odwiedzin w hoteliku i w czasie jazdy do Wroclawia ( zle zniosla podroz biedactwo ). U pani w domu nie odstepowala mnie na krok i wchodzila mi na kolana..... az sie oczywiscie poplakalam ze wzruszenia :placz: ..... to smutny widok, jak psiaczek nie rozumie, o co chodzi.... dlaczego ja zostawiaja w obcym domu, z obcymi ludzmi.....

Ale Lusienka miala bardzo wiele szczescia, bo trafila do cudownego, kochajacego domku :loveu: !
Pani dwie wnusie ... 5- i 3 - letnia.... wspaniale delikatne dziewczynki !
Ta 5-letnia panienka na widok Lusi powiedziala : " ... ale ta psinka jest urocza :loveu: ..... " ..... i uwierzcie mi.... to dopiero bylo urocze ! ! !

Posted

zuziaM napisał(a):
Pani dwie wnusie ... 5- i 3 - letnia.... wspaniale delikatne dziewczynki !
Ta 5-letnia panienka na widok Lusi powiedziala : " ... ale ta psinka jest urocza :loveu: ..... " ..... i uwierzcie mi.... to dopiero bylo urocze ! ! !

:loveu: zeby wszyscy byli tacy wrazliwi, nie byloby schronisk w polsce

Posted

w zywieckim schroisku widzialam dzis podobna sunie, moze ciut bardziej kudłatą, była baardzo smutna, rano miała sterylkę może z tego powodu? a może dlatego że jeszcze całkiem niedawno mieszkała w domku, była kanapowym pieskiem, ale w zwiazku z tym ze panstwo gdzies wyjezdzali piesek stal sie problemem (no comments)? moze nie potrafi tego zrozumiec?
mam jej zdjecia...

mieszka w malenkiej klatce z jamnikiem (Seaside, to cie pewnie zainteresuje), jego zdjecia sa juz na forum w zywieckim watku, tu link do postu ze zdjeciami http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=5236167&postcount=479

Posted

ona jest małym pieskiem, wiec domek powinna szybko znalezc, w weekned bedziemy w schronisku to dowiemy sie czegos wiecej o niuni i zrobimy nowe zdjecia, potem zalozymy jej watek...
temu jamniorkowi tez

• 3 weeks later...
Posted

Wczoraj zadzwonilam do Pani Lusienki.

No wiec.......

Lusia to od jakiegos czasu ... LUFKA :evil_lol: ! Bo taki z niej diabelek , ze nie pasowalo do niej tak dostojne i piekne imie jak LUSIA.

Lufka praktycznie nie schodzi swojej pani z kolan .... korzysta z kazdej okazji, zeby sie na nie wgramolic :evil_lol: .
Jest ukochana pieszczoszka swojej pani i wspaniala kompanka dla wnuczek pani, ktore uwielbiaja ja tak samo , jak Lufka obie dziewczynki :loveu: .
Jest , jak pani powiedziala, swietnym materialem na pieska cyrkowego, bo wciaz wymysla nowe sztuczki, ktorymi wszystkich rozbawia do lez :loveu: .
Grzecznie czeka pod sklepem na swoja pania, wspaniale chodzi na smyczy ( chociaz w Lwowku pan powiedzial, ze nigdy nie chodzila, bo nie dawala sobie zupelnie zalozyc obrozki ).
Pani jest rowniez dumna z ... jej urody, poniewaz wiele osob ja po prostu na spacerkach zaczepia.... zachwycajac sie nieprzecietna uroda tego slodkiego malenstwa :loveu: .
Rozmowa wiec skonczyla sie .... obustronnymi podziekowaniami .... i zapewnieniem pani, ze .... wkrotce beda .... zdjecia pieknej Lufci :loveu: !

• 4 years later...
Posted

Dzieki Jolu za podeslanie watku.
Ja nie moglam, znalezc.
Dawno sie nie kontaktowalam z pania, oczywiscie.
I juz pewnie nie ma sensu ... Lusia to przeciez ukochana sunia swojej pani ....
Szkoda, ze wszystkie zdjecia poznikaly ....
Jagodka, moze zajrzysz tu kiedys, to prosze , jesli masz jakies zdjecia naszych dawnych podopiecznych, to przeslij mi.
Ja nie mama niemal zadnego ... tylko chyba 3 pieskow znalazlam ... Leny, Omara, Sultana i Lunki (*).
Innych nie mam ......

• 2 months later...