Poker Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 Biedna sunia. Nie jestem wetem ,ale zastanawiam się czy jest sens czekać 3 tygodnie ze sterylką? Przecież maluchy dodatkowo osłabiają i tak już słaby organizm. Jaka jest ta morfologia? Czy aż taka zła ,że nie można jej ciachać? Za 3 tygodnie to już będzie połowa ciąży. Może pogadaj jeszcze raz z wetem. Nużeniec i tak jest i tak szybko nie zniknie. Ila pieniędzy ma sunia? Quote
magdola Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 Poker napisał(a): Ila pieniędzy ma sunia? Stan konta: 129,01zł sterylka będzie przeprowadzona bodajże z pomocą AS Quote
Izabela124. Posted February 5, 2013 Author Posted February 5, 2013 M&S napisał(a):Jestem. Co za masakra.... mmoniaa8 napisał(a):Jestem i ja :)Dziękuję za obecność na wątku. Jeśli nie możecie pomóc finansowo to proszę o reklamowanie wątku na forum :) Quote
Izabela124. Posted February 5, 2013 Author Posted February 5, 2013 Jesteśmy już po wizycie u weterynarza. Sunia dostała 3 zastrzyki. Dwa na nużycę jeden z witaminami wzmacniającymi. Kupiłam jej też specjalny szampon do kąpieli, by pozbyć się nużeńców. Chipowanie będzie razem z zabiegiem na oko i sterylką. Kupiłam także wit.B. Następna wizyta u weta jutro. Dziś wydałam 84,99zł. Rachunki dzisiejsze: Wyniki krwi: Quote
Izabela124. Posted February 5, 2013 Author Posted February 5, 2013 Zeskrobiny i wymaz z pochwy: Quote
Izabela124. Posted February 5, 2013 Author Posted February 5, 2013 Poker napisał(a):Biedna sunia. Nie jestem wetem ,ale zastanawiam się czy jest sens czekać 3 tygodnie ze sterylką? Przecież maluchy dodatkowo osłabiają i tak już słaby organizm. Jaka jest ta morfologia? Czy aż taka zła ,że nie można jej ciachać? Za 3 tygodnie to już będzie połowa ciąży. Może pogadaj jeszcze raz z wetem. Nużeniec i tak jest i tak szybko nie zniknie. Ila pieniędzy ma sunia?Wstawiłam zdjęcia morfologii. Leczenie nużeńca trwa kilka tygodni. Sterylka będzie razem z operacją oczka i chipowaniem. Magdola napisała stan finansów małej :) magdola napisał(a):Stan konta: 129,01zł sterylka będzie przeprowadzona bodajże z pomocą ASTak, sterylka będzie za pomocą AS M&S napisał(a):Zaglądam do małej.Super! Quote
Poker Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 (edited) Z anemią nie jest źle. Leukocyty są podwyższone i 1 enzym wątrobowy. Jeżeli sterylka będzie z AS, w takim razie trzeba zbierać na oczko i leczenie nużeńca. A jak ona zniosła zastrzyki? Nasza Zunia tak rozpaczała po zastrzykach ,że mało serce mi nie pękło.I to nie była histeria, to była czarna rozpacz i skarżenie się jak mogliście mi coś takiego zrobić. Nawet wet miał łzy w oczach i zrezygnował z kłucia jej. Bazarek na malutką. http://www.dogomania.pl/forum/threads/239593-MISIE-i-PIESEK-dla-Nensi-łysej-grzywki-chorej-na-nużycę-i-w-ciąży-Do-10-02-g-21-59?p=20399211#post20399211 Edited February 5, 2013 by Poker Quote
Izabela124. Posted February 5, 2013 Author Posted February 5, 2013 [quote name='Poker']Z anemią nie jest źle. Leukocyty są podwyższone i 1 enzym wątrobowy. Jeżeli sterylka będzie z AS, w takim razie trzeba zbierać na oczko i leczenie nużeńca. A jak ona zniosła zastrzyki? Nasza Zunia tak rozpaczała po zastrzykach ,że mało serce mi nie pękło.I to nie była histeria, to była czarna rozpacz i skarżenie się jak mogliście mi coś takiego zrobić. Nawet wet miał łzy w oczach i zrezygnował z kłucia jej. Bazarek na malutką. http://www.dogomania.pl/forum/threads/239593-MISIE-i-PIESEK-dla-Nensi-łysej-grzywki-chorej-na-nużycę-i-w-ciąży-Do-10-02-g-21-59?p=20399211#post20399211Tak, teraz zbieramy na leczenie nużycy i operację oczka. Mała również zniosła źle zastrzyki, bo one są bolące. Miała starszną minę i tuliła się na ręce, ale nie piszczała. Dziękuję za bazarek! Quote
