Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Madox jest dużym psem o czarnym ubarwieniu. Nie lubi ganiać za zabawkami, ale bardzo podobają mu się zabawy z człowiekiem. Madox nie jest nastawiony pozytywnie w stosunku do wszystkich psów. Dopiero po dłuższej chwili spędzonej razem przestaje być agresywny. Na spacerze psiak jest raczej spokojny - tylko troszkę ciągnie na smyczy. Psiak umie jeździć autem - po otwarciu bagażnika od razu do niego wskakuje, a podczas podróży jest bardzo spokojny. Madox byłby świetnym kompanem do spacerów czy do biegania. Nadaje się do pilnowania :)

Niestety nie mam ani wieku(nie ma go na stronie schroniska nic nie było), do biura nie zdążyłem iść w czwartek, a dziś był wypad na 3 stawy. Zważyć ani zmierzyć też go nie zdążyłem, zrobię to w czwartek. Z tego relację napiszę później, terazł oylko napiszę że przypomina mi trochę stróża prawa i został oddany do schroniska bo żaden płot nie jest mu straszny :D i wrzucę kilka zdjęć:

Edited by kamil19201
  • Replies 53
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziękujemy Ci Magda za zdjęcia :loveu:więc tak. Najpierw napiszę o pewnym incydencie na 3 stawach jeszcze. Jak już wracaliśmy to wyciągnąłem parówki, położyłem je obok - nie spodziewałem się tak nagłej reakcji psiaka. Madox jak tylko ujrzał parówki od razu je chwycił i chciał połknąć razem z folią :[ na szczęście jakoś udało mi się je złapać, ale niestety psiak nie chciał puścić i część folii i kilka parówek połknął w całości:shake: już trochę czasu minęło i nic mu nie jest więc wszystko chyba jest ok. Dzisiaj znowu, jak przechodziłem korytarzem to leżała tam miska z jedzeniem psiak podszedł do niej zaparł się i ine chciał odejść... Dzisiaj byliśmy również z Madoxem i Sonią na borkach... Niestety psiak chce atakować większość napotkanych po drodze psów :shake: Jak tylko jakiegoś ujrzy to od razu ciągnie w jego stronę... czasem z trudem go utrzymuję. Jak już chwilkę pobędzie w towarzystwie jakiegoś psiaka to staje się spokojny - dopóki ten pies jakoś go nie sprowokuje. Poza tym to z jednej strony jest wielkim ignorantem, ale z drugiej strasznie lubi pieszczoty :] jak kucnąłem i zacząłem go głaskać to oparł się o mnie bo chciał jeszcze :D wtedy się wywróciłem a on sobie na mnie leżał zadowolony :) :cool1: no to tyle na dzisiaj :)) w czwartek kolejny spacerek! :P

• 2 weeks later...
Posted

co dzisiaj u Madoxa. bardzo trudne są spacery z nim. Rzuca się w zasadzie na prawie wszystkie psy, których nie zna niestety. Na Arię nie zwraca uwagi i na Tolę nie zwracał, ale ta dziś poszła do domu! :] Dzisiaj się dowiedziałem, że Madoxa chcieli wziąć do pilnowania jakiegoś złomowca, ale schronisko nie dało im psiaka bo bali się, że będzie im stamtąd uciekał:P bo Madoxik uciekinierem jest niestety :\ żaden płot mu nie jest straszny. Dlatego właśnie trafił do schroniska. Dzisiaj pod koniec spaceru Madox chwilę biegał za patykiem :crazyeye: ale jak już go złapał w zęby to od razu go wypluwał i olewał :P mam nadzieję że znajdzie się jakiś fajny w miarę domek dla niego...

Posted

Dziękujemy Ci Magda za zdjęcia :loveu: No to jak są zdjęcia to ja napiszę co u Madoxa ;p generalnie Madox ma mnóstwo siły... na szczęście nie ma już śniegu więc łatwiej mi jest go utrzymać :P :cool1: Nadal atakuje inne psy ale dawno się w pomieszczeniu nie załatwił, może to dlatego, że od wypadku na 3 stawach mam obsesje na tym punkcie i zwracam na to uwagę, ale przez ostatnie 2 spacery chyba nawet nie próbował :P Niestety Madox nadal rzuca się na wszystkie psy.. jak na razie tak w pełni chyba tylko Arię udało mu się zaakceptować, chociaż czasem boję się, że się na nią zaraz rzuci. :shake: Siedziałem w środku i chwilkę przed wyjściem trzymałem Madoxa za obrożę...chyba jakoś mu smycz przypadkiem wtedy odpiąłem i musiała jakoś się tylko o coś zaczepić... nie wiem :\ ale jak wychodziliśmy to był tam jakiś psiak (nie pamiętam który), też się rzucał i ciągnął w stronę Madoxa. W pewnym momencie smycz została mi w ręce a Madoxa nie było obok tylko przy tym psie... :angryy: Na szczęście szybko podbiegłem i jakoś go odciągnąłem.. Psiaki nie zrobily sobie krzywdy, ale najadłem się strachu... :-o Psiak jest indywidualistą, ale czasem lubi jak pogłaska się go po szyi :d tak się wtula fajnie wtedy :cool1: Doszedłem do wniosku, że nadaje się do mieszkania tak samo jak i do pilnowania.. Tak na prawdę nie wiem jak zachowywałby się w mieszkaniu, a jedyne co jest wkurzające u niego to to, że atakuje inne psy, a to nie powoduje tego, iż psiak nie nadaje się do mieszkania :cool3: Jutro spacerek i mam nadzieję, że już drugi taki incydent jak wczoraj się nie powtórzy...