Truflowo-struclowa Posted April 11, 2007 Posted April 11, 2007 Czy ktos sie wybiera???? Zostalo malo czasu ( to pierwsyz weekend maja ), ale mysle ze jeszcze przyjmuja zgloszenia. Ja bym sie wybrala, ale troche strach samemu, szkoda ze nie ma busika zadnego, a moze jest??? ktos cos wie????????? Quote
narisowa Posted April 12, 2007 Posted April 12, 2007 wystawy są 3 i 4 maja, a zgłoszenia przyjmowali do 20 lutego, to teraz chyba za póżno na organizowanie wyjazdu? Quote
Beza Posted April 12, 2007 Posted April 12, 2007 Zgłoszenia na tą wystawę są przyjmowane do 20 kwietnia - info na stronie http://www.thedog.md/ trzeba czytać w oryginalnej wersji językowej bo w angielskiej i rumuńskiej są nieaktualne informacje. Pozdrawiam Beza Quote
narisowa Posted April 12, 2007 Posted April 12, 2007 a to przepraszam, rzeczywiście czytałam po angielsku. my byliśmy w ub, roku, więc w tym roku mołdawia odpada, ale polecam wyjazd. robią całkiem fajne i na poziomie wystawy Quote
narisowa Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 nie jest tak źle, własnym samochodem wychodzi tanio, bo na ukrainie i w mołdawii ceny paliw niższe niż u nas, ale drogi mają fatalne, trzeba uważać na dziury. na granicy jak się jedzie z psem, to przynajmniej nas puścili bez kolejki.tylko dużo papierów do wypisywania i w paszporcie widać, że się przekraczało granicę od 8 do 10 stempelków. i ważna rzecz - trzeba mieć zaświadczenie o zdrowiu psa od powiatowego lekarza weterynarii 15 lub 30-dniowe. Quote
Pirania Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 narisowa napisał(a): i ważna rzecz - trzeba mieć zaświadczenie o zdrowiu psa od powiatowego lekarza weterynarii 15 lub 30-dniowe. I rzecz najważniejsz zielona karta. Quote
narisowa Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 no, ale niektórzy to bez zielonej karty pojechali i wrócili Quote
jovi Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 A ilu nie wróciło ... :cool3: :lol: To pochwal się jeszcze ile kół zapasowych trzeba zabrać. Mnie kusi ta Mołdawia, ale odstrasza odległość i to ,że trasa przez Ukrainę ( stan dróg i podobno czająca się wszędzie milicja). Quote
narisowa Posted April 14, 2007 Posted April 14, 2007 zabrałam dwa koła zapasowe, ale z żadnego nie skorzystałam - omijaliśmy dziury. kontrola milicyjna była dwa razy tuż za granicą z polską, ale mili, uprzejmi i nie czepiali się o nic, tylko psa oglądali. z perspektywy czasu - fajna wycieczka. tuż po powrocie coś tam niektórzy marudzili, że więcej na ukrainę nie pojadą, ale czas robi swoje, więc chyba się jeszcze tam wybiorę Quote
narisowa Posted April 15, 2007 Posted April 15, 2007 dam, dam. a w alytus to się czasem nie widzimy? Quote
jovi Posted April 15, 2007 Posted April 15, 2007 Ja do Alytusa nie jadę, Litwa to może jesienią. Natomiast z tego co pamiętam to te wystawy w Mołdawii to powinny być jeszcze w sierpniu i grudniu. A ile zajmuje taka podróż do Mołdawii, nocleg konieczny? Quote
Bardotka Posted April 19, 2007 Posted April 19, 2007 W maju to nie, ale jakby jakiś busik w późniejszych terminach był to możnaby się zastanowić:cool1: Quote
Truflowo-struclowa Posted April 19, 2007 Author Posted April 19, 2007 mi akurat pozniejsze miesiace nie pasuja. No nic, trudno. Quote
narisowa Posted April 20, 2007 Posted April 20, 2007 jovi napisał(a): Natomiast z tego co pamiętam to te wystawy w Mołdawii to powinny być jeszcze w sierpniu i grudniu. A ile zajmuje taka podróż do Mołdawii, nocleg konieczny? my jechaliśmy ze staniem na granicach(1 godz.) 18 godzin, nocleg potrzebny jak jedziesz na maraton, a jak tylko na 1 wystawę, to jak kto uważa - podróż męcząca, zwłaszcza w sierpniu w 40 stopni w cieniu. Quote
Recommended Posts