Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Posted

Tosia&Lesio zamówiła gaz. Dojechał do Pana zapewne 24/08/17.

Zamówiłam Reksowi właśnie karmę - znów miesiąc minął. Gdzie ten czas ucieka tak szybko.. Zamówienie.

Brit Premium Adult M-15kg ; Mieszany pakiet próbny Rocco, 6x800g -Classic, za punkty : Rocco Classic: Wołowina z dziczyzną, 1x400g

Uzupełniłam wpłaty. Dziękujemy za wpłaty Patrycja96.

Posted

Dobry wieczór.

Zadzwoniłam wczoraj do pana Mariana. Pan potwierdził, że zooplus dotarł i gaz również został dostarczony. Pan Marian dziekuje.

Rok szkolny się zaczął, zatem na nowo ma pan obiady w szkole. W miesiącu wrześniu kontakt z Urzędem Pracy jest telefoniczny. Zasiłek z końcem sierpnia, za sierpień pan dostał.

Dziś pan Marian ma urodziny - 65. Wysłałam wczoraj panu paczuszkę : 2 opakowania leków osłonowych na żołądek, słodycze, batony, herbatę i maść Vicks VapoRub, maść na przeziębienia. I dołożyłam kartkę urodzinową - Kartka. Doładowałam prąd - Foto . I zapłaciłam za śmieci - 09 i 10.2017

Pan wykupił leki, mówi, że czuje się dobrze.

Uzupełnię rozliczenie. Wpłynęły pieniążki od ranias, Patrycja96, AGA76, ALMA2 - Dziękujemy. :)

• Upvote 1
Posted
1 godzinę temu, KrystynaS napisał:

Alfo Pan Marian nabędzie prawo do emerytury dopiero 1 października. Ustawa jest od 1.10.2017

To wiem. Ale ZUS już od 01.09.2017r. przyjmuje dokumenty od takich osób. A przecież nigdy nie wiadomo czy na jednej wizycie się skończy. Jak złoży we wrześniu to za październik już spokojnie powinien dostać świadczenie.

Posted

Pan jest w kontakcie ze Stepnickim Mopsem i panie Mu powiedziały, że musi wpierw mieć ukończone 65 lat. Zatem teraz powinni coś działać.

Ja się nie znam, zatem liczę, że panie w mopsie Go pokierują, powiedzą co i jak.

• 2 weeks later...
Posted

Po długiej przerwie proszę znowu o podesłanie danych do wpłaty.

Niestety dogo po zmianach zjadło mi wiadomość z tymi danymi :/

Posted

Ja tylko podczytuję wątek, ale jeśli osoba skończyła już 65 lat to może wniosek składać, ZUS już przyjmuje wnioski. Pozbieranie wszystkich potrzebnych dokumentów to nie będzie łatwa sprawa, nie wiem czy Panie z MOPS będą aż tak pomocne, jestem sceptyczna co do lokalnych urzędników. Podsyłam link gdzie jest dobrze wytłumaczone co i jak należy zrobić i jakie dokumenty trzeba posiadać:http://www.gloswielkopolski.pl/artykul/892685,emerytury-zus-jak-przejsc-na-emeryture-dokumenty-kiedy-na-emeryture-lista-wedlug-wieku,id,t.html

Posted

Dziwne, że potas powoduje bóle brzucha, ja biorę Katelin od dawna i nie mam żadnych bóli. Moja mama też brała i dożyła 91 lat i też czuła się dobrze.

Posted
23 godziny temu, b-b napisał:

Po długiej przerwie proszę znowu o podesłanie danych do wpłaty.

Niestety dogo po zmianach zjadło mi wiadomość z tymi danymi :/

Zaraz podeślę.

Posted
10 godzin temu, janka@ napisał:

Ja tylko podczytuję wątek, ale jeśli osoba skończyła już 65 lat to może wniosek składać, ZUS już przyjmuje wnioski. Pozbieranie wszystkich potrzebnych dokumentów to nie będzie łatwa sprawa, nie wiem czy Panie z MOPS będą aż tak pomocne, jestem sceptyczna co do lokalnych urzędników. Podsyłam link gdzie jest dobrze wytłumaczone co i jak należy zrobić i jakie dokumenty trzeba posiadać:http://www.gloswielkopolski.pl/artykul/892685,emerytury-zus-jak-przejsc-na-emeryture-dokumenty-kiedy-na-emeryture-lista-wedlug-wieku,id,t.html

Dziękuję. Poczytam. Tak czy siak, Pan Marian musiałby się wybrać do Szczecina (Zus). Nie da się inaczej.

On już raz dokumenty w Zusie składał - to co miał, kiedy starał się o wcześniejszą emeryturę parę lat temu (decyzja odmowna), dokumenty zatem teoretycznie Zus ma. Teoretycznie, bo dokumenty się gubią. A dostali niestety oryginały, żadnych kopii Pan Marian nie zrobił.

4 godziny temu, dwbem napisał:

Dziwne, że potas powoduje bóle brzucha, ja biorę Katelin od dawna i nie mam żadnych bóli. Moja mama też brała i dożyła 91 lat i też czuła się dobrze.

Ludzie biorą No-spa i chwalą sobie. Ja łykam i wpadam we wstrząs.

Ja łykam wit B12 i sobie chwalę, a moją mamę kłuje po nich żołądek.

Co organizm, to inaczej reaguje.

Posted

Wpłynęły pieniądze od Patrycja96, b-b, ranias i Aga76 - dziękujemy ! Wpisałam w obie skarbonki.

Zadzwoniłam dziś do Pana Mariana.

Umówił się pan z Tosia&Lesio, że podrzucą słomę dla Reksa. Reks ma się dobrze. W tle słyszałam chłopaka.

Swoje leki pan bierze. Wczoraj z pomocą pań z mopsu wypełnił pan wniosek i wysłał poleconym do Zus. Teraz czeka.

Do szkoły na obiady pan chodzi. Podobno zmieniła się firma cateringowa w szkole i stawka żywieniowa spadła z 5 zł na 4 zł na posiłek. Dzieciaczek może się naje, dorosły mężczyzna niekoniecznie..

W połowie października będzie pan wnioskował o jakiś opał, bo zimno się robi.

Zamówiłam dla Reksa karmę i puszki. Mieszany pakiet próbny Rocco, 6 x 800 g- Sensitive ; za punkty : Rocco Classic, Czysta wołowina, 1 x 400 g ;

Panu kończy się gaz, może poproszę Tosia&Lesio o zorganizowanie ?

Rok temu nie kupowaliśmy panu ekogroszku. Może by w tym roku kupić ? Tylko, że nie mamy już możliwości zawieźć w bagażniku. Od 0,5 tony można zamówić z dostawą.

Tylko, że obecnie na dostawę ekogroszku czeka się 4-6-12 tygodniu (wiem, bo moi rodzicie czekają już 6 tydzień). Co Wy na to ? To wydatek.. zatem nieśmiało zapytuję... czy uciułamy ?

Posted

Gaz na pewno się przyda.

Strasznie długie terminy na dostawę ekogroszku. Jak to zorganizować, gdzie zamówić,no i ile to będzie kosztować?

Dorzucę się do opału.