soboz4 Posted February 13, 2013 Posted February 13, 2013 Wykupię małemu duży pakiet ogłoszeń, Ale potrzebuję tekstu o nim o 4-5 zdjęć, najładniejszych z ładnych! Trzeba napisać, że nie lubi zostawać sam w domu, to typowe objawy lęku separacyjnego, można to leczyć, ale nie zawsze z sukcesem, ja podaję 5htp żeby zwiększyć ilość serotoniny http://www.dogomania.pl/forum/threads/239848-Ekspresowo-Ogłoszenia!-Banerki!-Teksty!-do-25-02!-na-Przystanek-Schronisko! Elzuniu podaj mi jak najszybciej tekścik o gangsterze i ustaw go ładnie do zdjęć! Quote
elzunia Posted February 13, 2013 Posted February 13, 2013 poranek nikomu nie powiem co mi Sonia powiedziała na ucho a to moja córcia próbowała zrobić zdjęcia jak wróciłam z nią ze szkoły ale nie da rady tego ująć na zdjęciu lecęęęęęę i pani niech mnie łapie hahahahahahaha po paru minutach skakania i łapania mnie za kurtkę,(ale nie gryzie łapie tylko )piszczy szczeka i się kręci udało mi się kucnąć i go pogłaskać Quote
elzunia Posted February 13, 2013 Posted February 13, 2013 [quote name='soboz4']Wykupię małemu duży pakiet ogłoszeń, Ale potrzebuję tekstu o nim o 4-5 zdjęć, najładniejszych z ładnych! Trzeba napisać, że nie lubi zostawać sam w domu, to typowe objawy lęku separacyjnego, można to leczyć, ale nie zawsze z sukcesem, ja podaję 5htp żeby zwiększyć ilość serotoniny http://www.dogomania.pl/forum/threads/239848-Ekspresowo-Ogłoszenia!-Banerki!-Teksty!-do-25-02!-na-Przystanek-Schronisko! Elzuniu podaj mi jak najszybciej tekścik o gangsterze i ustaw go ładnie do zdjęć! Ok ze zdjęciami to na jutro może i na dworze cos zrobię i wtedy tez napisze o nim parę słów.Teraz leży mi pod nogami jak ja przy kompie ja do kuchni on do kuchni Quote
elzunia Posted February 13, 2013 Posted February 13, 2013 I jesteśmy po pierwszej kąpieli czyściutki i pachnący ale mamy po wszystkim.A jaki spokojny stał i zero reakcji Quote
Poker Posted February 13, 2013 Posted February 13, 2013 Ale żywiołek z niego wyłazi.Nie dziwota , po więzieniu za niewinność. On taki jamnik jak ja Chinka. Quote
elzunia Posted February 13, 2013 Posted February 13, 2013 Poker napisał(a):Ale żywiołek z niego wyłazi.Nie dziwota , po więzieniu za niewinność. On taki jamnik jak ja Chinka. O to najlepsze określenie choc bolesne.Więzienie i skazanie za niewinność to jest okrutne Quote
Sarunia-Niunia Posted February 13, 2013 Posted February 13, 2013 Ależ Pociecha jest z Baxterka:)!!! To zdjęcie jest super: http://images48.fotosik.pl/594/76c525bf9ce1dc30.jpg !!!!!!!! Zresztą to też: http://images37.fotosik.pl/1960/d302b6fb6dc41bbc.jpg - latający Baxiu;)... hihihi... Odnośnie drzwi nie wiem co radzić - moja Sarunia(*) przez 12 lat miała problem... a najgorzej było, jak drzwi były wygłuszone - dokąd sięgała, to były zdarte do stolarki... Jak zrezygnowaliśmy z tapicerki do wysokości klamki, skończył się problem drapania drzwi.... Quote
Morusander Posted February 13, 2013 Posted February 13, 2013 Ale fajny chlopaczek z tego Boxterka :razz: Quote
kora78 Posted February 13, 2013 Author Posted February 13, 2013 elzunia, no szok, szok, jaki chlopak sie okazal :) Morusander, to BAXTER, nie boxter! :) czy potrzeba Baxterkowi jakis smakolykow? kosci prasowanych, zabawek? moge zalatwic taniej. moze takie gryzaki by go zajęły podczas Twojej nieobecnosci? cwiczcie malymi kroczkami to zostawanie w domu, kwiatki juz na wszelki wypadek trzymaj gdzies indziej. to rozumiem ze smycz na kurtkach wisiala? i tylko smycz pogryzl? taka piekna, nowka funkiel :( ale i tak z niego słodziaczek :) Poker, dziekujemy za pieniadze :) dopisuje juz. Quote
