Izabela124. Posted February 5, 2013 Author Posted February 5, 2013 b-b napisał(a):Trafiłam do małej z bazarku Poker. Za jakiś czas postaram się dla niej coś zrobić bo z $ u mnie krucho:/Bazarki również są bardzo mile widziane :) Quote
Izabela124. Posted February 6, 2013 Author Posted February 6, 2013 M&S napisał(a):Dzień dobry. jeszcze wpadnę.Witamy z rana :) O 11 idziemy z suczką do weterynarza na kolejne zastrzyki Quote
Izabela124. Posted February 6, 2013 Author Posted February 6, 2013 M&S napisał(a):To napisz po powrocie, co i jak.Oczywiście zdam relacje :) Quote
Izabela124. Posted February 6, 2013 Author Posted February 6, 2013 [h=5]Kolejna wizyta u weterynarza za nami. Mała dostała 2 zastrzyki. Jest bardzo wrażliwa na ból i niestety one ją bolały, nawet pisnęła. Wydaje mi się, że skóra wygląda lepiej, ale chyba to kwestia przyzwyczajenia. Jutro kolejna wizyta u weta[/h] Quote
M&S Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 Biedna łysolka. Ale czasami musi boleć, żeby było lepiej. Quote
Izabela124. Posted February 6, 2013 Author Posted February 6, 2013 (edited) [quote name='M&S']Biedna łysolka. Ale czasami musi boleć, żeby było lepiej.Tak, to prawda :) Serdecznie zapraszam na kolejny bazarek dla suczki, są tam akcesoria dla psów i torebki damskie: http://www.dogomania.pl/forum/threads/239626-Akcesoria-dla-psów-oraz-torebki-damskie-na-grzywaczkę-Nejsi-do-17-02-do-godz-21-00?p=20403997#post20403997 Edited February 6, 2013 by Izabela124. Quote
Poker Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 M&S napisał(a):idę popatrzeć;) Też pójdę popatrzeć Na kiedy jest termin sterylki z operacją ? Quote
Izabela124. Posted February 6, 2013 Author Posted February 6, 2013 Poker napisał(a):Też pójdę popatrzeć Na kiedy jest termin sterylki z operacją ? Za ponad 2 tygodnie Quote
M&S Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 To odległy termin....nie można było wcześniej umówić? Quote
Izabela124. Posted February 6, 2013 Author Posted February 6, 2013 M&S napisał(a):To odległy termin....nie można było wcześniej umówić?Wetka stwierdziła, że na razie trzeba obserwować małą i patrzeć jak reaguje na leczenie, a sterylka jest na dalszym planie. Nie można obciązać jej antybiotykami, narkozą, sterylką i operacją oka. I tak ma wyniszczony organizm Quote
M&S Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 Skoro tak powiedziała....ciąża też obciąża organizm i to bardzo. Quote
*anusia&ajlu* Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 byłam na drugim bazarku i też zostawiłam ślad :D Quote
Izabela124. Posted February 6, 2013 Author Posted February 6, 2013 M&S napisał(a):Skoro tak powiedziała....ciąża też obciąża organizm i to bardzo.Wiem. W jej stanie to wszystko obciąża organizm *anusia&ajlu* napisał(a):byłam na drugim bazarku i też zostawiłam ślad :DSuper :multi: Quote
Poker Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 Ja jednak nadal obstaję za wcześniejszą sterylką. Antybiotyk tak bardzo nie obciąża , bez przesady , po sterylce też często sunie go dostają. A trzymanie ciąży do połowy i dopiero sterylka , to dla mnie jest nieludzkie. Przecież będę maluchy ciągnęły z niej coraz więcej. Może spróbuj pogadać z wetką jeszcze raz i powołać się na nasze obiekcje. Quote
Izabela124. Posted February 6, 2013 Author Posted February 6, 2013 Poker napisał(a):Ja jednak nadal obstaję za wcześniejszą sterylką. Antybiotyk tak bardzo nie obciąża , bez przesady , po sterylce też często sunie go dostają. A trzymanie ciąży do połowy i dopiero sterylka , to dla mnie jest nieludzkie. Przecież będę maluchy ciągnęły z niej coraz więcej. Może spróbuj pogadać z wetką jeszcze raz i powołać się na nasze obiekcje.Przy jutrzejszej wizycie u weta mnie nie będzie, ale powiem DT żeby na ten temat porozmawiał. Ona ma końcówkę cieczki a przy cieczce nie można sterylizować Quote
Poker Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 Jak można w ciąży operować to i w końcówce cieczki tym bardziej. Mam obawy,żeby nie doszło do sytuacji kiedy mała urodzi maluchy. Quote
Izabela124. Posted February 6, 2013 Author Posted February 6, 2013 Poker napisał(a):Jak można w ciąży operować to i w końcówce cieczki tym bardziej. Mam obawy,żeby nie doszło do sytuacji kiedy mała urodzi maluchy. Na pewno ona nie urodzi tych szczeniaków. Na pewno na to nie pozwolę! Dwa mioty w tak krótkim czasie to by było dla niej zabójstwo. Quote
b-b Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 Biedula już dosyć wycierpiała i jeszcze wycierpi. Quote
Izabela124. Posted February 6, 2013 Author Posted February 6, 2013 b-b napisał(a):Biedula już dosyć wycierpiała i jeszcze wycierpi.Zastrzyki ją bola, ale musi je dostawać. I tak dzielna z niej dziewczynka :) Quote
wilczy zew Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 [quote name='Poker']Jak można w ciąży operować to i w końcówce cieczki tym bardziej. Mam obawy,żeby nie doszło do sytuacji kiedy mała urodzi maluchy. podczas cieczki nie można operować,chodzi o zaburzenia hormonalne w organiźmie Quote
Izabela124. Posted February 6, 2013 Author Posted February 6, 2013 wilczy zew napisał(a):podczas cieczki nie można operować,chodzi o zaburzenia hormonalne w organiźmie Dokładnie. Dlatego czekamy na koniec cieczki Quote
lula2010 Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 (edited) weszlam na watek przypadkiem....,biedna mala....moja buldozka fr wykupiona z pseudo miala cieczke i dolaczylo ropomacicze,nasz wet operowal mimo cieczki ,wczesniej bulwa dostawala zastrzyki zeby "opanowac"sytuacje .... na sterylizacji aborcyjnej sie nie znam-i astka i druga bulwa sa wysterylizowane,nigdy nie mialy szczeniat....pokazuje komu moge malutka na FB... Edited February 6, 2013 by lula2010 Quote
Recommended Posts