madzioch Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 Dzień dobry :) od bardzo dawna przeglądam i podczytuje i chyba najwyższy czas się przywitać i przedstawić :) Ja - Magda.Czekałam na psa 26 lat, całe swoje życie. On - Kokos. Szalony WHWT, urodzony 2 października 2012r - a więc ciągle w kategorii dzieciaków. Inteligentna bestia, nieco uparta, często zmienia ubarwienie z białego na brunatno-czarno-ziemiste ;) Przyjechał do mnie w wieku 8 tygodni i bardzo szybko sie zadomowił. Łatwo sie uczy, ale to on decyduje kiedy ma ochote na coś nowego ;) Ma nieograniczony apetyt, mnóstwo chęci do zabawy, sika po męsku i nie lubi sie czesać. Myśl o pierwszym trymowaniu wywołuje u mnie atak paniki... Pozdrawiamy z zaśnieżonego Krakowa ;) 8 tygodni 3,5 miesiąca Quote
Bejkowa Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 Witajcie :) Oj chyba niedługo na trymowanko trzeba będzie się wybrać , bo już się baranek zrobił :) Śliczny pies Quote
madzioch Posted February 6, 2013 Author Posted February 6, 2013 Bejkowa napisał(a):Oj chyba niedługo na trymowanko trzeba będzie się wybrać , bo już się baranek zrobił :) Czekałam aż największe mrozy sie skończą, potem mały sie rozchorował... i tym sposobem wybieramy sie na pierwsze trymowanie pod koniec lutego - odnowa wiosenna ;) W piątek czeka go wycieczka na weekend w góry - nie zmarznie :P Quote
Oscar Patric Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 witamy się cieplutko:) śliczniutki jest,udanego pobytu:) pozdrawiamy Quote
Bejkowa Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 Udanego wyjazdu :) Do kogo idziecie na trymowanie ? Quote
madzioch Posted February 7, 2013 Author Posted February 7, 2013 Mamy poleconą panią kawałek za miastem. Troche sie stresuje, ale widziałam, że psiaki dobrze wyglądają i po rozmowie z nią wzbudza zaufanie... raczej ;) większość groomerów, do których dzwoniłam orientacyjnie - chcą mi golic psa. Dziekuje postoje... Mam nadzieje, że mi sie psiak nie zgubi w zaspach... Dosypało tak, że tylko Kokosowe uszy widać znad śniegu :D I z tej też okazji Kokos postanowił się pozbuć dwóch dolnych jedynek :D Quote
Bejkowa Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 U nas również nieźle dosypało :D Ale ja już nie chce zimy :oops: Wstaw jeszcze jakieś fotki :D Dopiero zauważyłam , jesteś moją imienniczką :D Quote
madzioch Posted February 7, 2013 Author Posted February 7, 2013 Jan wolę żeby Koko kopał dołki w śniegu niż w błocie... :P Imię jest piekne, najpiekniejsze... tak jak i włascicielki. No i skromność jest jedną z najwazniejszych cech Magdów :P Zdjęć obiecuje, że będzie wiecej... i więcej... tylko musze dorwać karte z aparatu ;) i uwiecznić bezzębnego potwora :D póki co troche "staroci"" Quote
Bejkowa Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 Owszem , a zwłaszcza najpiękniejsze jest nasze pełne imię , Magdalena no cud :loveu: No i jesteśmy też skromne :oops: Fakt , ale w sumie ja już się nie mogę doczekać kwietnia , na reszcie będę mogła jeździć na rowerze z psiurem , i może jakiś tor agility się zrobi xd Quote
whiteterrier Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 Jakie piękny Westi :loveu: A jaką ma bujną sierść :D Pamiętam, ze mój za czasów szczeniaka miał delikatne "piórka" które szybko poszły pod nóż trymerski :) Quote
madzioch Posted February 7, 2013 Author Posted February 7, 2013 No sierściuch z niego bardzo obfity :D i do tego waży sobie sporo, 5,5 kg już, mimo, że wcale grubasem nie jest... spala kalorie na bieżąco ;) dzisiaj pomagał odśnieżać okolice, tylko te kulki śniegowe w sierści popsuły mu zabawe... Na wiosnę też planuje budowe toru własnego autorstwa, nawet rure odpowiedniej szerokości mam na strychu schowaną :D Kokos uwielbia chodzić po dziwnych powierzchniach i sie wspinać - mam nadzieje, że tor mu przypasuje :D I że w końcu objawią się jego jajka :D bo zaczynam sie martwić.... Quote
