Lobaria Posted February 10, 2013 Posted February 10, 2013 Maksiu wysłany / zdjęcia i opis / do pani, która szuka psiaka. Dom sprawdzony, pod Lublińcem. Quote
monika55 Posted February 10, 2013 Author Posted February 10, 2013 Lobaria, wielkie dzięki. Może sie uda. Maksiu dziś wygłaskany, a on to lubi,oj lubi. Brzusio brudne pokazał. Naprawdę to kochany maluch. Quote
ZUZA1 Posted February 11, 2013 Posted February 11, 2013 Uda się, uda, musi się udać ! Hop w górę Maksiku:laugh2_2: Quote
Lobaria Posted February 11, 2013 Posted February 11, 2013 Pani dostała parę propozycji, a szukała psiaka takiego w typie Maksia, czekamy... Quote
monika55 Posted February 12, 2013 Author Posted February 12, 2013 Ja wiem że trzeba cierpliwości ale jak się go widzi tulącego się to serce boli. Quote
izek77 Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 Maksymilianie byku nasz hopsaj na górę Quote
Lobaria Posted February 13, 2013 Posted February 13, 2013 Tak napisała o ewentualnym domku w Lubllińcu wizytatorka : Pani ma już w domu 14-letnią staruszkę, która nie słyszy oraz 2 koty. I straaasznie jest zakochana w tym swoim psiaku, ma jednak zasadę że piesek nie może wchodzić na tapczan i łóżko...ma za to swoje duże legowisko w salonie. Do jedzenia Pani podaje gotowane mięso i karmę. Dom jest "wypasiony" i dokładnie ogrodzony. Ale, na co zwróciłam uwagę, oprócz niemożności spania w łóżku (a wiem, że na to zwracałyście uwagę w postach wyżej), to to, że Pani się jeszcze waha... Bo ma podejście takie, że "Spajki jest bezpieczny i ktoś się nim opiekuje i czy nie lepiej byłoby uratować pieska, który może nie przetrwać zimy w schronisku"... Wspomniała też, że sama nie mogła by sobie pozwolić na odbiór pieska. Wyjaśnię, że to była wizyta dla Spajkiego, który jest w dt. Pani dziś do mnie dzwoniła o Maksia z pytaniem w jakim jest mieście i prośbą o telefon do osoby odpowiedzialnej za Maksia, gdyby się na Niego zdecydowała. Quote
monika55 Posted February 13, 2013 Author Posted February 13, 2013 Lobaria , kontakt mam w podpisie 507176898 Quote
Lobaria Posted February 13, 2013 Posted February 13, 2013 No więc tak - Pani waha się między dwoma psiakami - Maksiem i sunią z Suwałk. Tak chyba bardziej trzymam kciuki za Maksia, bo sunia jest bardzo adopcyjna i znajdzie domek, a Maksiu z tym oczkiem... Moniko, podałam Pani Twój telefon. Quote
monika55 Posted February 13, 2013 Author Posted February 13, 2013 Przed chwilą rozmawiałam z pania. Wybrała Maksia. To teraz szukam transportu i na transport. Quote
Lobaria Posted February 13, 2013 Posted February 13, 2013 [quote name='monika55']Przed chwilą rozmawiałam z pania. Wybrała Maksia. To teraz szukam transportu i na transport. hurraaaaaa :multi: A Pani da radę leczyć Maksia? Jest świadoma jego stanu ? Quote
shanti Posted February 13, 2013 Posted February 13, 2013 Jak Monika coś uzgadnia to dogłębnie i szczegółowo :evil_lol: Quote
Lobaria Posted February 13, 2013 Posted February 13, 2013 To szukamy transportu pod Kluczbork !!! Quote
monika55 Posted February 13, 2013 Author Posted February 13, 2013 Link https://www.facebook.com/events/450700558334387/?context=create Quote
Lobaria Posted February 13, 2013 Posted February 13, 2013 Cioteczki, jeśli trafiłby się transport np. z Katowic, to czy z Jastrzębia dałybyście radę podrzucić Maksia ? Quote
Dulska Posted February 13, 2013 Posted February 13, 2013 Właśnie wróciłam z lecznicy dr Garncarza, z konsultacji z dr Warzechą. Ze zdjęć nie wynika, czy to chore oczko jest powiększone, a to ważne. Hipotezy są dwie: 1) jaskra - aby wykluczyć/potwierdzić wet. sprawdza powiększenie gałki i (palpacyjnie) ciśnienie w gałce ocznej, lub 2) zapalenie błony naczyniowej (niskie ciśnienie w oku). Niestety, bez dalszych badań nic nie można zalecić, ponieważ stosowane w obu przypadkach leki wzajemnie się wykluczają. Pani doktor była bardzo życzliwa, odmówiła przyjęcia zapłaty za konsultację i obiecała, że jeśli będą dokładniejsze zdjęcia, to mogę się zgłosić jeszcze raz. Quote
Lobaria Posted February 13, 2013 Posted February 13, 2013 [quote name='Dulska']Właśnie wróciłam z lecznicy dr Garncarza, z konsultacji z dr Warzechą. Ze zdjęć nie wynika, czy to chore oczko jest powiększone, a to ważne. Hipotezy są dwie: 1) jaskra - aby wykluczyć/potwierdzić wet. sprawdza powiększenie gałki i (palpacyjnie) ciśnienie w gałce ocznej, lub 2) zapalenie błony naczyniowej (niskie ciśnienie w oku). Niestety, bez dalszych badań nic nie można zalecić, ponieważ stosowane w obu przypadkach leki wzajemnie się wykluczają. Pani doktor była bardzo życzliwa, odmówiła przyjęcia zapłaty za konsultację i obiecała, że jeśli będą dokładniejsze zdjęcia, to mogę się zgłosić jeszcze raz. Dziękujemy. A dacie radę zrobić Maksiowi te zdjęcia przed wyjazdem do domku? Na transportowym znalazłam coś takiego Szukamy piesków/kotów itp. na transport łączony z lubelszczyzny przez Kraków do Boagtyni i w drodze powrotnej a także powiedzmy z małopolskiego do Torunia lub okolic i z Torunia na lubelszczyznę i podkarpacie - za dużo punktów do pisania :smile: Proszę o kontakt - 502 186 117 lub frytaikokos@gmail.com Quote
Lobaria Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 Dziewczyny, czy coś ruszyło z transportem? Patrycja może pomóc, pisała na fb... Quote
Lobaria Posted February 15, 2013 Posted February 15, 2013 Puk, puk, jest tu ktoś? Jak z transportem? Quote
monika55 Posted February 16, 2013 Author Posted February 16, 2013 Juz jestem. Jest transport, są pieniądze, tylko nie ma kto jechać z psiakiem. Ja jestem chora, mam problem z ruszeniem się z domu. Rozmawiałam z panią. Czeka na Maksia. Nie wiem co będzie. Może jak się zbiorę na nogi to pojadę sama. Dulska, dziękuję za Maksia. Nie wiem czy ktoś pamiętał o zdjęciach, ja nie mogłam być w schronisku. Quote
Recommended Posts