Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zakupiłam Panu prąd 56kwh, ( potwierdzenie ). Zadzwoniłam dziś do Pana podać kod.

Tosia&Lesio, jak Jej się uda, zrobi dziś panu małe zakupy (bo obiad w szkole dopiero w środę).

U Pana i Reksa w porządku. Akurat wrócił pan ze sklepu, bo był po chleb i chciał do mnie zadzwonić - ale go ubiegłam. :) Powiedział, że zrobi zaraz śniadanie sobie i Reksowi i posiedzi z Reksem na podwórku. Przestało w końcu wiać, słońce świeci, to przyjemnie posiedzieć na ławce.

Przesyłka od Lilka105 dotarła do Pana.

Aga76 - wybacz... o łapki zapomniałam zapytać. Zapytam, gdy zadzwonię kolejny raz.

Posted

Ja nie mam pościeli do oddania, mam nadzieję, że się tu uda kogoś znaleźć z pościelą do oddania. Natomiast ubrania sprawdziłam i były zbyt duże, bo to XXL i XXXL, część już oddałam, a resztę koleżanka zawiezie dla fundacji.

Gdyby się nie udało tu znaleźć pościeli, to może w jakimś sklepie typu second hand? Tam często można trafić na pościel w bardzo dobry stanie.

Posted

Lilka miała wysłać pościel :).  Chyba, że może nie mogła. 

Wstrzymajmy się z kupowaniem pościeli :). Jak Pan Marian nie ma to popytam koleżanek a jak nie będą miały to  popatrzę co mam u siebie i coś Panu Marinowi wyślę.

Czy wiadomo coś, czy Pan Marian otrzymał jakiś zasiłek w postaci pieniążków.  Zbliżają się wakacje, stołówkę zamknął.  

Posted

Tak, Lilka105 wysłała Panu pościel. Przesyłka dotarła. :) Prześcieradło kupię panu. 

Zasiłki przyznawane są w skali miesiąca i co miesiąc musi być składany wniosek. Na maj wniosek Pan złożył, ale decyzji o przyznaniu jeszcze nie ma. I z tego co mówił jednego miesiąca może dostać innego już nie. Zależnie od ilości zgłoszeń i wywiadu, kto potrzebujący bardziej niż inni w danym miesiącu.

Tosia&Lesio zrobiła Panu zakupy w sobotę i sąsiadka zawiozła Panu. Paragon .

Posted

Oj, z tymi zasiłkami.  Żeby tak o okresie letnim gmina pomyślała, jak stołówka zamknięta.

Fajnie, że udało się zrobić zakupy :) 

Posted

Wysłałam poszwy na kołdrę i poszewki na poduszki chyba ze cztery komplety, ale niestety z prześcieradłami u mnie krucho .Może któraś ma jakieś zbędne i mogłaby wysłać ?

Posted
6 godzin temu, lilka105 napisał:

Wysłałam poszwy na kołdrę i poszewki na poduszki chyba ze cztery komplety, ale niestety z prześcieradłami u mnie krucho .Może któraś ma jakieś zbędne i mogłaby wysłać ?

Jest ok. :) Kupiłam wczoraj Panu na allegro dwa prześcieradła, z dostawą do Niego. Jedno wzięłam z mikrowłókna jakiegoś, a drugie z kory (co by prasować nie było trzeba).

• Upvote 1
Posted

Tobciu zadzwoń proszę gdzieś koło środy do Pana Mariana i spytaj czy dostał paczkę żywnościową. Paczkę wysłałam w sobotę. Pozdrawiam cieplutko.

• Upvote 1
Posted

Coś mi cytowanie nie wychodzi. Zapamietał się jakiś stary cytat z paru stron wstecz i nic innego nie wchodzi.

monikapf - zadzwonię do Pana jutro.

I uzupełnię załączniki w końcu i wpłaty. 

Aga76 - kurze łapki dotarły (zapytałam Pana, gdy dzwoniłam powiedzieć, że przesyłka z prześcieradłami do Niego przyjdzie).

