Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak napisała o ewentualnym domku w Lubllińcu wizytatorka :

Pani ma już w domu 14-letnią staruszkę, która nie słyszy oraz 2 koty. I straaasznie jest zakochana w tym swoim psiaku, ma jednak zasadę że piesek nie może wchodzić na tapczan i łóżko...ma za to swoje duże legowisko w salonie.
Do jedzenia Pani podaje gotowane mięso i karmę. Dom jest "wypasiony" i dokładnie ogrodzony. Ale, na co zwróciłam uwagę, oprócz niemożności spania w łóżku (a wiem, że na to zwracałyście uwagę w postach wyżej), to to, że Pani się jeszcze waha... Bo ma podejście takie, że "Spajki jest bezpieczny i ktoś się nim opiekuje i czy nie lepiej byłoby uratować pieska, który może nie przetrwać zimy w schronisku"... Wspomniała też, że sama nie mogła by sobie pozwolić na odbiór pieska.

Wyjaśnię, że to była wizyta dla Spajkiego, który jest w dt.
Pani dziś do mnie dzwoniła o Maksia z pytaniem w jakim jest mieście i prośbą o telefon do osoby odpowiedzialnej za Maksia, gdyby się na Niego zdecydowała.

Posted

No więc tak - Pani waha się między dwoma psiakami - Maksiem i sunią z Suwałk. Tak chyba bardziej trzymam kciuki za Maksia, bo sunia jest bardzo adopcyjna i znajdzie domek, a Maksiu z tym oczkiem...

Moniko, podałam Pani Twój telefon.

Posted

[quote name='monika55']Przed chwilą rozmawiałam z pania. Wybrała Maksia. To teraz szukam transportu i na transport.

hurraaaaaa :multi:

A Pani da radę leczyć Maksia? Jest świadoma jego stanu ?

Posted

Właśnie wróciłam z lecznicy dr Garncarza, z konsultacji z dr Warzechą.
Ze zdjęć nie wynika, czy to chore oczko jest powiększone, a to ważne.
Hipotezy są dwie: 1) jaskra - aby wykluczyć/potwierdzić wet. sprawdza powiększenie gałki i (palpacyjnie) ciśnienie w gałce ocznej, lub 2) zapalenie błony naczyniowej (niskie ciśnienie w oku).
Niestety, bez dalszych badań nic nie można zalecić, ponieważ stosowane w obu przypadkach leki wzajemnie się wykluczają.
Pani doktor była bardzo życzliwa, odmówiła przyjęcia zapłaty za konsultację i obiecała, że jeśli będą dokładniejsze zdjęcia, to mogę się zgłosić jeszcze raz.

Posted

[quote name='Dulska']Właśnie wróciłam z lecznicy dr Garncarza, z konsultacji z dr Warzechą.
Ze zdjęć nie wynika, czy to chore oczko jest powiększone, a to ważne.
Hipotezy są dwie: 1) jaskra - aby wykluczyć/potwierdzić wet. sprawdza powiększenie gałki i (palpacyjnie) ciśnienie w gałce ocznej, lub 2) zapalenie błony naczyniowej (niskie ciśnienie w oku).
Niestety, bez dalszych badań nic nie można zalecić, ponieważ stosowane w obu przypadkach leki wzajemnie się wykluczają.
Pani doktor była bardzo życzliwa, odmówiła przyjęcia zapłaty za konsultację i obiecała, że jeśli będą dokładniejsze zdjęcia, to mogę się zgłosić jeszcze raz.

Dziękujemy. A dacie radę zrobić Maksiowi te zdjęcia przed wyjazdem do domku?

Na transportowym znalazłam coś takiego

Szukamy piesków/kotów itp. na transport łączony z lubelszczyzny przez Kraków do Boagtyni i w drodze powrotnej a także powiedzmy z małopolskiego do Torunia lub okolic i z Torunia na lubelszczyznę i podkarpacie - za dużo punktów do pisania :smile:
Proszę o kontakt - 502 186 117 lub frytaikokos@gmail.com

Posted

Juz jestem. Jest transport, są pieniądze, tylko nie ma kto jechać z psiakiem. Ja jestem chora, mam problem z ruszeniem się z domu. Rozmawiałam z panią. Czeka na Maksia. Nie wiem co będzie. Może jak się zbiorę na nogi to pojadę sama.

Dulska, dziękuję za Maksia. Nie wiem czy ktoś pamiętał o zdjęciach, ja nie mogłam być w schronisku.