KrystynaS Posted August 16, 2017 Posted August 16, 2017 Rex wygląda wspaniale, jak zawsze. Kochane psisko. Quote
Tyśka) Posted August 17, 2017 Posted August 17, 2017 Jak dobrze, że Rex i pan Marian ma takie wspaniałe Osoby jak Wy wokół siebie... co On biedny by zrobił... Quote
tobciu Posted August 29, 2017 Posted August 29, 2017 Tosia&Lesio zamówiła gaz. Dojechał do Pana zapewne 24/08/17. Zamówiłam Reksowi właśnie karmę - znów miesiąc minął. Gdzie ten czas ucieka tak szybko.. Zamówienie. Brit Premium Adult M-15kg ; Mieszany pakiet próbny Rocco, 6x800g -Classic, za punkty : Rocco Classic: Wołowina z dziczyzną, 1x400g Uzupełniłam wpłaty. Dziękujemy za wpłaty Patrycja96. Quote
Aga76 Posted August 30, 2017 Posted August 30, 2017 Uszczupliła się skarbonka... Super, że karma już jedzie do Reksa :) Czy od września Pan Marian będzie otrzymywał obiady w szkolnej stołówce? Quote
tobciu Posted September 6, 2017 Posted September 6, 2017 Dzień dobry. Jutro uzupełnię wpłaty. I postaram się zadzwonić do pana Mariana. Dziś i wczoraj miałam taki zamiar i urobiona po pachy - zapomniałam. Quote
tobciu Posted September 12, 2017 Posted September 12, 2017 Dobry wieczór. Zadzwoniłam wczoraj do pana Mariana. Pan potwierdził, że zooplus dotarł i gaz również został dostarczony. Pan Marian dziekuje. Rok szkolny się zaczął, zatem na nowo ma pan obiady w szkole. W miesiącu wrześniu kontakt z Urzędem Pracy jest telefoniczny. Zasiłek z końcem sierpnia, za sierpień pan dostał. Dziś pan Marian ma urodziny - 65. Wysłałam wczoraj panu paczuszkę : 2 opakowania leków osłonowych na żołądek, słodycze, batony, herbatę i maść Vicks VapoRub, maść na przeziębienia. I dołożyłam kartkę urodzinową - Kartka. Doładowałam prąd - Foto . I zapłaciłam za śmieci - 09 i 10.2017 Pan wykupił leki, mówi, że czuje się dobrze. Uzupełnię rozliczenie. Wpłynęły pieniążki od ranias, Patrycja96, AGA76, ALMA2 - Dziękujemy. :) 1 Quote
AlfaLS Posted September 12, 2017 Posted September 12, 2017 Tobciu a pan Marian złożył papiery do ZUS-u o emeryturę? Jeśli dziś ma 65 urodziny to nabył już do niej prawo... Quote
KrystynaS Posted September 13, 2017 Posted September 13, 2017 Alfo Pan Marian nabędzie prawo do emerytury dopiero 1 października. Ustawa jest od 1.10.2017 Quote
AlfaLS Posted September 13, 2017 Posted September 13, 2017 1 godzinę temu, KrystynaS napisał: Alfo Pan Marian nabędzie prawo do emerytury dopiero 1 października. Ustawa jest od 1.10.2017 To wiem. Ale ZUS już od 01.09.2017r. przyjmuje dokumenty od takich osób. A przecież nigdy nie wiadomo czy na jednej wizycie się skończy. Jak złoży we wrześniu to za październik już spokojnie powinien dostać świadczenie. Quote
tobciu Posted September 13, 2017 Posted September 13, 2017 Pan jest w kontakcie ze Stepnickim Mopsem i panie Mu powiedziały, że musi wpierw mieć ukończone 65 lat. Zatem teraz powinni coś działać. Ja się nie znam, zatem liczę, że panie w mopsie Go pokierują, powiedzą co i jak. Quote
tobciu Posted September 24, 2017 Posted September 24, 2017 Dobry wieczór. Wpłynęły pieniądze od Lilka105 oraz Patrycja96 - dziękujemy. W następnym tygodniu zamówię karmę. Znowu miesiąc minął... kiedy.. ? Quote
b-b Posted September 24, 2017 Posted September 24, 2017 Po długiej przerwie proszę znowu o podesłanie danych do wpłaty. Niestety dogo po zmianach zjadło mi wiadomość z tymi danymi :/ Quote
jankamałpa Posted September 25, 2017 Posted September 25, 2017 Ja tylko podczytuję wątek, ale jeśli osoba skończyła już 65 lat to może wniosek składać, ZUS już przyjmuje wnioski. Pozbieranie wszystkich potrzebnych dokumentów to nie będzie łatwa sprawa, nie wiem czy Panie z MOPS będą aż tak pomocne, jestem sceptyczna co do lokalnych urzędników. Podsyłam link gdzie jest dobrze wytłumaczone co i jak należy zrobić i jakie dokumenty trzeba posiadać:http://www.gloswielkopolski.pl/artykul/892685,emerytury-zus-jak-przejsc-na-emeryture-dokumenty-kiedy-na-emeryture-lista-wedlug-wieku,id,t.html Quote