Posted
14 godzin temu, kamilidzik napisał:

Fajny psiak. Wpłacę coś jak tylko będę mógł :)

Witamy u Chłopaków. :)

**

monikapf - dzwoniłam do Pana. Paczka doszła. Ale to już wiesz bezpośrednio od Pana Mariana. :-)

Pan wybierał się do szkoły na obiad, gdy akurat zadzwoniłam. Powiedział, że gaz się Mu skończył już. Poproszę Tosia&Lesio by zamówiła dostawę u Gazownika.

Reksowi pomału karma się kończy, to jakoś w kolejnym tygodniu bym się przymierzała do zamówienia. 

**

Rozliczenie uzupełniłam i powstawiałam zaległe potwierdzenia.

Posted

Tobciu, dziękuję za potwierdzenie :)

Zerknęłam na rozliczenia, na gaz chyba wystarczy, ale na zakupy dla Rexa trochę zabraknie finansów?

W tym tygodniu coś wpłacę i dodatkowo prześlę pieniądze na kolejne trzy miesiące opłaty za śmieci.

Pozdrawiam słonecznie Wszystkich odwiedzających wątek :)

• Upvote 1
Posted

Jesteście Kochane (-i) NIESAMOWITE i WSPANIAŁE. :)

Tosia&Lesio w weekend nie miała czasu, ale zorganizuje dostawę gazu jakoś teraz. Na gaz wystarczy, jak nic nie podrożało to 45-50 zl powinno kosztować.

Aaa.. opłata za śmieci, no tak, do maja włączenie opłacone były. Oj, leci ten czas.

Lilka105 - jeśli mogłabyś, byłoby cudownie. :-) Czwartek, piątek myślałam by zamówić.

Wpłynęły pieniążki od asikowska - dziękujemy. :)

Posted
O 12.04.2016 o 14:21, tobciu napisał:

ranias, jeszcze 15 zł zostało z tamtych poprzednich 50 zl. Teraz powinien mieć 30 zl z drobiazgiem (z numerem było 5 zl) i podobno te pieniądze mają nie przepadać. :)

To może poczekamy, aż zużyje trochę ? Bo On nie ma do kogo dzwonić. Wczoraj mówi do mnie - chciałem zadzwonić do pani Izy (do mnie czyli), ale może głowę bym zawracał.

podeślijcie mi nr konta, wpłacę coś i niekoniecznie musi to być na telefon

Posted
O 16.05.2016 o 13:43, Aga76 napisał:

Tobciu, poleciały pieniążki na śmieci ;)

Dziękuję, doleciały. :) Przelew do Gminy zrobiłam. Przelew.

Dam znać jutro Panu, że ma opłacone do sierpnia. I że od Lilka105 przyjedzie karma dla Reksa. :)

Posted
O 16.05.2016 o 15:21, ranias napisał:

podeślijcie mi nr konta, wpłacę coś i niekoniecznie musi to być na telefon

Dziękuję. Zaraz prześlę. 

Wpłynęły pieniądze od b-b , KrystynaS i Aga76 - dzięki Dziewczyny w imieniu Pana Maraina i Reksa.

Posted
O 18.05.2016 o 07:55, Aga76 napisał:

Tobciu jesteś niezawodna, działasz jak błyskawica ! :)

Wyjeżdżałam w środę, to chciałam co trzeba załatwić przed wyjazdem. :)

Aga76 - wplynęły pieniądze - dzięki wielkie. :)

**

Tosia&Lesio zamówiła gaz panu w czwartek (19/05). Paragon (gazownik tradycyjnie ma paragony na podorędziu, stąd różne daty)

Posted

Zadzwonił właśnie Pan Marian podziękować za karmę+puszki dla Reksa (Lilka105 - na Twe ręce przekazuję podziękowania :) ) i za gaz.

Serdecznie dziękował. Cieszył się z pogody, pytał co u mnie, jak zdrowie. cieszy się, że czereśnia dojrzewa i że w czerwcu może już będą owoce, jeśli szpaki się nie dobiorą. Pozdrowienia dla Was od Pana.