Jump to content
Dogomania

Bongo łagodny 4 letni psiak w typie astka już w SWOIM DOMKU !!!!!!!

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

sama bym se chętnie powyła :-(:-(:-(

Atos musiał u mnie zostać, tak jak się zawsze cieszyłam z jego wizyt (to prawdziwy arystokrata, choć nie wygląda) tak teraz normalnie nie mogę na niego patrzeć!:roll:
gdy byłam w sklepie pokupować żarełko dla niego i przechodziłam przez dział z karmami, to aż mi się łezka zakręciła na myśl o Bongo, że to jemu miałam kaszki, ryże i mięsko gotować :-( a krowa wsuwa kilo mięsa dziennie!!!

przypominam się o konto dla Bonga, to się dorzucę z tym co miałam dla niego zarezerwowane
i proszę szybko, bo po zrobieniu przelewu pójdę się wieszać z rozpaczy:grab:

Posted

Raczyna napisał(a):
sama bym se chętnie powyła :-(:-(:-(

Atos musiał u mnie zostać, tak jak się zawsze cieszyłam z jego wizyt (to prawdziwy arystokrata, choć nie wygląda) tak teraz normalnie nie mogę na niego patrzeć!:roll:
gdy byłam w sklepie pokupować żarełko dla niego i przechodziłam przez dział z karmami, to aż mi się łezka zakręciła na myśl o Bongo, że to jemu miałam kaszki, ryże i mięsko gotować :-( a krowa wsuwa kilo mięsa dziennie!!!

przypominam się o konto dla Bonga, to się dorzucę z tym co miałam dla niego zarezerwowane
i proszę szybko, bo po zrobieniu przelewu pójdę się wieszać z rozpaczy:grab:

Nie martw się Mgda:), widocznie tak miało być. Najważniejsze, że nie wylądował w schronisku, a Atos też teraz potrzebuje Ciebie:):)

A Bongo, nie wyje - on śpiewa:)
Agunia, nie wiesz czemu nie zrobiłysmy żadnych zdjęć? Aparat miałam w torebce:(

Posted

Mysza2 napisał(a):
Nie martw się Mgda:), widocznie tak miało być. Najważniejsze, że nie wylądował w schronisku, a Atos też teraz potrzebuje Ciebie:):)

A Bongo, nie wyje - on śpiewa:)
Agunia, nie wiesz czemu nie zrobiłysmy żadnych zdjęć? Aparat miałam w torebce:(

Elunia widzisz gapy z nas straszne :shake: a mógł mieć takie ładne zdjęcia ze spacerku;)
Magda nie martw się Atosek teraz bardziej Cię potrzebuje;)

Czy Wam też tak Dogo muli....:angryy:

Posted

Mysza2 napisał(a):
muli jak diabli, ja przy bazarku dłubię i mnie trafia pomału

Elunia nie denerwuj się :no-no-no::no-no-no::no-no-no: bo jak Cię trafi to co ja bez Ciebie zrobię:placz::placz::placz:
Mnie już lepiej chodzi ufff :bigcool:

Posted

MALWA napisał(a):
Dobrze, że Bongo juz bezpieczny.

Tak ;) ciekawe jak minęła nocka i jak się sprawuje nasz chłopak:lol:

sonia1974 napisał(a):
dziękuję za zaproszenie niestety finansowo nie pomogę :shake: pies piękny

Oczywiście rozumiemy ;) zostań z nami u Bonga:lol:

Posted

Dostałam odpowiedź z tego ogłoszenia. Rzeczywiscie to by był domek fantastyczny dla Bongo tylko :

"Przykro mi niestety nie jestem zainteresowana tym pieskiem ponieważ mam 2 inne psy (w tym szczeniaka alaskan malamuta, który raczej nie dawał by mu spokoju, ponieważ ciągle chce się bawić a obawiam się że pies w tym wieku raczej nie podzielałby tej ochoty).

Pieska rasy amstaff szukam dlatego że już miałam takiego i niestety umarł w wieku 7 miesięcy.
Razem z rodziną zadecydowaliśmy że jeśli znajdzie się bardzo podobny i młody (do roku), wtedy zdecydujemy się na trzeciego psa.
Ponieważ mamy też inne zwierzęta (3 koty i kilka kur) nie chcemy aby któremuś z nich stała się krzywda. A pies 4 letni nie przyzwyczajony do innych zwierząt mógłby być dla nich zagrożeniem.

Serdecznie dziękuję za informację, i mam nadzieję że Bongo znajdzie kochający dom, w którym nie zabraknie mu miłości i zrozumienia."

Jest to osoba anonimowa więc moge wkleić odpowiedź, tym bardziej że jest rzeczowa i logiczna.

Posted

mdk8 napisał(a):
wysłałam dzisiaj 10,- za luty . Tyle będzie stałej , niestety więcej już nie dam rady:-(.

Już doleciało:) Bardzo dziękujemy :loveu::loveu:

andegawenka napisał(a):
Dostałam odpowiedź z tego ogłoszenia. Jest to osoba anonimowa więc moge wkleić odpowiedź, tym bardziej że jest rzeczowa i logiczna.

Szkoda, ja tam wczoraj dzwoniłam pod nr z ogłoszenia ale nikt nie odebrał.

Miałam dzisiaj telefon w sprawie Bongo.
Pan z Sosnowca z bliźniakami w wieku 1 roku :placz::placz:
Ich astka odeszła i chcą następnego psa tej rasy.
Opowiedziałam to co wiemy o Bongo.
Nie ukrywam że nie jestem dobrze nastawiona do adopcji psów po przejściach (i nie tylko) do domów z tak małymi dziećmi.
Ale nie można tak od razu przekreślać (mimo wszystko).
Poprosiłam pana żeby zadzwonił za tydzień, jak Bongo będzie po kastracji i będziemy po tygodniu u Uli mogli coś więcej wiedzieć o jego zachowaniu i charakterze.