Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tekla to suczka - średniej wielkości mieszaniec owczarka. Ma ok 6 lat, w schronisku od 12 września 2006.
Sunia jest bardzo spokojna, w boksie razem z innym owczarkiem (Ludwikiem).
Niestety jest bardzo chuda - niby zjada wszystko, jest odrobaczona a jednak cały czas widać tylko kości:-(
W karcie schroniskowej jest też napisane, że jest ślepa...ale jak dla mnie to na razie słabo widzi , bo zachowuje sie w miarę normalnie -choć na pewno nie widzi nic z dalszej odległosci...
Bardzo lubi być głaskana, tak długo czeka na dom-pomóżcie!!!!

W piatek zostaną zrobione nowe zdjęcia....

• Replies 60
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tez sie zastanawiam czy nie jest chora...niestety badań nie było i raczej nie ma się co spodziewać ze schron zrobi.
Ale miałam tez tak bardzo wychudzona dobermankę w schronie. W domu doszła do siebie po 2 miesiącach......
Trudno mi na prawdę powiedzieć co może z nią być....do puki je to dobrze ale jak przestanie to ja pewnie uśpią:(:(

Posted

Do miski dopycha sie bez problemu-dostaje duże porcje-bo sama przy jej karmieniu byłam. Do jedzenia kasza z mięsem.....
Co do zrzutki-jak najbardziej, ale z tymczasem problem......I tak zbieram teraz na sterylki, ale moze jakis bazarek dla Tekli zrobie....

Posted

Niestety nie udało sie zrobic zdjęć ani wyjśc z Tekla na spacer-w schronie malowanie boksów i psy na wybiegach były tam gdzie sie idzie do tekli.....w przyszłym tyg mam nadzieje,że juz takiego zamieszania nie bedzie.....
A Tekla widzi ale słabo-tylko z bliska....

Posted

Dzis Tekla razem z Ludwikiem biegali sobie cały dzień na wybiegu-tzn Tekla biegała, bo Ludwik nawet nie wyszedł. Fajna z niej sunia-bardzo spokojna i... chuda.....:(Niestety ma na prawde tak marne szanse na domek,że jesli przybedzie troche psów w schronie to ona pierwsza pójdzie do uspienia, bo jest juz tam tak długo :(

• 2 weeks later...