elzunia Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 Na razie małe straty smycz nie majatek już ma nową w razie wielkiego W kupiłam łańcuszkową.Baxiu dzis o mało do zawału mnie nie doprowadział z mojej głupoty poszłam po drzewo na korytarz i kot przez szpare wyszedł a Baxiu rura za nim ja w pizamie.Bieg do domu na pizame spodnie i za nim biegam szukam ludzi pytam wracam do domu z płaczem po tel żeby znajomych zwołać a on malutki pod drzwiami ogonem merda i piszczy.Porazka musze się tego odzwyczaic na korytarz po drzewo i drzwi trzeba jednak zamknąć.Teraz chlopczyk bawi sie z moją sunią.Z kotem uparcie chce sie przyjaźnic ale Zuzia tylko furka i daje mu po pysiu.Dziś Baxiu spał z moją córcią.On kocha dzieci.Ona wstaje i on wie że z nią idzie na spacer.Budzi małą liże po buzi.Skacze wkoło niej jak ją ubieram.Smaczki mam już zamówione u weta takie witaminizowane dla chłopaka.Odbiorę zaraz po niedzieli i od razu wizyta a potem Jo ka jak dostanie kaskę to sobie z tego odbiorę.Karmy dostaje więcej niż ten woreczek co ma naszykowany bo jest głodny i kradnie jedzenie tylko wystarczy przy stole głowe odwrócić.A wiecie co mnie zastanawia.Chłopczyk jest ze schronu ale on jest czysciutki.nic w domu nie załatwia wszystko na dwoerze tylko ten pierwszy raz.Ale sądzę ,że po prostu zaznaczył teren.Baxter to wulkan energii na razie trzeba z nim biegać na smyczy ale jak za jakiś czas będzie można go spuścić to będzie dla niego raj.na razie musi mu starczyć to co biegamy wspólnie.Ktos kto go adoptuje będzie szczęśliwy.To jaką on pokaże właścicielowi radość i wdzieczność to historia.Dziewczyny w schronie bzdury o nim gadali wierutne bzdury.nie wierze by taki pies alż tak agresję pokazał.Strach owszem nie lubi jak sie podbiega do niego kuli się boi i pokazuje ząbki ale nie gryzie Quote
elzunia Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 Aha i je tyle ile potrzebuje miska stoi on podchodzi tylko jak głodny no i jedzenie moge mu zabrać nawet jak je zero jego reakcji na to tylko oczka smutne robi.U weta też spokojnie bo już go oglądał pobieżnie jak byłam o smaczki i karmę pytać.Więc chcłopak do rany przyłóż tylko go kochac on odda to samo i jeszcze da wiecej Quote
yolanovi Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 Jak on jest taki aktywny osobnik to może go na lince na wybieg zabierać. Nie będzie niebezpieczeństwa, że ucieknie, a trochę sobie chłopak pobiega. Fajne te foty, takie radosne Quote
elzunia Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 yolanovi my spinamy smycz Soni i Baxia tak ma troche luzu i biegamy razem z nim.Do sklepu też chodzi z nami więc on ma naprawdę sporo ruchu.Po południu pójde z córcią to zrobię mu parę zdjęć na dworze jak szaleje Quote
yolanovi Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 Ja tak tylko podpowiadam, bo mam psa, którego nie mogę puszczać bo do psów agresywny. Mamy linkę 10 m i to jest całkiem niezłe rozwiązanie. Quote
