Ania+Milva i Ulver Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 Tekla to suczka - średniej wielkości mieszaniec owczarka. Ma ok 6 lat, w schronisku od 12 września 2006. Sunia jest bardzo spokojna, w boksie razem z innym owczarkiem (Ludwikiem). Niestety jest bardzo chuda - niby zjada wszystko, jest odrobaczona a jednak cały czas widać tylko kości:-( W karcie schroniskowej jest też napisane, że jest ślepa...ale jak dla mnie to na razie słabo widzi , bo zachowuje sie w miarę normalnie -choć na pewno nie widzi nic z dalszej odległosci... Bardzo lubi być głaskana, tak długo czeka na dom-pomóżcie!!!! W piatek zostaną zrobione nowe zdjęcia.... Quote
iwop Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 takie wychudzenie nie jest normalne... trzeba dobrze ja zdiagnozować/ miała robione jakies badania..? Quote
Ania+Milva i Ulver Posted April 11, 2007 Author Posted April 11, 2007 Tez sie zastanawiam czy nie jest chora...niestety badań nie było i raczej nie ma się co spodziewać ze schron zrobi. Ale miałam tez tak bardzo wychudzona dobermankę w schronie. W domu doszła do siebie po 2 miesiącach...... Trudno mi na prawdę powiedzieć co może z nią być....do puki je to dobrze ale jak przestanie to ja pewnie uśpią:(:( Quote
iwop Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 SŁUCHAJ ANIA A MOŻE ZROBIC ZRZUTKE TUTAJ NA BADANIA ? przynjamniej bedzie wiadomoc co jej jest. I SZUKAC TYMCZASU! KONIECZNIE1 Quote
malagos Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 Może do miski się nie moze dopchać? Albo karmią byle czym i nie chce jesć? Quote
Ania+Milva i Ulver Posted April 11, 2007 Author Posted April 11, 2007 Do miski dopycha sie bez problemu-dostaje duże porcje-bo sama przy jej karmieniu byłam. Do jedzenia kasza z mięsem..... Co do zrzutki-jak najbardziej, ale z tymczasem problem......I tak zbieram teraz na sterylki, ale moze jakis bazarek dla Tekli zrobie.... Quote
Ania+Milva i Ulver Posted April 12, 2007 Author Posted April 12, 2007 Pewnie,ze by sie przydał.Ale przy tej masie potrzebujacych psów nie wierze w to ,ze sie znajdzie......osoby które znam na pewno nie wezma bo same maja po 2 i 3 psy. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted April 13, 2007 Author Posted April 13, 2007 Niestety nie udało sie zrobic zdjęć ani wyjśc z Tekla na spacer-w schronie malowanie boksów i psy na wybiegach były tam gdzie sie idzie do tekli.....w przyszłym tyg mam nadzieje,że juz takiego zamieszania nie bedzie..... A Tekla widzi ale słabo-tylko z bliska.... Quote
Paola06 Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 Dobrze że świeci sloneczko-przynajmniej nie jest Tekli zimno-to taka chudzinka:placz::placz:: Quote
Ania+Milva i Ulver Posted April 20, 2007 Author Posted April 20, 2007 Sa nowe zdjęcia Tekli....niedługo może uda sie wrzucić:) U suni bez zmian -nadal czeka. Jest strasznie chuda cały czas....niedługo jeszcze raz ja odrobaczymy -zobaczymy moze cos pomoże. Quote
dariaopole Posted April 21, 2007 Posted April 21, 2007 Wierze że Tekla to wspaniała psinka, bo w Brodnicy same takie cuda !!! Do góry mała !! Quote
Ania+Milva i Ulver Posted April 24, 2007 Author Posted April 24, 2007 Dzis Tekla razem z Ludwikiem biegali sobie cały dzień na wybiegu-tzn Tekla biegała, bo Ludwik nawet nie wyszedł. Fajna z niej sunia-bardzo spokojna i... chuda.....:(Niestety ma na prawde tak marne szanse na domek,że jesli przybedzie troche psów w schronie to ona pierwsza pójdzie do uspienia, bo jest juz tam tak długo :( Quote
dariaopole Posted April 25, 2007 Posted April 25, 2007 :-(:-(:-( smutne to strasznie :shake::shake::shake: Quote
dariaopole Posted May 3, 2007 Posted May 3, 2007 Tekla słonko y moje, ile musisz jeszce czekać na jakiegoś dobrego człowieka ??? Nie zasłużyłaś sobie na taki los..........:shake: Quote
Ania+Milva i Ulver Posted May 8, 2007 Author Posted May 8, 2007 Teklunia została przeniesiona do innego boksu......w sumie to nie wiem czemu. Mamy nowe zdjatka, ale to wieczorem. Nadal jest strasznie chuda. To bardzo spokojny pies, który za chrupkami pójdzie wszędzie:) Quote
dariaopole Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 piękniutka ta Tekla, tak cudownie jej uszka sterczą !! Quote
Ania+Milva i Ulver Posted May 10, 2007 Author Posted May 10, 2007 Tekla biedulka czeka.....jak nas widzi to podchodzi do krat-wie ,ze zostanie wypuszczona:) Niestety sunie ma bardzo małe szanse na adopcje...nie wiem jak to przeskoczyć. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted May 12, 2007 Author Posted May 12, 2007 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=195065026 Wystawiłam Tekle na allegro w miejsce Ludwika...niestety nie umiem tego robic tak jak Yona:) Quote
dariaopole Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 Ahhh Aniu nie bądź taka skromna :loveu:aukcja bardzo dobra!! Tekla do góry !! Quote
Recommended Posts