dwbem Posted September 25, 2017 Posted September 25, 2017 Dziwne, że potas powoduje bóle brzucha, ja biorę Katelin od dawna i nie mam żadnych bóli. Moja mama też brała i dożyła 91 lat i też czuła się dobrze. Quote
tobciu Posted September 25, 2017 Posted September 25, 2017 23 godziny temu, b-b napisał: Po długiej przerwie proszę znowu o podesłanie danych do wpłaty. Niestety dogo po zmianach zjadło mi wiadomość z tymi danymi :/ Zaraz podeślę. Quote
tobciu Posted September 25, 2017 Posted September 25, 2017 10 godzin temu, janka@ napisał: Ja tylko podczytuję wątek, ale jeśli osoba skończyła już 65 lat to może wniosek składać, ZUS już przyjmuje wnioski. Pozbieranie wszystkich potrzebnych dokumentów to nie będzie łatwa sprawa, nie wiem czy Panie z MOPS będą aż tak pomocne, jestem sceptyczna co do lokalnych urzędników. Podsyłam link gdzie jest dobrze wytłumaczone co i jak należy zrobić i jakie dokumenty trzeba posiadać:http://www.gloswielkopolski.pl/artykul/892685,emerytury-zus-jak-przejsc-na-emeryture-dokumenty-kiedy-na-emeryture-lista-wedlug-wieku,id,t.html Dziękuję. Poczytam. Tak czy siak, Pan Marian musiałby się wybrać do Szczecina (Zus). Nie da się inaczej. On już raz dokumenty w Zusie składał - to co miał, kiedy starał się o wcześniejszą emeryturę parę lat temu (decyzja odmowna), dokumenty zatem teoretycznie Zus ma. Teoretycznie, bo dokumenty się gubią. A dostali niestety oryginały, żadnych kopii Pan Marian nie zrobił. 4 godziny temu, dwbem napisał: Dziwne, że potas powoduje bóle brzucha, ja biorę Katelin od dawna i nie mam żadnych bóli. Moja mama też brała i dożyła 91 lat i też czuła się dobrze. Ludzie biorą No-spa i chwalą sobie. Ja łykam i wpadam we wstrząs. Ja łykam wit B12 i sobie chwalę, a moją mamę kłuje po nich żołądek. Co organizm, to inaczej reaguje. Quote
tobciu Posted September 25, 2017 Posted September 25, 2017 wpłynęły pieniądze od Patrycja96 - dziękujemy. Wpisałam w skarbonkę prąd/gaz/opał Quote
b-b Posted September 30, 2017 Posted September 30, 2017 Dnia 25.09.2017 o 19:46, tobciu napisał: Zaraz podeślę. Nie dostałam :( Quote
tobciu Posted October 1, 2017 Posted October 1, 2017 Dnia 30.09.2017 o 12:46, b-b napisał: Nie dostałam :( Skleroza.. albo za dużo na głowie. Teraz poszło. Quote
tobciu Posted October 3, 2017 Posted October 3, 2017 Wpłynęły pieniądze od Patrycja96, b-b, ranias i Aga76 - dziękujemy ! Wpisałam w obie skarbonki. Zadzwoniłam dziś do Pana Mariana. Umówił się pan z Tosia&Lesio, że podrzucą słomę dla Reksa. Reks ma się dobrze. W tle słyszałam chłopaka. Swoje leki pan bierze. Wczoraj z pomocą pań z mopsu wypełnił pan wniosek i wysłał poleconym do Zus. Teraz czeka. Do szkoły na obiady pan chodzi. Podobno zmieniła się firma cateringowa w szkole i stawka żywieniowa spadła z 5 zł na 4 zł na posiłek. Dzieciaczek może się naje, dorosły mężczyzna niekoniecznie.. W połowie października będzie pan wnioskował o jakiś opał, bo zimno się robi. Zamówiłam dla Reksa karmę i puszki. Mieszany pakiet próbny Rocco, 6 x 800 g- Sensitive ; za punkty : Rocco Classic, Czysta wołowina, 1 x 400 g ; Panu kończy się gaz, może poproszę Tosia&Lesio o zorganizowanie ? Rok temu nie kupowaliśmy panu ekogroszku. Może by w tym roku kupić ? Tylko, że nie mamy już możliwości zawieźć w bagażniku. Od 0,5 tony można zamówić z dostawą. Tylko, że obecnie na dostawę ekogroszku czeka się 4-6-12 tygodniu (wiem, bo moi rodzicie czekają już 6 tydzień). Co Wy na to ? To wydatek.. zatem nieśmiało zapytuję... czy uciułamy ? Quote
Aga76 Posted October 3, 2017 Posted October 3, 2017 Gaz na pewno się przyda. Strasznie długie terminy na dostawę ekogroszku. Jak to zorganizować, gdzie zamówić,no i ile to będzie kosztować? Dorzucę się do opału. Quote
asikowska Posted October 3, 2017 Posted October 3, 2017 jestem za żeby kupić ten ekogroszek i zamówić nawet jeśli będzie to za 1,5 miesiąca to będzie już wtedy zimno pewnie bardzo, jaki jest koszt? Quote
Recommended Posts