elzunia Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 yolanovi napisał(a):Ja tak tylko podpowiadam, bo mam psa, którego nie mogę puszczać bo do psów agresywny. Mamy linkę 10 m i to jest całkiem niezłe rozwiązanie. Na pewno tak zrobię jeśli Baxiu nie będzie gotowy by go puścić(bo i taka opcja może być)wtedy kupię właśnie linkę.Czas pokaże jak to będzie Quote
kora78 Posted February 14, 2013 Author Posted February 14, 2013 ja tak dla scislosci. nie spuszaj Baxtera ze smyczy 2 tygodnie ok? pilnuj, zeby nie uciekl, bo ostatnio z tymi ucieczkami to juz zawrot glowy jest. czy ma adresowke? czy po domu w obrozy chodzi? czy dostalas to rozowe koleczko, na ktorym widnieje, ze pies zaczipowany? z schroniska. dzis prosz zalatw adresowke. bo jak sie tak cos odklada, to jak znam zyci, akurat pies bez adresowki ucieknie. karma sucha sie karmi wg tabeli. oblicza sie wage psa, ilosc karmy i tak sie karmi. wiadomo,ze moze zjesc ciutke wiecej. ale nie wolno dawac podwojnych, czy potrojnych dawek. woreczki ni byly wazone, byly takie, jak wyszlo. calosc miala tyle g, co mowilam. i to powinnas podzielic po 100g. ile za weta? paragon, musisz fotke wkleic. jakie witaminki? jaka nazwa, jaki koszt? co innego gryzaki, do zabicia nudy i rozrywki, co innego tabletki witaminowe. a biegunki nie ma? jak do psow na spacerze? wolalabym, zeby corcia sama z nim nie wychodzila, zwlaszcza teraz te pierwsze dni. to jest ryzyko. ze sie jej wyszarpnie, ucieknie, a dziecko sobie samo nie da rady. za mala ta corcia jeszcze. chyba,ze macie ogrodek ogrodzony? jak go wolacie? Baksiu? reaguje juz? jakies komendy zna? podstawowe, siad, lapa, lezec? z wydatkami na linki itp prosze sie hamowac, bo mamy kasy na 2 miesiace tylko. pozniej trzeba bedzie chodzic i zebrac, jak domu nie znajdzie. Quote
jo ka Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 Czaderskie to zdjęcie z "poranka" Szalone ! ;-) (nie umiem wstawić linka :-() a co do linki- jeśli Elu chcesz to na ten czas mogę pożyczyć Ci bo mam takową 10 m =my jeszcze dodatkowo zaczepialiśmy dla naszego Franka 2 m smyczy i chłopak na 12 m miał kawaaał do wybiegania się :p dodam jeszcze, że gdy go zaadoptowaliśmy to =zwłaszcza ja, baliśmy się go puścić przez jakieś 2 mce w tym nowym dla niego miejscu, otoczeniu ale teraz zuch chłopak hasa sobie sam i ma nas ..w nosie :D bo on ma tedy 'swoje sprawy' do załatwienia na dworze :razz: http://images37.fotosik.pl/1960/bbdeffda55ea0115.jpg o to te zdjęcie właśnie mnie rozwaliło |! :D Quote
elzunia Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 kora78 napisał(a):ja tak dla scislosci. nie spuszaj Baxtera ze smyczy 2 tygodnie ok? pilnuj, zeby nie uciekl, bo ostatnio z tymi ucieczkami to juz zawrot glowy jest. czy ma adresowke? czy po domu w obrozy chodzi? czy dostalas to rozowe koleczko, na ktorym widnieje, ze pies zaczipowany? z schroniska. dzis prosz zalatw adresowke. bo jak sie tak cos odklada, to jak znam zyci, akurat pies bez adresowki ucieknie. karma sucha sie karmi wg tabeli. oblicza sie wage psa, ilosc karmy i tak sie karmi. wiadomo,ze moze zjesc ciutke wiecej. ale nie wolno dawac podwojnych, czy potrojnych dawek. woreczki ni byly wazone, byly takie, jak wyszlo. calosc miala tyle g, co mowilam. i to powinnas podzielic po 100g. ile za weta? paragon, musisz fotke wkleic. jakie witaminki? jaka nazwa, jaki koszt? co innego