tobciu Posted November 20, 2017 Posted November 20, 2017 7 godzin temu, b-b napisał: Doszła? Doszła. Nie zaglądam do banku i na pocztę co dzień. Ale jednak sumiennie rozliczenie uzupełniam. Wpłynęła również wpłata od Patrycja96. Obie wpłaty wpisałam w skarbonkę - opał2017. Bardzo dziękujemy. Quote
b-b Posted November 20, 2017 Posted November 20, 2017 7 minut temu, tobciu napisał: Doszła. Nie zaglądam do banku i na pocztę co dzień. Ale jednak sumiennie rozliczenie uzupełniam. Przepraszam. Nie chciałam aby wyszło ,że Cię sprawdzam :) Nie mogłam wejść przez internet na konto bo pomyliłam kod - nie pierwszy raz - i musiałam czekać na powrót męża aby zadzwonił aby odblokowali. Nie pamiętałam czy chciałam wysłać czy też wysłałam. Dziękuję. Quote
tobciu Posted November 20, 2017 Posted November 20, 2017 b-b - bardzo proszę. :) W minionym tyg dotarła również przesyłka z zooplus do Reksa. Quote
asikowska Posted November 30, 2017 Posted November 30, 2017 Tobciu pewnie napiszę jak wróci z pracy coś więcej. Zmarł Pan Marian :( i szukamy na cito domu albo miejsca dla Rexa. Quote
jola&tina Posted November 30, 2017 Posted November 30, 2017 O boże, jakie to smutne, nie spodziewałam się tego. Gdzie teraz jest Rex? Quote
asikowska Posted November 30, 2017 Posted November 30, 2017 bardzo smutne i niesprawiedliwe:((( Pan Marian dostał decyzję o emeryturze i w końcu mogło się im polepszyć a tu taki cios:( Rex został w domu bo schronisko do którego ma trafić nie cieszy się dobrą opinią, dlatego szukamy dla niego jakiegoś domu albo hoteliku Quote
jola&tina Posted November 30, 2017 Posted November 30, 2017 Ironia losu :( - mogło być teraz lepiej. Myślałam, że Pan Marian będzie żegnał Rexa a nie na odwrót. Quote
Lida Posted November 30, 2017 Posted November 30, 2017 Ojejku, ale smutna wiadomość. Cieżko uwierzyć. Może jakiś hotelik by go przygarną? Tylko czy damy radę go utrzymać? Dużo nie mogę, ale coś bym od siebie dołożyła co miesiac Quote
mdk8 Posted November 30, 2017 Posted November 30, 2017 1 godzinę temu, asikowska napisał: Tobciu pewnie napiszę jak wróci z pracy coś więcej. Zmarł Pan Marian :( i szukamy na cito domu albo miejsca dla Rexa. Bardzo smutno :( nie tak miało być . A jak Rex do kotów i innych psów ? wiadomo ? Łatwiej by było szukać .... Quote
mdk8 Posted November 30, 2017 Posted November 30, 2017 1 godzinę temu, asikowska napisał: Rex został w domu bo schronisko do którego ma trafić nie cieszy się dobrą opinią, dlatego szukamy dla niego jakiegoś domu albo hoteliku Nie możemy dopuścić aby trafił do schronu . On by tego nie przeżył :( 1 Quote
asikowska Posted November 30, 2017 Posted November 30, 2017 nie wiem ile mamy czasu bo może się zjawić rodzinna i oddać go np do schroniska, jeśli macie jakieś sprawdzone hoteliki zapytajcie i dajcie znać, Rex całe życie był przy budzie, fajnie jakby znalazł się dom, ale kojec z ocieplną budą, ciepłe jedzenie i woda też może być Quote
asikowska Posted November 30, 2017 Posted November 30, 2017 z psami raczej się zgadza, z kotami nie wiadomo Quote
mdk8 Posted November 30, 2017 Posted November 30, 2017 na północy to znam tylko Dziką Kępę . Pod Łowiczem " W lesie brzozowym " , pod Opolem hotelik u Dexterki , Pod Lublinem hotelik u Murki. Jest jeszcze Dt u kikou ale tam jest kot i psy mieszkają w domu dlatego musi tolerować koty. Ceny 450-500,- taniej jest u kikou . Quote
asikowska Posted November 30, 2017 Posted November 30, 2017 u dexterki nie ma miejsca, pytałam też w Nowej Soli hotelik polecony przez dexterkę ale też nie ma miejsca Quote
mdk8 Posted November 30, 2017 Posted November 30, 2017 7 minut temu, asikowska napisał: u dexterki nie ma miejsca, pytałam też w Nowej Soli hotelik polecony przez dexterkę ale też nie ma miejsca a kiedy pytałaś Magdę ? Bo w niedzielę do ds pojechał od niej mój Devonek. Quote
