mnich13 Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 Witam wszystkich forumowiczów, mam prośbę o pomoc a właściwie o informację. Mój 5-mies czekoladowy labek zaczął wymieniac zęby.I od tego czasu strasznie mu "pachnie" z pyska. Proszę o info czy to jest normalne i czy po wymianie wróci wszystko do normy. Quote
Toller Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 A jak wyglądają dziąsła? Są mocno opuchnięte? Nic nie ropieje? Nie ma przetrwałych zębów mlecznych? Quote
mnich13 Posted April 11, 2007 Author Posted April 11, 2007 Według mnie nie wygląda to jakoś dramatycznie. No tak jak po usunięciu zęba, jest trochę krwi w niektórych miejscach i niektóre są lekko opuchnięte ale nie wygląda to brzydko (nie jestem specjalistą a pies nie bardzo ma ochote aby oglądal mu ktos pysk od środka). Wymienia teraz chyba prawie wszystkie na raz z tyłu (z przodu juz ma nowe), ale nie narzeka je.sli nawet chwyci coś zębami trochę za daleko. W paru miejscach widać już wychodzące nowe zęby. Quote
Agata_Emi Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 to normalne, "zapaszek" przejdzie po wymianie zębów Quote
mnich13 Posted April 11, 2007 Author Posted April 11, 2007 Dziękuję za odpowiedź bo troszkę sie niepokoiłam Quote
Agata_Emi Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 mnich13 napisał(a):Dziękuję za odpowiedź bo troszkę sie niepokoiłam oczywiście sprawdź od czasu do czasu, czy w dziąsła nie wdał się jakiś stan zapalny (przy wymianie zębów to się zdarza), ale jesli nie ma obrzęku czy ropnej wydzieliny, to nie ma powodów do niepokoju Quote
Recommended Posts