gryzaki, do zabicia nudy i rozrywki, co innego tabletki witaminowe. a biegunki nie ma? jak do psow na spacerze? wolalabym, zeby corcia sama z nim nie wychodzila, zwlaszcza teraz te pierwsze dni. to jest ryzyko. ze sie jej wyszarpnie, ucieknie, a dziecko sobie samo nie da rady. za mala ta corcia jeszcze. chyba,ze macie ogrodek ogrodzony? jak go wolacie? Baksiu? reaguje juz? jakies komendy zna? podstawowe, siad, lapa, lezec? z wydatkami na linki itp prosze sie hamowac, bo mamy kasy na 2 miesiace tylko. pozniej trzeba bedzie chodzic i zebrac, jak domu nie znajdzie. Baxiu nie jest spuszczany a mała sama z nim nie chodzi.bo idzie albo którys z synów albo ja bo jest jeszcze w domu suczka.wiec trzeba iść wspólnie.Reaguje na Baxiu od samego początku.Ma tylko nr chipu ze schronu dziś założę mu adresówkę i wiem ze nie wolno psa spuścić.To nie jest mój pierwszy pies adoptowany.Biegunki nie ma wogóle jak na razie na nic paragonu nie wzięłam nie wiedziałam że to potrzebne.Zabawki ma ale nie chce się nimi bawić.Woli koło ludzia siedzieć .A sąsiadów pytałam to jest chwila po naszym wyjściu ,że go słychać ale jest coraz lepiej.Komendy to nie bardzo ale czasem uda mu sie zrobic to o co sie prosi Quote
elzunia Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 A załatwia sie normalną koo nie ma biegunki.Nie jest przekarmiany,tym bardziej ,że jedzenie stoi on zjada tyle ile mu potrzeba i idchodzi Quote
soboz4 Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 przypominam o tekście dla pieska i zdjęciach, bo dziewczyny czekają i chcą zrobić ogłoszenia, zapłaciłam juz za pakiet Quote
kora78 Posted February 14, 2013 Author Posted February 14, 2013 no to fajnie, i wszystko gra :) super z ta linka sie zgadayscie, problem biegania rozwiazany :) troche za wczsnie wg mnie na oglaszanie, 2 dni w dt to za malo, by powiedzic, jaki pies ma charakter. a zdjecia sa za ciemne. wroce do karmy jesczcze. jamnikowate ciotki, co polecacie dla takich niskopodlogowych psow? jaka karme sucha? co kupowac? jo ka, czy zalogujesz sie np na krakvecie i zamowisz? zaplacisz od razu. a adres do elzuni podasz. tylko wysylka za free dopiero od 100zl. a karma kolo 3 kg to kolo 60zl tylko...a worek 15kg to mze baxter nie zdazy zjesc. Quote
jo ka Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 nie ma problemu, mogę się zalogować na krakvecie, tylko właśnie- co z kwestią przesyłki skoro od stówki jest za free..? Aa chyba że sama tam popatrzę i coś bym dokupiła dla siebie (tzn mojego zwierzyńca :D) i może akurat by się uzbierało do tej kwoty ? można tak zrobić ? :confused: Quote
kora78 Posted February 14, 2013 Author Posted February 14, 2013 oczywiscie, ze mozna ;0 poczekajmy tylko, az wlasciciele niskopodlogowcow jakas karme doradza. Quote
Poker Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 (edited) Przelałam 150zł na konto jo ka. kora, wg mnie nie da się ocenić czy psa można spuścić akurat po 2 tyg. Jednego można po 3 dniach ,a drugiego nie można po pół roku.Trzeba indywidualnie ocenić sytuację. A ucieczek ostatnio jest tyle ,że strach. Dlaczego oceniacie go jako niskopodłogowego? Na zdjeciach wyglada jakby miałwysokie łapki, w kązdym razie nie jak jamnik. Chyba ,ze źle widzę. elzunia, jak z tym jest? Edited February 14, 2013 by Poker Quote
Recommended Posts