Olena84 Posted November 30, 2017 Posted November 30, 2017 Ale smutno:( przykro to strasznie... A Murka, Szafirka, Anecik? Quote
mdk8 Posted November 30, 2017 Posted November 30, 2017 Przed chwilą, Olena84 napisał: Ale smutno:( przykro to strasznie... A Murka, Szafirka, Anecik? Szafirka i Anecik chyba takich dużych psów nie przyjmują ? Quote
Olena84 Posted November 30, 2017 Posted November 30, 2017 5 minut temu, mdk8 napisał: Szafirka i Anecik chyba takich dużych psów nie przyjmują ? czekaj, ... chyba tak - Szafirka chyba tak, a może papryka lub hotel Raszka? Quote
tobciu Posted November 30, 2017 Posted November 30, 2017 Dziś dowiedziałyśmy się o śmierci Pana Mariana..... Nie wiem na razie nic więcej, ponad to że został odnaleziony w domu.. Patrycja96 dzwoniła do Pana od 2 tygodniu. Ja próbowałam również od tego poniedziałku. Wczoraj pojechała do Pana Cudak, ale drzwi zastała zamknięte. A dziś zadzwoniła do Cudak policja z informacją i z pytanie co zrobić z psem.. Ja rozmawiałam z Panem 02/11, później rozmawiał jeszcze z Patrycja96. Z ostatniej rozmowy z Patrycją96 wiemy, że Pan Marian dostał pozytywną decyzję z Zus.. Był taki szczęśliwy... Nareszcie mógłby żyć lepiej.. godniej.. Nie zdążył.... Jest mi tak bardzo przykro.. jaki ten świat jest nieprzewidywalny.. i jaki niesprawiedliwy... Na razie Reks został przy swojej budzie. Cudak zadzwoniła by straż miejska dała nam parę dni. Cudak zawiezie mu jutro jedzenie. Jeśli zastanie sąsiadkę, poprosi by dała mu jeść i poprosiłam, by dała Pani (albo zostawiła Pani kartkę z informacją) mój numer z prośbą o telefon. Może zechce Pani zadzwonić do mnie.. zapytałabym co się stało.. poprosiła o doglądanie Reksa dopóki czegoś nie wymyślimy. Jeśli nie pojawi się rodzina... mamy te parę dni. Nie wiem co pisać... nie wiem... jest mi tak bardzo przykro... Zadzwonię jutro do ośrodka pomocy społecznej.. jeśli praca mi pozwoli, chciałabym pojechać na pogrzeb Pana Mariana... jeśli mi się to nie uda, to pojadę przy pierwszej możliwej sposobności.. Pan Marian... takim Go znaliśmy.. uśmiechnięty.. nie proszący, nie skarżący się na nic, pogodzony z losem.. zainteresowany nami... czekający na odwiedziny.. cieszący się z nich.. cieszący się z każdego telefonu.. On tak pragnął kontaktu z drugim człowiekiem... Panie Marianie.. nie tak miało być... nie tak.... /zdjęcie z 2015.09.12... urodziny Pana Mariana.../ 2 Quote
tobciu Posted November 30, 2017 Posted November 30, 2017 Rozpytujemy za domem / hotelikiem w okolicy. Dobrze byłoby mieć Reksa niedaleko, chciałabym móc doglądnąć go... Ale nie odrzucamy innych opcji. Przytulisko pod Goleniowem, niedaleko Stepnicy niestety nie uda się. Ale dziewczyny też rozpytują. Niech Reks... pozbawiony swego Pana.. znajdzie gdzieś lokum na swoje ostatnie lata.. Dziękuję Wam za pomoc. Quote
tobciu Posted November 30, 2017 Posted November 30, 2017 Tytułu wątku nie możemy zmienić. Wątek zakładała Cudak lata temu, przed wszelkimi zmianami na dogo. Nie pamięta hasła do emaila, z którym zakładała wątek. Taki tytuł zatem pozostanie jak jest.. Quote
Tyśka) Posted November 30, 2017 Posted November 30, 2017 Jak przykro :( Ogromny cios w serce... Pan Bóg już zaopiekuje się Panem Marianem... Oby dla Rexa coś się znalazło... Może faktycznie Murka? Dzwoniłyście? Quote
Olena84 Posted November 30, 2017 Posted November 30, 2017 Tobciu pięknie napisałaś, popłakałam się... pan Marian na pewno nie chciał odejść przed Rexem, dlatego musimy coś znaleźć psiakowi. W sobotę będę u swojego podopiecznego koło Otwocka, mogę zapytać o miejsce? Quote
KrystynaS Posted November 30, 2017 Posted November 30, 2017 O Boże ... Nie wiem co napisać ... nie wiem ... , tak bardzo mi przykro choć nie znałam Pana Mariana osobiście. Quote
Recommended Posts