rafaljarosz Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 zamierzam otoworzyc takie krmatorium wraz z cmentarzem co o tym muslicie czego byscie oczekiwali od takiej placówki? Quote
taks Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 myślę ,że krematorium było by lepszym pomysłem;) Quote
Tessi&Tola Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 Ja nie skorzystam (pochowam moje psy we własnym ogrodzie), ale rozmawiałam ostatnio z właścicielem berneńczyka i on zamierza swojego psa pochować na cmentarzu. Czy skremować to nie wiem. Jakiś popyt zapewne będzie... ludzie mają coraz więcej pieniędzy do wydania na swoich pupili. Quote
xxxx52 Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 Krematotum jest bardzo dobrym rozwiazaniem,zeby psow nie musialy po smierci traktowane byc jak jak odpady z gabinetow wet u weterynarzyi trafiac do utylizacji.Na czym polega utylizacja to wiem stad zadnego zmarlego psa nigdy przenigdy bym nie dala do tzw.utylizacji Krematorum moze dzialac na zasadnie spalania zwlok pojedynczo lub zbiorowo.na terenie krematorow sa tzw."laczki kwiatowe",na ktorych na zyczenie opiekuna zmarlego pieska , rozsypuje sie popiol ze spalonego pieska ,albo mozna otrzymac pieska w urnie z drewna ,metalu (wtedy mozna ja zakopac w ziemi)albo z ceramiki i postwic w pokoju na polce i miec swojego ukochanego pieska w domu. Sa krematoria np.w Holandi co oprocz krematoriow, na zyczenie mogo prochy pieska rozsypac na morzu w obecnosci lub bez opiekunow zmarlego czworpoonoga. Z tego co wiem znane mnie krematoria nie maja cmentarzy na swoim terenie tylko laczki ,a cmentarze sa osobno utworzone. ja uwazam ,ze krematoria sa lepszym rozwiazaniem ,gdyz miejsce cmentarne jest tez na ograniczony czas i nalezy co pewien czas przedluzac. Quote
rafaljarosz Posted February 7, 2013 Author Posted February 7, 2013 rozumiem ci po czesci gdyz wtedy pupil bedzie blisko ale zdrugiej strony lepiej zeby nie wydal cie sasiad bo za ta sa mandaty;/ Quote
rafaljarosz Posted February 7, 2013 Author Posted February 7, 2013 wszysko idzie ku dobremu mam juz pozwolenia a takze zamowiony piec budynek juz powstaje gdy wszystko bedzie gotowe na pewno oglosze sie na stronie ps bedzie to pierwsze profesionalne kremtorium dla zwierzat w polsce oczywiscie z cmentarzem nie bedzie to oczywiscie piec do utylizacji tylko kremacji urny rowniez bedz u nas dostepne Quote
pa-ttti Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 Ja również nie skorzystałabym z cmentarza, wolę ogród pod domem, ewentualnie do jakiegoś lasu bym pojechała... ale krematorium to bardzo dobry pomysł. Jesli nie chowałabym psa to właśnie z czegoś takiego mogłabym skorzystać. Quote
Tessi&Tola Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 rafaljarosz napisał(a):rozumiem ci po czesci gdyz wtedy pupil bedzie blisko ale zdrugiej strony lepiej zeby nie wydal cie sasiad bo za ta sa mandaty;/ dziękuję za ostrzeżenie, mimo wszystko krematorium w moim wypadku odpada:shake: Quote
xxxx52 Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 (edited) rafaljarosz napisał(a):wszysko idzie ku dobremu mam juz pozwolenia a takze zamowiony piec budynek juz powstaje gdy wszystko bedzie gotowe na pewno oglosze sie na stronie ps bedzie to pierwsze profesionalne kremtorium dla zwierzat w polsce oczywiscie z cmentarzem nie bedzie to oczywiscie piec do utylizacji tylko kremacji urny rowniez bedz u nas dostepne widziales piec do utylizacji i na czym polega? Edited February 7, 2013 by xxxx52 Quote
Tessi&Tola Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 xxxx52 napisał(a):piesc do utylizacji myślę, że to własność Chucka:boom: Quote
xxxx52 Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 rafaljarosz napisał(a):rozumiem ci po czesci gdyz wtedy pupil bedzie blisko ale zdrugiej strony lepiej zeby nie wydal cie sasiad bo za ta sa mandaty;/ nie wolno zakopywac zadnych martwych zwierzat na swoich dzialkach ,gdyz zachodzi obawa przed dostaniem sie do wod gruntowych roznych bakteri ,wirusow,czy chorob pozwierzecych.Mozna pochowac w ogrodzie urne metalowa zawierajaca prochy psa(ocynkowana blacha) Quote
rafaljarosz Posted February 7, 2013 Author Posted February 7, 2013 o tym mowie ze sa mandaty za to w malych miescowosciach jakos sobie z tym radza bo jest duzo miejsc gdzie mozna zwierze zakopac natomiast w miastach maja juz z tym problemy. myslac o krematorium przeanalizowalem wszytskie prawa wiec jest mi to temat znany. Quote
rafaljarosz Posted February 7, 2013 Author Posted February 7, 2013 tak widziałem piec jest dosc duzy z z niewielkim wlazem zprzez ktory wklada sie zwierzata oczywiscie od góry podobny piec ma pan posiadajacy samozwancze "krematorium" (gdyz jest to utylizacja w zwyklym baraku) dla zwierzat pod wrocławiem jego piec zostal wlasnie wyyprodukowany do utylizacji padnietych zwierzat gdy panowała choroba wsciekłych krów. nie mowie ze jest to jakis fatalny sprzet ale jednak do utylizacji a nie krmacji prosty w konstrukcji jak budowa cepa Quote
Recommended Posts