whiteterrier Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 Mój też do pewnego momentu bardzo przybierał na wadzę, aż się martwiłam, że będzie ważył z 50 kg :crazyeye: Ale potem się skończyło i młody zaczynał nabierać masy :D Teraz ma ładne, wykształtowane mięśnie i waży 9,5 kg :) Też mamy własny tor agility, w sumie 3 hopki, slalom i huśtawkę :D Mój zaczął podnosić nogę dopiero w wieku jakieś 7-8 miesiecy :angryy: Quote
madzioch Posted February 7, 2013 Author Posted February 7, 2013 whiteterrier napisał(a): Mój zaczął podnosić nogę dopiero w wieku jakieś 7-8 miesiecy :angryy: Koko podnosi noge od 3 miesiąca, dominator jeden... na początku tą łape, którą podnosił, po skończeniu wysiku wkładał w sam środek kałuży (i roznosił po całej podłodze)... teraz już dopracował technike i umie ominąć żeby nie wdepnąć :D Tak sobie myśle... Może jak mu wyskubie troche tego futra to spadnie z wagi?:D Quote
whiteterrier Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 madzioch napisał(a):Koko podnosi noge od 3 miesiąca, dominator jeden... na początku tą łape, którą podnosił, po skończeniu wysiku wkładał w sam środek kałuży (i roznosił po całej podłodze)... teraz już dopracował technike i umie ominąć żeby nie wdepnąć :D Tak sobie myśle... Może jak mu wyskubie troche tego futra to spadnie z wagi?:D Mój na początku prawie na drzewo wlaził jak sikał, ale też nogę wkładał w kałużę :angryy: Nieuniknione, w końcu futrzak też trochę waży :D Quote
madzioch Posted February 7, 2013 Author Posted February 7, 2013 whiteterrier napisał(a): Nieuniknione, w końcu futrzak też trochę waży :D może zostawie sobie to futro na poduszke? :D Quote
Bejkowa Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 Haha :D jak jak trymuje moje białe , to końca nie widać :D Tor agility spoko rzecz i psa można zmęczyć łatwo :P Quote
madzioch Posted February 7, 2013 Author Posted February 7, 2013 Bejkowa napisał(a):Haha :D jak jak trymuje moje białe , to końca nie widać :D Tor agility spoko rzecz i psa można zmęczyć łatwo :P Ja sie sama boje trymować, najpierw musze podpatrzeć, bo wiedza teoretyczna to dla mnie zdecydowanie za mało... A tor bardziej zmęczy mnie niż tego białego diabła - tego jestem pewna :D Quote
Bejkowa Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 Fakt , ja czytałam dużo na ten temat , oglądałam filmiki no i przede wszystkim , widziałam na żywo jak to wygląda Quote
whiteterrier Posted February 8, 2013 Posted February 8, 2013 Ja bym się nie odważyła nigdy Amoora wytrymować boję się, że zrobię mu krzywdę i będzie więcej bólu niż pożytku.. A tor agility wbrew pozorom strasznie męczy, ale zauważyłam, że Amoor najbardziej zmęczony jest po tropieniu bo tu i aktywność fizyczna i psychiczna :D Quote
phase Posted February 9, 2013 Posted February 9, 2013 Jaki ten Kokos jest rozkoszny. :loveu: pzdr. Quote
madzioch Posted February 10, 2013 Author Posted February 10, 2013 phase napisał(a):Jaki ten Kokos jest rozkoszny. :loveu: Dziekujemy :) Wróciliśmy z górskiej wycieczki. biały pies w białym śniegu bawił się cudnie, będa zdjęcia :) niebawem :D Quote
madzioch Posted February 10, 2013 Author Posted February 10, 2013 Na dobranoc - czarny nochal :) Quote
madzioch Posted February 23, 2013 Author Posted February 23, 2013 Dzień dobry! :) z okazji białej pogody zdjęcia białego psa :) wersja podręczno-podróżna [IMG]http://images.tinypic.pl/i/00337/10tgh8mx2rh8.jpg[/IMG] wersja wywietrzona rozczochrana [img]http://images.tinypic.pl/i/00337/wjxokyt7zgoc.jpg[/img] Za tydzień prawdopodobnie pierwsze skubianie :) No i wizyta u weterynarza z powodu bezjajeczności... :( Quote
Recommended Posts