M&S Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 To wszystko jest wkurzające. Bierze taki osobnik psa, ma psa w głębokim poważaniu, a potem inni muszą psa ratować, leczyć, a taki debil jest zadowolony z siebie:angryy: Nalezałoby sprawę wytoczyć za znęcanie się nad psem. Quote
Izabela124. Posted February 5, 2013 Author Posted February 5, 2013 M&S napisał(a):To wszystko jest wkurzające. Bierze taki osobnik psa, ma psa w głębokim poważaniu, a potem inni muszą psa ratować, leczyć, a taki debil jest zadowolony z siebie:angryy: Nalezałoby sprawę wytoczyć za znęcanie się nad psem.Wątpie bym teraz coś wskurała, bo moim błędem było nie wzięcie od nich zrzeczenia się psa. A teraz oni mogliby się wyprzeć tej grzywaczki Quote
M&S Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 Izabela124. napisał(a):Wątpie bym teraz coś wskurała, bo moim błędem było nie wzięcie od nich zrzeczenia się psa. A teraz oni mogliby się wyprzeć tej grzywaczki Wiem, to taka luźna uwaga. Quote
Izabela124. Posted February 5, 2013 Author Posted February 5, 2013 M&S napisał(a):Wiem, to taka luźna uwaga.Rozumiem :) deangell napisał(a):jestem u suni i zapraszam znajomychCieszę się! Quote
*anusia&ajlu* Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 na bazarku byłam i zostawiłam swój ślad :) Quote
Izabela124. Posted February 5, 2013 Author Posted February 5, 2013 *anusia&ajlu* napisał(a):na bazarku byłam i zostawiłam swój ślad :)Super :multi: Quote
Izabela124. Posted February 5, 2013 Author Posted February 5, 2013 Tak spała we mnie wtulona :loveu: Straszna z niej przytulanka, uwielbia być brana na ręce, miziana i przytulana :loveu: Charakter idealny! :loveu: Z moim Kissem :) [h=5]Nowe ubranko bardzo przypadło do gustu Nensi i świetnie w nim wygląda :) Jeszcze raz dzięki Halina Kućko [/h][h=5]Nensi była dziś pierwszy raz puszczona ze smyczy, oczywiście na terenie gdzie mało uczęszczają ludzie i w takim miejscu żeby nie mogła od nas uciec. Nasze obawy były bezpodstawnie, bo suczka bardzo się pilnowała, chyba bała się, ze ją zostawimy... Na spacerku były również inne psy, w tym moje dwa i super się wszystkie razem bawiły. Zdjęć ze spacerku nie mamy, bo już było ciemno. Suczka nawet załatwiła się na podwórku :) Jest bardzo wpatrzona w swoją przyszywaną Pani (DT) [/h] Quote
Poker Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 MOje cudeńko.Jak bym chciała ją wziąć do łózia i poprzytulać. Quote
*anusia&ajlu* Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 Poker napisał(a):MOje cudeńko.Jak bym chciała ją wziąć do łózia i poprzytulać. bierz, chwila słabości każdemu się należy :D Quote
Izabela124. Posted February 5, 2013 Author Posted February 5, 2013 Poker napisał(a):MOje cudeńko.Jak bym chciała ją wziąć do łózia i poprzytulać. *anusia&ajlu* napisał(a):bierz, chwila słabości każdemu się należy :DKażdy by chciała z takim cukiereczkiem spać :) Quote
Alicja Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 A pani z Warszawy dalej czeka czy rezygnuje ?? Quote
Izabela124. Posted February 5, 2013 Author Posted February 5, 2013 Alicja napisał(a):A pani z Warszawy dalej czeka czy rezygnuje ??Jak na razie nie odezwała się ponownie... Nejsi w DT może zostać do końca leczenie, a nie tak jak na początku było zakładane, że tylko do marca :) Quote
b-b Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 Trafiłam do małej z bazarku Poker. Za jakiś czas postaram się dla niej coś zrobić bo z $ u mnie krucho:/ Quote
Recommended Posts