Gamba Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 Gdy ciężka ręka tak często spadała na grzbiet, nie pozostawało jej nic innego jak drżenie ciała, każdy mięsień drżał, a malutkie ciałko usilnie starało się być niewidoczne! Wierzyło, że ów niewidoczność sprawi, że ból zniknie, przestanie boleć dusza...dusza bitego psa! Ona w życiu zaznała niewiele dobrego, doskonale zna zapach alkoholu, smak samotności i uczucie wszechobecnej pustki! Zapewne widziała go, gdy zbliżał się do domu, szedł chwiejnym krokiem, pachniał nieprzyjemnie! Być może już czuła co się wydarzy, może lęk przeszył jej ciało, może siedziała cicho i starała się być niewidoczna, może... Dostała lanie, jednak małe waleczne ciałko tym razem odgryzło się za wszystkie okrucieństwa! Złapała Pana za rękę, a ten w chwili wzburzenia wyrzucił ją z domu! Została sama... Malina (takie imię posiada ) jest jednym z niewielu brzeskich psów, których historia jest znana! Malinę znalazła moja koleżanka w chwili, gdy wyrzucił ją właściciel !Niestety nie mogła jej zatrzymać i zadzwoniła do brzeskiego przytuliska, że znalazła psa! Owa koleżanka jest sąsiadką tego pana i widziała już wiele razy jakie Malina miała życie! Suczkę znalazła w przeddzień swojego wyjazdu za granicę i uznała, że lepiej będzie jej w przytulisku! Jest tam do tej pory, a właściciel jej nie odebrał pomimo wielu ogłoszeń! Malinka jest w przytulisku do tej pory a to już ponad rok! Teraz koleżanka wróciła i Malina o dziwo ją rozpoznała! Jest małą suczką o brązowej króciutkiej sierści! Ma około 4 latka i jest słodka. Żywa i pocieszna jednak nie do końca ufa mężczyznom, po bliższym poznaniu i zaufaniu wszystko jest ok.! Malina ma jeszcze jedną cechę, która ją wyróżnia od pozostałych suk w jej kojcu! Strasznie skoczna, sprytna i inteligentna! Siatki i ogrodzenia nie stanowią dla niej żadnego problemu, ciągle wychodzi na wycieczki i w odwiedziny do pozostałych psów! Zawsze wraca. Oto Malina : Quote
Gamba Posted April 12, 2007 Author Posted April 12, 2007 Dziś sam widzialem jak Malina lazi po plotach :cool1: Wspina sie i idzie po siatce...skubana:cool1: Quote
Gamba Posted April 13, 2007 Author Posted April 13, 2007 Nikt cię Malinko nie odwiedził nawet :shake: .Cóz...ale się nie poddajemy! Wskakuj na pierwszą! Quote
dusje Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 Jak to nikt? A ja???:lol: Malina do malinowego domku hop Quote
Gamba Posted April 16, 2007 Author Posted April 16, 2007 dusje napisał(a):Jak to nikt? A ja???:lol: Malina do malinowego domku hop No to w takim razie zwracam honor ;) Ciekawe czy ten malinowy domek dla Malinki juz jest blisko czy jeszcze w oddali ? Quote
Gamba Posted April 24, 2007 Author Posted April 24, 2007 Suki w przytulisku zajmują taki jakby garaż,jest duży i z powodzeniem mieszczą się tam budu i jest jeszcze dużo miejsca!Napisałem to,ponieważ jedną z tych bud,na łańcuchu zajeła Malina!Wszystko to z powodu jej ucieczek i włoczenia się po całym brzeskim ZHK!Malina straciła resztki wolności,które miała żyjąc w przytulisku :( Quote
Gamba Posted May 5, 2007 Author Posted May 5, 2007 Czy nikt nie dostrzegł piękna malutkiej Malinki? :loveu: Taka świetna suńka, taki mieszaniec pinczerka dlaej jest bezdomny :-( Quote
Elkisz Posted May 6, 2007 Posted May 6, 2007 Malinko.Sliczna Malinko- Hopaj na pierwsza strone!!! Quote
malagos Posted May 6, 2007 Posted May 6, 2007 Wierzę, ze imię Malinka przyniesie jej szczęście! Quote
Gamba Posted May 20, 2007 Author Posted May 20, 2007 Tyle czasu nikt nie zajrzał do Malinki, włącznie ze mną :oops: Malinka z boksu przeniosła się do budy na zewnątrz :roll: malagos napisał(a):Wierzę, ze imię Malinka przyniesie jej szczęście! Oby malagos,oby :roll: Quote
Gamba Posted May 27, 2007 Author Posted May 27, 2007 U Malinki bez zmian!Była dziewczyna dziś na spacerku i troszkę pobiegała sobie z moja koleżanką :cool1: Zmęczoną ale i szczęsliwą odprowadziliśmy do jej budy!Jednak za chwilę myk i Malina juz był przy nas, tańcząc w kółko :cool1: !Wyslizgneła się z obroży, przeskoczyła kraty boksu.Jej to chyba nic nie zatrzyma jak postanowi ,że nie ma ochoty siedzieć sama! Jutro wstawię zdjęcia ;) Quote
Gamba Posted May 31, 2007 Author Posted May 31, 2007 Zdjęcia wstawię jak tylko imageshack mi ożyje bo coś z nim nie tak :roll: A tymczasem mała Malinka wskakuje na pierwszą błagając o dom... Quote
figa33 Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 Dlaczego ci pijacy są bezwzględni , biją ludzi , zwierzęta i cholera jasna to uchodzi im to bezkarnie:angryy: Z melin wychodzą kalekie psychicznie pieski.Malinko ,życzę Ci dużo szczęścia,Ty jesteś widzę wesoły i fajny psiak! A Twojemu dawnemu "opiekunowi" życzę po chrześcijańsku wszystkiego najgorszego,i żeby go na stare lata też ktoś katował:angryy: Quote
Gamba Posted June 7, 2007 Author Posted June 7, 2007 Malina pokazuje się wszystkim na pierwszej stronie! Quote
Gamba Posted June 9, 2007 Author Posted June 9, 2007 Gamba napisał(a):Malina pokazuje się wszystkim na pierwszej stronie! I raz jeszcze! Quote
Gamba Posted June 13, 2007 Author Posted June 13, 2007 Malinka znów została przypięta do budy na zewnątrz!Raz jest we wnątrz, raz na zewnątrz! Dlaczego ? Nie mam zielonego pojęcia :shake: Na spacerku była, troszkę pobiegała, na smyczy,bo na smyczy ale zawsze to troszkę ruchu!A Malince się niestety tyje :shake: . Quote
Gamba Posted June 18, 2007 Author Posted June 18, 2007 Przykro mi, że nikt nie interesuje się małą Malinką :placz: Wszystko u niej gra, no prawie wszystko... tego domu wciąż nie widać !:-( Quote
Gamba Posted June 26, 2007 Author Posted June 26, 2007 Malinka wypatruje swojego domu!Siedzi i patrzy w dal z dachu swojej budy !:roll: Quote
Gamba Posted July 3, 2007 Author Posted July 3, 2007 Nikt nawet nie podniesie Malinki na pierwszą stronę !Hop po domek ! Quote
makacja Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 taka maleńka ślicznotka, należy jej sie kochany domek ... Może ktoś jednak pokocha Malinke? Quote
Recommended Posts