Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 365
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[h=5]Kolejna wizyta u weterynarza za nami. Mała dostała 2 zastrzyki. Jest bardzo wrażliwa na ból i niestety one ją bolały, nawet pisnęła. Wydaje mi się, że skóra wygląda lepiej, ale chyba to kwestia przyzwyczajenia. Jutro kolejna wizyta u weta[/h]

Posted

M&S napisał(a):
To odległy termin....nie można było wcześniej umówić?
Wetka stwierdziła, że na razie trzeba obserwować małą i patrzeć jak reaguje na leczenie, a sterylka jest na dalszym planie. Nie można obciązać jej antybiotykami, narkozą, sterylką i operacją oka. I tak ma wyniszczony organizm

Posted

M&S napisał(a):
Skoro tak powiedziała....ciąża też obciąża organizm i to bardzo.
Wiem. W jej stanie to wszystko obciąża organizm

*anusia&ajlu* napisał(a):
byłam na drugim bazarku i też zostawiłam ślad :D
Super :multi:

Posted

Ja jednak nadal obstaję za wcześniejszą sterylką.
Antybiotyk tak bardzo nie obciąża , bez przesady , po sterylce też często sunie go dostają.
A trzymanie ciąży do połowy i dopiero sterylka , to dla mnie jest nieludzkie. Przecież będę maluchy ciągnęły z niej coraz więcej.
Może spróbuj pogadać z wetką jeszcze raz i powołać się na nasze obiekcje.

Posted

Poker napisał(a):
Ja jednak nadal obstaję za wcześniejszą sterylką.
Antybiotyk tak bardzo nie obciąża , bez przesady , po sterylce też często sunie go dostają.
A trzymanie ciąży do połowy i dopiero sterylka , to dla mnie jest nieludzkie. Przecież będę maluchy ciągnęły z niej coraz więcej.
Może spróbuj pogadać z wetką jeszcze raz i powołać się na nasze obiekcje.
Przy jutrzejszej wizycie u weta mnie nie będzie, ale powiem DT żeby na ten temat porozmawiał. Ona ma końcówkę cieczki a przy cieczce nie można sterylizować

Posted

Poker napisał(a):
Jak można w ciąży operować to i w końcówce cieczki tym bardziej.
Mam obawy,żeby nie doszło do sytuacji kiedy mała urodzi maluchy.

Na pewno ona nie urodzi tych szczeniaków. Na pewno na to nie pozwolę! Dwa mioty w tak krótkim czasie to by było dla niej zabójstwo.

Posted

[quote name='Poker']Jak można w ciąży operować to i w końcówce cieczki tym bardziej.
Mam obawy,żeby nie doszło do sytuacji kiedy mała urodzi maluchy.

podczas cieczki nie można operować,chodzi o zaburzenia hormonalne w organiźmie

Posted (edited)

weszlam na watek przypadkiem....,biedna mala....moja buldozka fr wykupiona z pseudo miala cieczke i dolaczylo ropomacicze,nasz wet operowal mimo cieczki ,wczesniej bulwa dostawala zastrzyki zeby "opanowac"sytuacje .... na sterylizacji aborcyjnej sie nie znam-i astka i druga bulwa sa wysterylizowane,nigdy nie mialy szczeniat....pokazuje komu moge malutka na FB...

Edited by lula2010